Menu
RSS

Bir Şarkı İle Gündemi Belirlemek

Bir Şarkı İle Gündemi Belirlemek

Son günlerin gündemde en çok konuşulan konusu Ülkemizin medarı iftiharı Tarkan’ın son şarkısı: Geççek.

Medyaya düştüğü andan itibaren ortalığı kasıp kavuran ve toplumda bazı kesimlerin kendi ifadeleri ile oldukça rahatsız eden bir şarkı.

Aslında sözleri ve şarkının ritmi ile gerçekten mükemmel bir şarkı olmuş. İçeriği ise kimine göre siyasi, kimine göre ülkede kara bulutların dağılması için bir umut ışığı yayma, kimilerine göre de hükümeti hedef almakta diye değerlendirmekte.

Halbuki ülkemizde o kadar çok insanlarımızın rahatsız olduğu ve bir an önce geçmesini beklediği dertler var ki. Hangi birini sıralayalım burada. Gıdadaki insafsız zamları mı, elektrikte insanları çarpan fahiş fiyatları mı, işsizlik, yoksulluk, bir de bunların üstüne covid denilen başbelası mı? Hangi birini söyleyelim.

Elbetteki insanlarımız bunca sıkıntının içindeyken, çocuğunu doyuramayan annelerin, babaların “GEÇİNEMİYORUZ” feryatlarının yükseldiği bir ortamda tüm bu sıkıntılar için GEÇÇEK demenin neresi kötü bire anlayışsızlar. Bunu da ancak kötü niyetli insanlar kendine yontar,

demek ki sizden kaynaklanan bir sıkıntı var ya da insanlarımızın yaşadığı bu sıkıntıların kaynağı yoksa siz misiniz ki böylesine tepki verdiniz? Halkının dertlerini kendi derdi sayan duyarlı sanatçılarımıza sakın dil uzatmayın. Onlar bu ülkenin yüz akı.

Öte yandan Kutay Meriç de bu şarkı üzerine gevezelik eden bazı “sol” kesimler için güzel bir eleştiri yapmış. Gelin birlikte okuyalım:

“GEÇÇEK

Tarkan’ın şarkısı olay oldu. İki gündür, herkes tartışıyor.

İktidar cephesinin iki günde 11 milyon izlenen ve açıkça 20 yıllık bu faşist iktidarı hedefleyen şarkıdan rahatsızlık duyması normal.

Normal olmayan ilerici, sol, devrimci muhalif çevrelerde şarkı ile ilgi şu veya bu içerikte olumsuzlama, fazla anlam yükleyip eleştirme. Aşırı beklenti vs...

Şarkı tam da işçi direnişlerinin yaygınlaştığı, halkın sokakta krizin sırtlarına yıkılmasına isyan ettiği günlerde popüler bir karakter olan Tarkan tarafından söyleniyor. Halkın işçi sınıfının duygularıyla özdeşlik kuruyor. Sonuçta Tarkan muhalefet lideri değil. Sokak mücadelesinin önderlerinden de değil. Onun yapabileceği bu.

Geççek derken bu iktidarın seçim yoluyla gönderileceklerini söylüyor. Vay efendim sadece seçimle mi gidermiş, yok şöyle yaparlarmış vs. Yahu Tarkan devrimci halk önderi değil ki. O kadarını da devrimciler düşünsün.

Eline yüreğine sağlık Tarkan.”

Evet yüreğine sağlık TARKANIMIZ.

yukarı çık
0
Paylaşım