Menu
RSS

Antalya’dan Özgür Özel’in Ayağa Kalkma Talimatına Sert Tepkiler

Antalya’dan Özgür Özel’in Ayağa Kalkma Talimatına Sert Tepkiler

CHP lideri Özel'in Erdoğan'ı Meclis'te ayakta karşılama talimatı bazı CHP'li vekillerden tepki gördü. 60'a yakın milletvekili Erdoğan'ı karşılamak için Genel Kurula giriş yapmadı.

CHP Grup Başkanvekillerinden birinin Meclis Genel Kurulu'ndan dışarı çıkan milletvekillerine "Benim bu karardan yarım saat önce haberim oldu" dediği öğrenildi.

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı için bugün TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanırken, CHP’den alışılmışın dışında bir karar geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in milletvekillerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ayakta karşılamalarını istediği öne sürüldü.

Bu talimatı milletvekillerine grup yönetimi mesaj ile tek tek iletirken, normalleşme sürecinin ardından CHP’nin farklı yaklaşımlarına bir yenisi olarak eklenen bu tavra bazı milletvekilleri tepki gösterirdi.

Bazıları vekiller ise uyma kararı aldı. Özel’in bu talimatını, Grup Başkanvekili Murat Emir milletvekillerine tebliğ etti.

Genel Başkanın bu talebine karşı gelmek istemeyen bazı CHP milletvekillerinin ise Erdoğan’ın salona girişinden önce kuliste kalmayı tercih ettiği öğrenildi. Özel’in talimatına rağmen 60 milletvekilinin Genel Kurul’a girmediği kaydedildi. Öte yandan Okan Konuralp, Fethi Açıkel,

Engin Altay, Uğur Bayraktutan’ın da aralarında olduğu bazı isimlerin ise Genel Kurula katılmalarına rağmen ayağa kalkmadığı görüldü.

CHP grubu daha önceki yıllarda Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’na girişinde ayağa kalkmıyordu.

Bu gelişmelerin ışığında Antalya’da ise CHP Genel Başkan’ın mecliste Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın meclisin açılış gününde meclise geldiğinde ayağa kalk talimatına tepkiler yoğun oldu. Bu tepkilerin bir tanesi de CHP Muratpaşa eski İlçe Başkanı Hasan Şahin’den Geldi.

Hasan Şahin sosyal medya hesabında şunları yazdı:

“Bizim geleneğimizde devlet kurmak ve devlete sahip çıkmak vardır!

Devlet tehlikede ise, kurtarmak yine en başta Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevidir.

Her mikrofon gördüğünde Partimize ve muhalefete hakaret eden Zat anlamalıdır ki,

Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır. Yeminini “namusu ve şerefi” üzerine gerçekleştirmiştir.

Fakat yeminine sadık kalmamış, toplumun kutsal değerleri ile adeta dalga geçmiştir. Bugün ortada ne tarafsız bir cumhurbaşkanı görebiliyoruz ne de yeminine sadık birisi!

CHP, onun yaptığı hukuksuzlukların noteri değildir ve olmayacaktır da!

Biz, anayasayı tanımayanlara, Meclis’in meşruiyetine gölge düşürenlere saygı duymayız…

Biz CHP’liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız; yoksulluğa mahkum edilen emekliler için, yatağa aç giren çocuklar için ayağa kalkarız!

Hakları gasp edilen KHK’lılar için, cezaevinde iradesine ipotek konulan Hatay halkı için ayağa kalkarız!

Milletten çalınan 128 milyar doların hesabını sormak için,

Yine milleti soyan 5’li çeteye dur demek için ayağa kalkarız.

Halka, Anayasaya, rejime saygısı olmayan kimse bizden saygı beklemesin!

Bugün, yurtsever ve milletperver duruşlarıyla Partimizi gururlandıran bütün milletvekillerini saygıyla selamlıyorum.

Unutulmasın ki hiçbir yurttaşımızın Erdoğan ve Saray rejimini meşrulaştırma hakkı ve hukuku yoktur! Ancak mücadele etme sorumluluğu vardır!”

yukarı çık
0
Paylaşım