Menu
RSS

Antalyalılar Tek Yürek Oldu: Kındılçeşme Halkındır, Halkın Kalacak

Antalyalılar Tek Yürek Oldu: Kındılçeşme Halkındır, Halkın Kalacak

CHP Kemer İlçe Başkanlığı, İl Başkanlığı koordinesinde 22 senedir halka kapalı olan Kındılçeşme Günübirlik Kamp Alanı girişinde basın açıklaması programı düzenledi.

Kındılçeşme Günübirlik Kamp Alanı girişinde yapılan basın açıklamasına, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve il yönetimi, CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı ile Aykut Kaya, CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve eşi Fikriye Topaloğlu,

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül ve eşi Hale Gül, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin ve eşi Evrim Baytekin, Kadın Kolları İl Başkanı İnci Bayrak, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri Mustafa Bilici, Semih Top, Sema Özdemir, Mustafa Çelik, Ali Akar,

CHP Kemer İlçe Başkanı Sedat Karakaya ve ilçe yönetimi, Kemer Belediyesi Beldibi Mahalle Sorumlusu Cumali Akdağ, Kemer Belediyesi Kuzdere Mahalle Sorumlusu Ayhan Yıldırım, Kemer Belediyesi Tekirova Mahalle Sorumlusu Recep Yılmaz, Kemer Belediyesi Çamyuva Mahalle Sorumlusu Uğur Keskin,

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Sorumlusu İsmail Selami Minta, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz, CHP Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Veli Çot, Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal, Kiriş Mahalle Muhtarı Faiz Çetin,

Merkez Mahalle Muhtarı Yusuf Salova, Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, Kemer Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Yalın Erdal, belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Videosu:

CHP İl Başkanı Nail Kamacı, yaptığı konuşmada, yaklaşık 20 gün önce Kındılçeşme’nin halka açılmasıyla ilgili bir miting yapıldığını hatırlatarak, herkesin Kındılçeşme’nin aslına dönmesini istediğini söyledi.

Kamacı, Kındılçeşme’nin halka kazandırılması konusunda Kemer Belediyesi’nin ısrarlı olduğuna işaret ederek, “Antalya artık 700 bin yatak kapasitesine ulaştı. Elimizde yeteri kadar yatak sayısı var. Artık bazı alanları da halkımıza açalım ve halk buralardan faydalansın.

En azından ücretsiz girişi olan yerler olsun. Bu ancak kamuya ait işletmeyle olur ve bu alanın Kemer Belediyesi’ne kazandırılmasıyla olur. Bu olduğu zaman Kemer halkına büyük bir kazanç olur. 2018’de sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya ve

Kemer halkına buranın halka açılması konusunda sözü var. Bu söz keşke yerine getirilmiş olsaydı. Son günlerde buranın bir işletmeye verildiği söyleniyor. Bunun doğru olmayacağını söylemek istiyorum. Burayla ilgili tüm mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ise Kındılçeşme’nin önceden Antalyalıların rahatça denize girebildiği bir alan olduğuna dikkat çekerek, “Burası önceden çok canlıydı ama 20 yıldır kaderine terk edilmiş durumda. Yılda yaklaşık 4 milyon turistin geldiği Kemer’de vatandaşın rahatça denize girebildiği bir yer yok.

İşte bu alan vatandaşın birebir denize ulaşabileceği bir alan. 20 yıl önce burası bir şirkete tahsis edildi ve verilen mücadele ile başarı elde edildi. Tahsisler iptal edildi. Bu alanın yeniden halkın kullanımına kazandırılması gerekmekte.

 

Bu alandan halk en iyi şekilde nasıl yararlanabilir. Ancak belediyenin kullanımıyla olur. Mahkeme kararıyla tahsisi iptal edilmiş olan bu alan başka kişilere verilmesin. Kamu niteliğinde bile olsa başka birilerine devredilmesin. Biz vatandaşların kullanımına açarız deseler de açmazlar.

Bu laflara inanmayalım. Biz buranın Kemer halkı tarafından kullanılmasını istiyoruz. Kındılçeşme Kemer halkınındır ve Kemer halkının kalacak.” diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya da Kındılçeşme ile ilgili yaz aylarında bir basın açıklaması yaptıklarını hatırlatarak, “Geçen günlerde burada büyük bir miting düzenlendi. Biz siyasetçilerin görevi vatandaşın iyiliğini istemektir. Vatandaşımızı düşünecek politikalar üretmeliyiz.

Burası Milli Park alanı. Dolayısıyla burayı milli bir anlayışla vatandaşların kullanımına açmamız gerekiyor. Buranın vatandaşlarımıza kazandırılması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da Kemer’in geçim kaynağının turizm olduğuna dikkat çekerek, “Kemer’de 120 bin yatak kapasitesi var. Bunun yanında 6 tane daha turistik tesis için yer tahsis ettiler. Biz Kemer olarak otele doymuş durumdayız.

Burada halkın denize rahatça girebileceği 77 dönümlük Kındılçeşme var. Ben 1978 yılında buraya geldim. Herkes cıvıl cıvıldı. Çamaşırhane, bulaşıkhane, mutfak, duş ve tuvaletleri vardı. Herkes çok mutluydu. Biz tekrar o mutluluğun buraya gelmesini istiyoruz.

Biz hem 2020 yılında hem de bugün meclis toplantımızda buranın Kemer Belediyesi’ne verilmesini oy birliği ile Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan istedik. İnşallah en kısa zamanda verilir ve halka açılır.” dedi.

KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez de Kındılçeşme için mücadele eden herkese teşekkür ettiğini ifade ederek, “Kındılçeşme’nin halka verilmesine yönelik müjdesini alabiliriz. Bugün Kemer Belediye meclisinde tüm siyasi partiler oy birliği ile Kındılçeşme’nin Kemer Belediyesi’ne verilmesini kabul etti.

Buranın tekrar Kemer halkına kazandırılması lazım.” diye konuştu.

 Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal ise Kındılçeşme’nin tekrar halka kazandırılmasını istediklerini kaydetti.

Vatandaşlardan 73 yaşındaki Havva Urtekin ise çocukluğunun Kındılçeşme’de geçtiğine vurgu yaparak, “Ben Hıdırellez’de burada keçi güttüm. Burada büyüdük. Sayın Cumhurbaşkanımızdan buranın halka verilmesini ve belediyemizin işletmesini istirham ediyorum.

Önceden buraya Türkiye’nin her yerinden insanlar gelip çadır kuruyordu. Burası Kemer halkının olsun istiyorum.” dedi.

Basın açıklaması sonrası İl Başkanı Kamacı, milletvekilleri, Başkan Topaloğlu ve katılımcılar Kındılçeşme girişinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım