Menu
RSS
Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Genel Kurul’da Güven Tazeledi

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Gene…

Birleşik Kamu İş’e bağlı Tarım...

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta 4.1 büyüklüğünd...

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın Kolları Genel Başkanlığına Asu Kaya Seçildi

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın K…

CHP 15. Kadın Kolları Olağan K...

Antalya'nın Sarısu Plajı Halkın Oldu

Antalya'nın Sarısu Plajı Halkın Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi'...

Muhasebeciler de Meydanlara İndi

Muhasebeciler de Meydanlara İndi

81 ilden gelen serbest muhaseb...

Prev Next

Isparta-Yalvaç'ta Güçlü ve Girişimci Ailenin "Ailem Süt Çiftliği"

Isparta-Yalvaç'ta Güçlü ve Girişimci Ailenin "Ailem Süt Çiftliği"

Veteriner Hekim Samet Bozkurt Türk ve ailesinin Yalvaç'ta ki süt çiftliği en modern robot cihazlarla donanımlı.

9 yıl önce Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden başarı ile mezun olan Samet B.Türk ailesinin de yerleşik bulunduğu Isparta-Yalvaç'ta bir klinik açar. Eşi de kendisi gibi Veteriner Hekim olan Türk Memur emeklisi baba ve esnaf annesinin de desteğini arkasına alarak

2018 yılında Arı sütü üretimi yapan çiftliği Süt çiftliğine dönüştürür.

Yıllardır hedefi olan böyle bir çiftliğe kavuşmak için mücadele eden Veteriner Hekim Samet Türk; "Başlangıç için Ziraat Bankasından kredi talebinde bulunduk. Tam 8 ay kredinin çıkması için bekledik. Girişimlerimiz ve mücadelemiz sonunda kredimiz çıktı. İlk zamanlar çok zorluklar çektik.

Ancak biz aile olarak birbirimize sımsıkı bağlıyız ve hep birlikte bunu başardık. Benimle birlikte bir Veteriner arkadaşım ve Ziraat Mühendisi kardeşim var. Tabii annem ve babamda burada yaşamımızı sürdürerek çiftliğimizde Süt üretimini her geçen gün arttırıyoruz.

Şu anda 150 büyük baş hayvan mevcut ve günlük en az 4 ton süt elde ediyoruz" dedi.

Hollanda'dan getirttikleri 2 adet otomatik süt sağım robot sistemini çok yakında devreye sokacaklarını belirten Samet Türk;"İşte o zaman günlük 50-60 ton süt elde edeceğimizi umuyorum. Hayvanların saman-mısır-arpa gibi besinlerini de arazimizde kendimiz üretiyoruz" açıklamasında bulundu.

En büyük problemin mazot fiyatlarının yüksek olmasını söyleyen Veteriner Hekim Samet Bozkurt Türk "ürünün paketi ürünün içeriğinden pahalı olmamalı" dedi.

Başarılı bir öğrencilik hayatı olan Veteriner Hekim Samet Bozkurt Türk, Türkiye'de ilk defa, Selçuk Üniversitesi’ndeki hocaları ile birlikte, bir Göz Dr. Profesörün katılımı ile 50 Kangal Köpeğinin Göz ameliyatını FAKO yöntemi ile yaparak mesleğinde büyük bir başarıya imza attı.

Afyon'da Cerrahi üzerine yüksek lisans da yapan Türk, köpeklerde protezi ve kalça eklemlerinde protez kullanımı ile çalışmalarda da başarılı olmuş.

yukarı çık
0
Paylaşım