Menu
RSS
Antalya Emek Ve Demokrasi Güçleri: 12 Eylül Zihniyeti Sivil Görünümle Devam Ediyor!

Antalya Emek Ve Demokrasi Güçleri: 12 Eylül Zihniy…

Antalya Emek Ve Demokrasi Güçl...

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Genel Kurul’da Güven Tazeledi

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Gene…

Birleşik Kamu İş’e bağlı Tarım...

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta 4.1 büyüklüğünd...

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın Kolları Genel Başkanlığına Asu Kaya Seçildi

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın K…

CHP 15. Kadın Kolları Olağan K...

Prev Next

Antalya Caddeleri Yörük Göçüyle Şenlendi

Antalya Caddeleri Yörük Göçüyle Şenlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, göç duası ve temsili Yörük göçü ile başladı.

Atlar, develer ve Yörük kültürünü yansıtan kıyafetleri ile Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen misafirler Antalya caddelerinde renkli görüntüler oluşturdu.

Turizmin başkenti Antalya, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali kapsamında gerçekleştirilen Türk kültürünün en önemli simgelerinden biri olan temsili Yörük göçü ile şenlendi. Develer, atlar ve kangal çoban köpeklerinin de yer aldığı Yörük göçünde

Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yörük dernekleri, Türki Cumhuriyetleri’nden gelen misafirler renkli görüntüler oluşturdu.

Göç Duasıyla Başladı

3.Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali için Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ilk törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, Milletvekilleri Cavit Arı, Aykut Kaya, ilçe belediye başkanları, Yörük-Türkmen dernek temsilcileri ve

çok sayıda davetli katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kırşehir Belediyesi ve Çan Belediyesi halk oyunları ekibi kısa bir gösteri yaptı. Daha sonra göç duasının okunmasıyla Yörük göçü yapıldı.

Antalya Sokaklarında Renkli Görüntüler

Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan Yörük göçünde Başkan Muhittin Böcek, beraberindekilerle birlikte Karaalioğlu Parkı’na kadar yürüdü. Antalya sokakları, Yörük göçüyle renklendi. Yörük kültürünü yansıtan kıyafetleri ile Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen misafirler

Antalya sokaklarında temsili göç yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Bandosu ve davul zurna eşliğinde develer ve atlar üzerinde temsili göçlerini yapan Yörükler, büyük ilgi çekti. Antalyalılar da göç güzergahı boyunca alkışlarla destek verdi.

Gelenek-Görenekleri Gelecek Nesilleri Aktaracağız

Temsili Yörük Göçü yürüyüşü, Karaalioğlu Parkı’ndaki Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı önünde sona erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediye önünde korteje katılan misafirleri tek tek selamladı. Yörük Göçüne katılanlar dernekler ve yabancı misafirler

Başkan Muhittin Böcek ve kendilerini karşılayan heyete kısa bir gösteri yaptı. Başkan Muhittin Böcek, “Türkiye’den 59 Yörük-Türkmen derneği, 19 ülkeden gelen heyetlerimizle Yörük Göçümüzü yaptık. Bize destek olan Yörük kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Yörük kardeşlerimizin gelenek ve göreneklerini gelecek nesillere aktarmak için böyle bir festival düzenliyoruz. 3 gün boyunca birbirinden güzel etkinliklerimizle halkımızla buluşacağız” dedi.

3.Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne Ziyaretçi Akını

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali ikinci gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Festivalin ikinci gününde alanı ziyaret eden Başkan Böcek, otağında misafirlerini ağırladı. Gün boyu renkli etkinliklerin yaşandığı festivalde ziyaretçiler,

ata sporlarından yöresel el sanatlarına, halk danslarından konserlere kadar yörük kültürünü tüm yönleriyle tanıma fırsatı buldu. At üstünde gerçekleştirilen okçuluk, kılıç ve akrobasi gösterileri ise nefes kesti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin ikinci gününde alanı ziyaret etti. Otağında misafirlerini ağırlayan Başkan Böcek, festivale katılan yurt içi ve yurt dışından temsilcilerle biraraya geldi. Başkan Muhittin Böcek, Türki Devletlerle Birlik Ağı oluşturma konusunda

bir çalışmaları olduğunu belirterek, Yörük Türkmen Festivali’ne destek veren yabancı konuklara teşekkür etti. Başkan Böcek, Türki Cumhuriyetlerden katılan misafirlerin yöresel hediyelerini kabul ederken, konuklara Döşemealtı Halısı hediye etti.

Ziyaretçi Akınına Uğradı

Yörük kültürünün tüm yönleriyle tanıtıldığı festivalde kurulan çadırlarda Yörük dernekleri yöresel kıyafetler, halı ve kilim dokuma, yün eğirme gibi geleneksel el sanatlarını tanıttı. Yörükler geleneksel yemeklerini de ziyaretçilere ikram etti. Konuk ülkelerin çadırları ise yoğun ilgi gördü.

Geleneksel kıyafetleri ile ülke çadırlarında misafirlerini ağırlayan konuk ülkeler, kendilerine has yemekleri de ziyaretçilere ikram etti. Festival alanı içerisinde yer alan stantlar ve yeme içme üniteleri de yoğun ziyaretçi akınına uğradı.

Atlı Gösteri Nefes Kesti

Festivalde Yörük Türkmen kültürünün ayrılmaz parçası olan müzik ve danslar da yoğun ilgi gördü. Alanda kurulan etkinlik sahnesinde yerel sanatçıların yanı sıra, Antalya dışından ve yurt dışından gelen grupların da konser ve dans gösterileri ilgiyle izlendi. Festival alanında Peştallı Kulübü tarafından düzenlenen atlı okçuluk, kılıç ve akrobasi gösterisi nefes kesti.

Yoğun Katılım

7 bağımsız Türk Cumhuriyeti, 3 Özerk Türk Cumhuriyeti ve Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerden 9 olmak üzere toplam 19 bağımsız, özerk Cumhuriyet ve ülkeden katılımın olduğu 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali ikinci gününde de yoğun bir kalabalığa sahne oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Döşemealtı Karaman Piknik Alanı’nda düzenlenen festivalde 35 belediye, 59 Yörük Türkmen Derneği çadır açarken, unutulmaya yüz tutmuş sanatları devam ettiren 25 geleneksel el sanatçısı da yer alıyor.

Başkan Böcek, ‘Festivalimiz Büyüyerek Devam Edecek’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Yörük festivalinin ikinci gününde de alanda vatandaşlarla buluştu, çadırları ziyaret etti. Festival akşamında ise ünlü sanatçılar, Azerin, Uğur Önür ve Ayça Akkın konserleri ile vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı.

Konsere Yörük vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne katılan Türki Cumhuriyeti devletlerinin çadırlarını ziyaret ederek, yabancı konukların yöresel oyunlarına eşlik etti. Başkan Böcek’e Türki Cumhuriyeti’nden gelen konuklar yöresel kıyafetlerini hediye etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e Yörük Türkmen Festivali’nde Anadolu Çoban Köpeğinin 3 aylık yavrusunu hediye edildi. Yavru çoban köpeğine ‘Toros’ ismi verildi.

Festivalimiz Büyüyerek Devam Edecek

Muhittin Böcek, daha sonra alanda çadır kuran misafir belediyeleri de tek tek ziyaret ederek, katılımlarından dolayı teşekkür etti. Başkan Böcek’e belediyelerin yöresel ürünleri hediye edildi. Böcek, festivale katılan belediyeler ile tek tek fotoğraf çektirdi.

3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne çok yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Festivalimin ikinci günü çok güzel geçiyor. 20 ülkeden 858 misafirimizi ağırlıyoruz. 35 belediyemiz katıldı. Yörük kültürünü genelecek nesillere aktarmak adına yaptığımız bu etkinlik çok keyifli.

Halkımızın ilgisinden memnunuz. Gelecek yıllarda da daha da büyüyerek devam edecek. Festivale katılan katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Müzik, Dans, Konser

Festivalde Yörük Türkmen kültürünün ayrılmaz parçası olan müzik ve danslar da unutulmadı. Alanda kurulan sahnede yerel sanatçıların yanı sıra yurt dışından gelen grupların da konser ve dans gösterileri ilgiyle izlendi. Festival akşamında ünlü sanatçılar Ayça Akkın,

Uğur Önür ve Azerin konseri gerçekleştirildi. Festival alanını tıklım tıklım dolduran vatandaşlar konserlerin keyfini çıkardı.

Ayça Akkın Coşturdu

Sahneye ilk olarak dünyanın farklı ülkelerinde katıldığı özgün müzik projelerinde edindiği halk türkülerini harmanlayarak repertuarını oluşturan Ayça Akkın çıktı. Antalya’nın Honamlı Yörüklerinden olduğunu söyleyen Akkın, “Memleketim Antalya’da ilk kez konser veriyorum.

Obadaşlarım, Yörük kardeşlerim ve sizlerle olmaktan büyük mutluluk duydum. Festivali düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Muhittin Böcek’e çok teşekkür ediyorum” dedi. Ayça Akkın söylediği hareketli türkülerle dinleyenleri coşturdu.

Uğur Önür Kabak Kemanesi İle Büyüledi

Ayça Akkın’dan sonra ise sahneye Türkiye’nin değerli kabak kemane sanatçılarından Uğur Önür çıktı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde sanatçı Teke yöresinden ezgileri büyük bir coşkuyla seslendirdi. Burdurlu sanatçı Yörük kültürünün tüm renklerinin yer aldığı festivalde

sahne almaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür etti.

Azerin’den Unutulmaz Konser

Gecede son olarak sahne alan Azerbaycanlı ünlü sanatçı Azerin, yoğun alkışlar arasında muhteşem bir konser verdi. “Bakıp Türk’ün Bayrağı’na” türküsüyle milyonların tanıdığı ve sevdiği Azerin, Yörük vatandaşlarla buluştu. Azeri sanatçı Azerin, iki dost ülke Azerbaycan ve

Türkiye’nin gönüllere taht kurmuş türküleriyle coşkulu anlar yaşattı. Türkiye ve

Azerbaycan’ın birlikteliğine vurgu yapan sanatçı Azerin, yoğun ilgi gördü. Türk Dünyasının güçlü sesi Azerin, Yörük kültürünün tüm zenginlikleriyle yaşatıldığı 3. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali’nde konser vermekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Azerin festivale katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

yukarı çık
0
Paylaşım