Menu
RSS
Antalya Emek Ve Demokrasi Güçleri: 12 Eylül Zihniyeti Sivil Görünümle Devam Ediyor!

Antalya Emek Ve Demokrasi Güçleri: 12 Eylül Zihniy…

Antalya Emek Ve Demokrasi Güçl...

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Genel Kurul’da Güven Tazeledi

Antalya Tarım Orman İş Başkanı Mücahit Başkan Gene…

Birleşik Kamu İş’e bağlı Tarım...

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta Deprem!

Antalya Kaş'ta 4.1 büyüklüğünd...

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın Kolları Genel Başkanlığına Asu Kaya Seçildi

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Kadın K…

CHP 15. Kadın Kolları Olağan K...

Prev Next

Hayvancılıkta Yeni Bir Model: Tam Toplu Bakım ve Sağım” Projesi Toplantısı Gerçekleştirildi

Hayvancılıkta Yeni Bir Model: Tam Toplu Bakım ve Sağım”  Projesi Toplantısı Gerçekleştirildi

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin liderliğinde Burdur ili Akören köyünde hayata geçirilecek Toplu Bakım ve Toplu Sağım Merkezi projesi,

kırsal kesimde sosyo-ekonomik kalkınmayı ve refahı artırmayı hedefliyor. Proje, küçük ve orta ölçekli çiftçilerin modern teknolojilerle donatılmış tesislerden faydalanmalarını sağlayarak, hayvan başına süt verimini artırmayı, üretim maliyetlerini düşürmeyi ve yerel halkın gelir seviyesini yükseltmeyi amaçlıyor.

‘Toplu Sağım Toplu Bakım Merkezi Akören Modeli’ değerlendirme toplantısı, Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Burdur Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, Kemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hamdi Altınışık,

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, Akören Kooperatifi Başkanı Niyazi Boz ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla Yönetim Kurulu Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye için Özgün Bir Model Olacak

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, projenin Türkiye genelinde örnek teşkil edeceğini belirterek, “Bu proje, bireysel hayvancılığı köylünün aktif olarak yer aldığı, büyük ölçekli ve teknolojik bir yatırıma dönüştürmeyi hedefliyor.

Amacımız, sadece Burdur değil, tüm Türkiye için özgün bir model ortaya koymak. Bu model, köydeki hayvanları bir merkezde toplamakla sınırlı kalmayacak, aynı zamanda gelir paylaşımına dayalı bir sistemle köylüyü ekonomik olarak sürece dahil edecek.

Üniversite olarak biz, bu çalışmada akademik desteğin yanı sıra Veteriner Fakültesi öğrencilerimizin de hayvan sağlığı ve bakımı hizmetlerine aktif katılımıyla projeye katkı sağlayacağız.” dedi.

Burdur Milletvekili Adem Korkmaz ise projenin önemine vurgu yaparak, “Bu proje için tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Burdur için büyük bir adım olacak bu projeye tam destek veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çatal, toplantıda Toplu Bakım ve Toplu Sağım Merkezi-Akören Kooperatifi Modeli hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, merkezde kurulacak tesislerin modern teknolojilerle donatılacağı, bu sayede süt verimliliğinin artırılacağı ve

üretim maliyetlerinin düşürüleceği vurgulandı. Ayrıca, proje kapsamında üretim sürecinin daha verimli hale getirilmesi ve çiftçilerin toplu olarak bu merkezde yer almasının sağlayacağı avantajlar detaylı şekilde ele alındı.

Pilot Program ile Desteklenecek

Kemer ilçesi Akören köyünde kurulacak Toplu Bakım ve Toplu Sağım Merkezi, ahır, doğumhaneler, revir, yem depoları ve sağımhane gibi pek çok tesisi bünyesinde barındıracak. Çiftçilerin bu merkezde toplu olarak yer alması, hem üretim sürecini daha verimli hale getirecek hem de dışa bağımlılığı azaltacak.

Projeye, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Burdur iline özel bir pilot hibe programı ile destek sağlanması hedefleniyor. Hazırlanan pilot program önerisi, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitenin ortak çalışmasıyla, tüm aktörlerin iş birliği sonucunda

Tarım ve Orman Bakanlığı'na sunulacak. Bu modelin, kırsal kalkınmanın yeni yüzü olarak tüm bölgeye örnek teşkil etmesi amaçlanıyor.

yukarı çık
0
Paylaşım