Menu
RSS

Serik Belediyesi’nden Çevre Bilincini Artıran Önemli Adım

Serik Belediyesi’nden Çevre Bilincini Artıran Önemli Adım

Serik Belediyesi’nden çevre bilincini artıran önemli adım. Serik Belediyesi öğrencilere geri dönüşüm eğitimi veriyor.

Serik Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Belediyeye yeni kazandırılan Mobil Atık Toplama Aracı ile okullarda öğrencilere geri dönüşüm eğitimi verilerek çevre bilincini aşılanıyor.

Bu kapsamda, ilk olarak Belek Beach Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencilerine atık ayrıştırma konularında görsel sunumlar ve Mobil Atık Toplama Aracı eşliğinde eğitimler verildi.

Çevre dostu yaklaşımlar konusunda çocuklara bilgi verilerek, geri dönüşümün önemini ve nasıl gerçekleştirileceği konularında eğlenceli ve öğretici eğitimler gerçekleştirildi.

Kumbul, “Çocuklarımızın Çevreye Daha Duyarlı Bireyler Olmalarını Amaçlıyoruz”

Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul, bu tür eğitimlerin çevre koruma bilincini küçük yaşlardan itibaren oluşturmanın önemini vurgulayarak; “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza geri dönüşüm ve atık ayrıştırma konularında bilgi vermek, onların çevreye duyarlı

bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla bu tür projeleri yaygınlaştırarak toplum bilincini artırmaya devam edeceğiz.” dedi

Bu tür eğitimler, çevre dostu alışkanlıkların yaygınlaşmasına katkı sağlayarak, Serik’i daha temiz ve yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi amaçlıyor.

yukarı çık
0
Paylaşım