Menu
RSS

Antalya Valisi Karaloğlu Türkiye Spor Turizmi Çalıştayı’na Katıldı

Antalya Valisi Karaloğlu Türkiye Spor Turizmi Çalıştayı’na Katıldı

Vali Münir Karaloğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Türkiye Spor Turizmi Çalıştayı’na katıldı.

Serik ilçesi Belek turizm merkezinde bulunan bir otelde gerçekleştirilen çalıştaya Vali Münir Karaloğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası

Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci, federasyon ve komisyon başkanları katıldı.

Çalıştayda konuşan Bakan Kasapoğlu, Türkiye’nin 81 ilinde spor turizmine yönelik potansiyel olduğunu belirterek, “Türkiye’nin spor turizminin kapsamlı bir envanterini çıkararak güçlü olduğumuz alanları tespit edip oralara yoğunlaşacağız.

Spor turizminin coğrafyasını belirleyip haritalandırıyoruz. Böylece bölge bazında spor turizminin potansiyelini ortaya koyacağız. Rekabet gücü yüksek branşlar dikkate alınarak bir strateji hazırlanacak” ifadelerini kullandı.

Çok Önemli Bir Enstrüman

Türkiye Spor Turizmi Çalıştayı dolayısıyla katılımcıları turizmin başkenti Antalya’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Vali Münir Karaloğlu, “Hepinizin bildiği gibi Antalya hem Türkiye’nin hem dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından bir tanesi,

bizim Antalya ve Türkiye’de tartıştığımız üç konu var. Birincisi, turizmi 12 aya nasıl yayacağız, ikincisi turizmi nasıl çeşitlendireceğiz. Üçüncüsü de pazarı nasıl çeşitlendireceğiz. Aslında spor turizmi, turizmin 12 aya yayılması pazarın büyütülmesi ve

çeşitlendirilmesi konusunda çok önemli bir enstrümandır. Antalya’ya baktığımızda yaz aylarında zaten Antalya doluyor. Ama Antalya ekim ayından, nisan ayının sonuna kadar olan ölü sezonda, turizmi canlandıracak en önemli faktörlerden bir tanesi spor turizmidir” dedi.

Uluslararası Organizasyonlara Ev Sahipliği Yapıyoruz

Antalya’da önemli spor organizasyonlarının düzenlendiğine vurgu yapan Vali Münir Karaloğlu, “Uluslararası spor organizasyonlarının düzenlendiği dönemlerde şehir otellerinin en dolu olduğu dönem oluyor.

Türkiye’den, yurt dışından organizasyona gelen insanlar öncesinde ve sonrasında tatillerini yaparak kente çok ciddi bir katkı sağlıyor. Pazar günü Antalya’da 8’incisi düzenlenen Turkish Airlines Open, Golf Turnuvası’nı bitirdik.

Bakanlığımızın, Türk Hava Yolları’mızın çok ciddi bir desteği var. Yine Antalya’da bir hafta önce Ironman’ı yaptık. Çok başarılı bir organizasyon oldu. Mart ayında düzenlediğimiz Runatolia Maratonu’muz var.

10 bin kişinin katıldığı Türkiye’nin, İstanbul’dan sonra ki en büyük maratonu olma özelliği taşıyan ve bizimde sporsever olarak katıldığımız, koşmaya çalıştığımız çok etkili bir spor organizasyonudur.

Kemer’de düzenlenen See To Sky dediğimiz motokros yarışımız var. Yine Antalya’da bu yıl üçüncüsü düzenleyeceğimiz, Tour Of Antalya bisiklet turumuz var. Bunu da çok önemsiyoruz.

Biz Antalya’yı özellikle bisiklet takımlarının kamp merkez haline dönüştürmek istiyoruz. Tour Of Antalya çok ciddi bir sinerji yarattı. Bunu desteklemeye ve önümüzde ki dönem de yapmaya devam edeceğiz.

Oceanman Türkiye, geçen sene Alanya da ilk defa düzenlendi. Geçen sene ilk defa kay, sür ve yüz diye Saklıkent’ten başlayıp Konyaaltı sahilinde yüzmeyle biten çok farklı bir etkinliğimiz oldu. Şunu ifade etmeye çalışıyorum.

Aslında Türkiye’de de Antalya’da da spor turizmiyle ilgili parça parça yapılan şeyler var. Ama bu çalıştay ilk defa 5 yıllık kalkınma planı ile bütüncül bir bakış açısıyla spor turizmi noktasında bir sinerji oluşturmaktır. Zannediyorum bu toplantı o sinerjiyi oluşturdu” şeklinde konuştu.

Antalya’nın ekstrem sporlar konusunda dünyanın en uygun şehirlerinden bir tanesi oluğunu belirten Vali Karaloğlu,  Antalya, “Kanyonları, şelaleleri, sahilleri, koyları, yaylaları,

dağlarıyla macera turizmi noktasında da dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biridir” dedi.

Türkiye Spor Turizmi Çalıştayı’nın ardından Bakan Kasapoğlu ve Vali Karaloğlu 17. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi’ne katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım