Menu
RSS

Veteriner Barış Ayan Dünya Hayvanları Koruma Günü İçin Anaokulunda Farkındalık Oluşturdu

Veteriner Barış Ayan Dünya Hayvanları Koruma Günü İçin Anaokulunda Farkındalık Oluşturdu

Dünya Hayvanları Koruma Günü, her yıl 4 Ekim'de kutlanmaktadır. Bu gün, hayvanların korunmasına ve refahına dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinliklerle anılmaktadır.

Özel Renkli Düşler Akademisi Anaokulu’nda 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle öğrencilerle bir araya gelen Barış Ayan Veteriner Kliniği sahibi Veteriner Barış Ayan öğrencilere hayvanları nasıl kurumak gerektiği, hayvanları sevmek gerektiği düşüncelerini öğrencilerle paylaştı.

Öğrencilerin eğlenerek günün önemini öğrendikleri etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Videosu:

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle görüşlerini anlatan Ayan şunları söyledi:

“Hayvanları Korumak; İnsanların hayvanlara iyi davranmalarını ve onların daha iyi koşullarda beslenmelerini ve barınmalarını sağlamaktır.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, hayvanlara karşı yapılan haksızlıklara dikkat çekmek ve bu sorunları engellemek için hayvan hakları konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla kutlanmaktadır.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, sadece gözümüzün gördüğü hayvanların değil, yeryüzünde var olan tüm hayvanların da yaşam hakkına sahip olduklarının hatırlanması açısından çok önemlidir.

Bu yıl 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün teması; “Dünya Hayvanları Koruma Günü Herkes içindir.”

Biz insanlar olarak, kendi geleceğimiz açısından da, hayvanları korumak ve onları yaşatmak zorundayız. Hayvanlar da yaşamımızın bir parçası ve insanların can dostlarıdır.

Hayvanları koruma konularında toplumda farkındalık ve bilinç oluşturulmalıdır.

Yaşam alanlarının, ormanların tahrip edilmesi ile yaban hayatının yok oluşa sürüklenmesi engellenmelidir. Kürkü ve postu için yapılan hayvan cinayetlerine engel olunmalıdır.

Yeterli bir bütçe kaynağı için Hayvan Refahı Fonu oluşturulmalıdır.

Yetkili tek merkezden daha istikrarlı bir uygulama için Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Veteriner işleri Genel Müdürlüğü Kurulmalı ve bunun bünyesinde Hayvan Hakları ve Hayvan Refahı Daire Başkanlığı oluşturulmalıdır.

Büyükşehir statüsündeki illerdeki Belediyelerde Veteriner İşleri Daire Başkanlığı diğer il ve ilçelerde ise Veteriner İşleri Müdürlükleri oluşturularak buralarda yeterli Veteriner Hekim ve yardımcı personel istihdamı sağlanmalıdır.

İlköğretim öğrencilerine yönelik olarak hayvan sevgisini aşılayan dersler konulmalıdır.

Vatandaşlarımız ücretsiz olan barınaklardaki kedi-köpekleri sahiplenmelidirler.

Hayvan sahiplenecek kişilere hayvan sağlığı, çevre sağlığı ve mevzuat hakkında eğitim verilmeli ve hayvan sahiplenme ehliyeti olmayan insanların hayvan sahiplenmesi engellenmelidir”

Kısırlaştırma ve aşılamalar devam ettirilmeli, kedi ve köpekler mikroçip uygulaması ile kimliklendirilip,  kayıt altına alınmalıdır.

Sahipsiz hayvan rehabilitasyonu yapan merkezler günün şartlarına ve ihtiyaca uygun donanım, personel ve fiziki şartlara kavuşturulmalıdır.

yukarı çık
0
Paylaşım