Menu
RSS

Antalya Tüm Bel Sen Başkanı Karakurt’tan CHP’li Belediye Başkanlarına Direniş Çağrısı!

Antalya Tüm Bel Sen Başkanı Karakurt’tan CHP’li Belediye Başkanlarına Direniş Çağrısı!

Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı ve KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İlhan Karakurt, iktidar tarafından belediyelerin hazineye ve SGK’ya borçlarının tahsil edileceğini,

buna uymayan belediyelerin ise 6 ay ile 2 sene arasında hapis cezası ile cezalandıracağına yönelik kararına karşı halka birlikte mücadeleye çağırdı.

Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı ve KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İlhan Karakurt yaptığı çağrıda şunları söyledi:

“31 Mart seçimlerinde ağır bir yenilgiye uğrayan Tek Adam rejimi, halkın sesine kulak vermek ve dertlerine çözüm üretmek yerine, tercihlerinden dolayı seçmenden ve esas olarak da muhalif Belediye Başkanlarından 'intikam" almaya çalışıyor.

En son Cumhurbaşkanı RTE'nin muhalif belediyelerin SGK'ya olan prim borçlarının İller Bankası ödeneğinden doğrudan kesileceğini dair açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

RTE'nin, muhalif Belediye Başkanlarına yönelik bu idari ve mali 'darbesi' sürpriz olmadı tabi ki!

Çünkü RTE; geçen ay yayınladığı 'tasarruf' genelgesi ile muhalif belediyeleri iş yapamaz hale getirmenin ilk adımlarını atmış ve devamının geleceğinin de işaretini vermişti.

En son, SGK borçları ile ilgili RTE'nin muhalif Belediye Başkanlarına karşı başlattığı darbe ve 'kayyumvari' operasyonun sadece bununla sınırlı kalmayacağı, aksine kapsam ve dozunun artarak ve genişleyerek devam edeceğini anlamak hiç de zor olmasa gerek!

İDARİ Ve MALİ 'KAYYUM'

Ama RTE'nin halkın tercih ve iradesini yok sayan bu darbe girişimine karşı başta CHP’liler olmak üzere muhalif Belediye Başkanlarının anayasa ve evrensel hukukun kendilerine verdiği hakkı kullanarak 'direnmek' yerine 'İdari maslahatcılık' yaparak,

işten atma ve hak gasplarını içeren tasarruf genelgesini sorgusuz-sualsiz uygulamaya koymalarını anlamakta zorluk çekiyoruz!

Kurt Kuzu Hikayesi!

RTE'nin muhalif belediyelerin SGK'ya olan prim borçlarının doğrudan ve kaynağından kesilmesine ilişkin talimatı üzerine konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı;

'Esasında bu milli bir kaynaktır. Vatandaşımızın çalışarak, üreterek, alnının teriyle bütçeye kazandırmış olduğu doğal bir gelir kaynağıdır. Ve yine vatandaşlarımızın yararına kullanılması gereken bir kaynaktır' diyerek aslında bir gerçeği ifade etmiş oluyor.

Şöyle ki, AKP'nin 22 yıllık iktidarında 500 büyük şirket dahil yandaşları için çıkarılan vergi muafiyeti ve SGK pirim afları ile devletin milyarlarca liralık alacağının silindiği gibi, destek ve teşvik ödemeleri ile de yine halkın bütçesinden milyarlarca liralık kaynağın karşılıksız olarak aktarıldığı hepimizin malumudur.

Patronlara karşı her türlü kıyağı çeken Tek Adam rejiminin, Belediyelerin SGK'ya olan prim borçları için hamaset yaparak timsah gözyaşı dökmesi manidardır.

Açıkçası, RTE, kurt ile kuzu masalında olduğu gibi, suyumu bulandırdı diyerek muhalif belediyeleri yemek istiyor. Biz bu masalı yutmadık, ya Siz?

RTE, Kendisi Ve Geleceği İçin Gereğini Yapıyor, Ya Siz?

Tek Adam rejiminin yarattığı hayat pahalılığı ve yoksulluğa bir tepki olarak halk size hak-hukuk ve adaleti sağlamanız için oy verdi.

Şatafata ve savurganlığa karşı emekten, yana insanı esas alan, demokratik-halkçı bir belediyecilik yapmanız için Sizi tercih etti.

Yine, Sarayın baskıları ve hukuksuz-keyfi uygulamalarından bunalan vatandaşlar, demokrasi ve insan haklarını sağlayacağız sözünüze inandığı için sizi birinci parti yaptı.

Yani Sizlere Bir 'Şans' Tanıdı

Peki, üç aylık pratiğiniz ile halkın bu  'mütevazi beklentilerine uygun bir davranış ortaya koyabildiniz mi?

Bu soruya  'kerhen' de olsa 'evet' demeyi çok isterdik! Ama maalesef kendinizde 'evet' demekten çok uzak olduğunuzun farkındasınız değil mi?

Ya İstiklal Ya Ölüm!

CHP başta olmak üzere, muhalif belediyelerin önünde iki yol var.

Ya, Tek Adam rejiminin hukuksuz-keyfi politikaları karşısında 'İdari maslahatcılık' yaparak itiraz ettiğiniz ve halka değiştirme sözü verdiğiniz piyasacı-rantçı kokuşmuş belediyecilik sisteminin bir parçası olarak degersizleşeceksiniz!

Ya da,  sizlere oy verenlerin talepleri doğrultusunda demokratik-halkçı ve emekten, yana insanı esas alan belediyeciliği gerçekleştirme yolunda tarihsel bir  'simge' haline geleceksiniz!

Tek Adam rejimine karşı bu mücadelenizde Size oy veren halk ve belediye emekçileri yine yanınızda olacaktır. Unutmayın ki, 31 Mart seçimlerinde olduğu gibi, Tek Adamı devirecek yegane güç halkın kendisinden başkası değildir. Halkın gücünü sadece 'sandığa' çağırarak değil,

iş, ekmek ve özgürlük mücadelesi için alanlarda-meydanlara çağırarak Tek Adamın her türlü 'darbe' girişimlerini boşa çıkarabiliriz.

Tercih Sizin!

yukarı çık
0
Paylaşım