Menu
RSS

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı: Geçim Sorunları Büyüyor, Erken Seçim Kaçınılmaz

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı: Geçim Sorunları Büyüyor, Erken Seçim Kaçınılmaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, Güvercintepe pazarında vatandaşlarla bir araya geldiği etkinlikte,

yaşanan ekonomik sıkıntılar ve geçim derdine dikkat çekerek erken seçim çağrısında bulundu. "Geçinemiyoruz; Ya Geçim Ya Seçim" standını açarak Başakşehirli esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Kayabaşı, vatandaşların taleplerini ve sorunlarını dinledi.

İlçe yöneticileri Erdoğan Dulkadir ve Meryem Berk, İBB Meclis Üyesi Murat Özkurt, Gençlik Kolları Yöneticileri ve Kadın Kolları Başkanı Melek Cankurt ve yönetim ile birlikte gerçekleştirilen bu etkinlikte,

pazarcı esnafı ve Başakşehirli komşularla yapılan görüşmelerde ekonomik krizin getirdiği zorluklar gündeme getirildi.

"Geçim Derdi Her Gün Büyüyor"

Beyzade Kayabaşı, Güvercintepe pazarında yapılan ziyaretler sırasında vatandaşların artan hayat pahalılığı karşısında büyük zorluklar yaşadığını belirtti. Kayabaşı, “Pazarcı esnafımız da Başakşehirli komşularımız da artık geçinemez hale geldi.

Temel gıda maddelerine ulaşmak bile giderek zorlaşıyor. Her geçen gün artan maliyetler, fahiş fiyatlar ve hayat pahalılığı karşısında vatandaşlarımız çaresiz durumda” ifadelerini kullandı.

"Ya Geçim, Ya Seçim"

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Kayabaşı, vatandaşların bu sıkıntılarının sürdürülemez olduğunu vurgulayarak erken seçim çağrısında bulundu. “Bu sorunlar ancak halkın iradesiyle çözülebilir. Vatandaşın sesine kulak verilmezse bu kriz derinleşmeye devam edecek.

Bu yüzden diyoruz ki; ya geçim ya seçim. Halkın daha fazla zorluk çekmemesi için erken seçim kaçınılmazdır” diye konuştu.

"AKP Halktan Kopuk, Yapay Gündemler Oluşturuyor"

Kayabaşı, iktidarın halktan ve gerçek gündemden kopuk bir siyaset yürüttüğünü belirterek, “AKP, sokaktan ve halktan kopuk bir siyaset izlemektedir. Gerçek gündem yoksulluk, geçinememek, barınamamak ve beslenememek gibi temel sorunlarken,

iktidar kendi kişisel hırsları ve siyasi iktidarını korumak adına gündemi değiştirmektedir” dedi.

Kayabaşı, iktidarın yapay gündemlerle halkın dikkatini dağıtmaya çalıştığını vurguladı: “Bugün iktidar, siyasi gücünü kullanarak televizyonlarda, radyolarda, gazetelerde ve sosyal mecralarda her ne kadar kendine yapay gündemler oluştursa da asıl gündem halkın derin yoksulluğu,

ekonomik sıkıntıları ve içinde bulunduğu ekonomik buhrandır.”

"Milli İrade Gereği Erken Seçime Gidilmeli"

Son olarak Kayabaşı, AKP iktidarının sıkça dile getirdiği “milli irade” kavramına da değinerek, “Eğer AKP iktidarının milli iradeye gerçekten bir nebze saygısı varsa, bu ekonomik sıkıntılar içinde sürünen vatandaşlarını daha fazla zor durumda bırakmamalı ve bir an önce erken seçime gitmelidir” dedi.

Kayabaşı, Cumhuriyet Halk Partisi olarak esnafın ve vatandaşların yanında olduklarını, çözüm önerileriyle halkın sorunlarını gündeme taşımaya devam edeceklerini belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım