Menu
RSS

Kaldırılan Servis Hizmeti Geri Geldi

Kaldırılan Servis Hizmeti Geri Geldi

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından yayınlanan genelge ile kamu kurumlarında tasarruf tedbiri gerekçesiyle kaldırılan servi uygulamasına son verilip yine eski sisteme dönüldü.

Servisin kaldırılmasının yarattığı sıkıntılar had safhaya ulaşınca eskiye dönüş mümkün oldu. Genegede servis hizmetinin yeniden devam edeceğini bildiren genelge şöyle:

“17 Mayıs 2024 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarruf Tedbirleri konulu ve 2024/7 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyİe kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili,

ekonomik ve verimli kullanılmasına ilişkin bir takım tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda toplu taşıma olan yerlerde personel servisi hizmetleri sonlandınlmış, toplu taşıma olmayan yerlerde ise en etkin ve ekonomik yöntemler tercih edilmek suretiyle personel servisi hizmetine imkân tanınmıştır.

Personel servisi hizmeti sonlandırılan kamu kurum ve kuruluşlarınca iletilen taleplerde; servis hizmetine ihtiyacın devam ettiği, özellikle bakanlık merkez teşkilatlarının yer aldığı bölgelerde yaşanan trafik yoğunluğunun mesai başlangıç ve bitiş saatlerine riayeti olumsuz etkilediği,

personel servisinin sonlandırılmasının bireysel araç kullanımını artırdığı, toplu taşıma kullanan personelin önemli bir kısmının ise birden fazla vasıta kullanması sebebiyle zaman kaybı yaşadığı ve bu durumun personelin mağduriyetine neden olduğu hususları bildirilmiştir.

Yukarıda belirtilen hususlara ilişkin yapılan değerlendirme neticesinde, kamu hizmetlerinin aksatılmaması ve personel mağduriyetinin giderilmesi amacıyla personel servisi hizmeti sunması Cumhurbaşkanlığı iznine tabi bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına,

mezkûr Genelge'de yer alan personel servislerine ilişkin kriterlere uyulması ile kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması kaydıyla personel servisi hizmeti sağlaması hususunda izin verilmiştir.

Bilgilerini ve gereğini arz ve rica ederim.

Hakkı SUSMAZ

İdari İşler Başkanı”

yukarı çık
0
Paylaşım