Menu
RSS

Antalya Kadın Platformu: Endişeliyiz

Antalya Kadın Platformu: Endişeliyiz

Antalya Kadın Platformu üyeleri tutsak kadınlarla dayanışma amacıyla onlara Güllük Postanesi’nden mektup gönderdiler.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle tutsak kadınlarla dayanışma için bir araya gelen kadınlar yaptıkları açıklamada endişelerine dile getirdiler. Ayrıca 8 Mart için 6 Mart’ta düzenleyecekleri yürüyüş ve mitinge tüm Antalya halkını davet ettiler.

Antalya Kadın Platformu üyesi Nihal Nezire Terzi tarafından okunan basın açıklamasında “Bugün özgürlükleri elinden alınmış tutsak kadınlarla dayanışma amacıyla kartlarımızı onlara ulaştırmak için bir araya geldik. Baskıya, sömürüye, ayrımcılığa karşı tüm insanlığın onuru için mücadele eden

ya da yaşamlarını savunmak için özsavunma uygulamak zorunda kaldığı için hapse atılan, insanlık dışı koşullarda tutulan hasta kadın tutsaklar başta olmak üzere tüm kadın tutsakların serbest bırakılmasını istiyoruz”

Endişeliyiz, Çünkü

Terzi neden endişeli olduklarını şöyle açıkladı: “Hapishanelerde hak ihlalleri sürüyor. Aysel, Semre, Fatma, Muhlise, Dilek, Hacer, Merve, Ayşe ve niceleri ölüme terk ediliyor. Aysel demans, diğerleri kanser ve kalp hastası.

Ne yazık ki, 2021 yılında 64 hasta tutsak yaşamını yitirdi.

Hapishanede yaşamlarını idame ettiremez durumda olmalarına rağmen, tahliye edilmiyorlar. Kadın hareketinde patriyarkaya karşı birlikte yol arkadaşlığı yaptığımız yüzlerce kadın aynı zamanda barış ve demokrasi mücadelesi nedeniyle de hapishanelerde 4 duvar arasında tecrit koşullarında siyasi tutsaklar olarak baskılara karşı dirençlerini sürdürüyorlar.

Hep birlikte hasta tutsakların yaşaması için onların dışarıdaki sesi olalım. Dayanışma yaşatır.

Endişeliyiz, Çünkü

İktidar, hasta tutsaklar üzerinden düşman hukuku politikasını uygulamayı sürdürüyor. Cinsel şiddete uğrayan Garibe Gezer’in hapishanede ölümü basit bir intihar olarak görülebilir mi? Aysel Tuğluk’un durumu daha ağırlaşırken Adli Tıp Kuruntunun “hapishanede kalabilir” raporu vermesi olağan sayılır mı?

Endişeliyiz. Çünkü

Nice zamandır cezaevi koşullarının kötüleştiğini, özellikle kadın ve LGBTİ+ tutsakların çıplak arama, cinsel şiddet ve ayrımcılığa maruz kaldığını, erkek devlet şiddetinin artığını duyuyoruz.

Endişeliyiz, Çünkü

En sıradan ihtiyaçlarını, kitap, gazete gibi içeriye alınmasında yaşanan zorluklardan, vegan yiyeceklere, temiz su ve ped ihtiyacına erişilememesi, kantinlerde satılan ürünlerin fahiş fiyatları, sağlığa erişim hakkının zorlukları, ailelerden çok uzak hapishanelere gönderilmeleriyle ziyaretçi engelleri,

cinsiyet kimliği nedeniyle istediği yerin tercih edilememesi, pandemi gerekçesiyle artan keyfi tecrit koşullarından derhal vazgeçilmelidir.

Bizler, hapishanedeki kadmlarm dışarıdaki sesi olmaya söz veriyoruz.

Herkesi bu konuda erkek devlet şiddetine karşı kadın dayanışmasını büyütmeye çağırıyoruz.

Kadınlar olarak, kendi sözümüzü söylemek için, onurlu bir gelecek kurmak için, tüm kadınları 6 Mart Pazar günü saat 14.00’da Aydın Kanza parkında buluşmaya davet ediyoruz”

Kadınlar basın açıklaması sonrası mektup gönderilerini PTT veznesine gidip gönderdiler.

yukarı çık
0
Paylaşım