Menu
RSS

Antalya HDP Diyarbakır Vekili Semra Güzel’in Vekilliğinin Kaldırılmasına Tepki Gösterdi

Antalya HDP Diyarbakır Vekili Semra Güzel’in Vekilliğinin Kaldırılmasına Tepki Gösterdi

HDP Antalya Kadın Meclisi Halkların Demokratik Partisi İl Örgütü, il binası önünde yaptıkları basın açıklamasında

“AKP-MHP iktidarı partimize yönelik saldırılarını her türlü yöntemi kullanarak sürdürmeye devam ediyor. Önceki dönem Eş Genel Başkanlarımız başta olmak üzere seçilmişlerimize, üye ve yöneticilerimize yönelik gözaltı, tutuklama ve özel savaş yöntemleriyle gerçekleştirilen saldırılar özü itibariyle

Kürt halkının iradesi başta olmak üzere Partimizin temsil ettiği farklı kimlik ve inançlardan halklarımıza ve tüm ezilenlere yönelik saldırıdır. Bu saldırılar hız kesmeden devam etmektedir” denildi.

HDP Antalya İl Örgütü adına basın açıklamasını okuyan HDP Antalya İl Eşbaşkanı Hülya Hasbay, “Semra Güzel vekilimizin dokunulmazlığını kaldırmaya sizin parmaklarınızın gücü yetmez. Çünkü Semra Güzel halkın ve kadınların vekilidir, iradesidir. Biz gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz.

Biz gücümüzü kadınlardan, gençlerden, ezilen milyonlardan alıyoruz. O nedenle vekilimizin dokunulmazlığını kaldırmış olmanız mücadelemizi zaafa uğratacağınız anlamına gelmiyor kadınların EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELSİ ile hiçbir zaman baş edemeyeceksiniz” dedi.

Hasbay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu saldırıların son halkası ise yandaş medya ile algı oluşturularak, yargı araç olarak kullanılarak Diyarbakır Milletvekilimiz Semra Güzel'e yönelik olarak gerçekleştirildi. Semra Güzel vekilimizin dokunulmazlığının kaldırılması aynı zamanda Diyarbakır halkına,

kadının siyasetteki yerine, kimliğine ve kadın iradesine yönelik bir saldırıdır. Çok açıktır ki Kürtlerin ve kadınların siyaset dışı bırakılması politikasının bir parçasıdır. Kürt kadınlarının ortak hakikatini yok saymadır.

Kadının varlığını ve haklarını tanımayan erkek egemen iktidar, kadının siyasette yükselen gücü olan bizlere saldırıyor ve hız kesmeden saldırmaya devam edecek.

Semra Güzel vekilimizin dokunulmazlığını kaldırmaya sizin parmaklarınızın gücü yetmez. Çünkü Semra Güzel halkın ve kadınların vekilidir, iradesidir. Biz gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz. Biz gücümüzü kadınlardan, gençlerden, ezilen milyonlardan alıyoruz.

O nedenle vekilimizin dokunulmazlığını kaldırmış olmanız mücadelemizi zaafa uğratacağınız anlamına gelmiyor kadınların EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELSİ ile hiçbir zaman baş edemeyeceksiniz. Partimizle siyaseten yanşamayan, bu topraklarda çözüm ve demokrasi umudunu yeşerten mücadelemizle baş edemeyen

AKP-MHP iktidarının yargı sopasını ve Meclis çoğunluğu sopasını kullanması beyhude bir çabadır. Kadınlara siyaset yasağını getirmeyi amaçlayan erkek egemen iktidar şunu çok iyi bilsin ki onca zulüm ve ölüm kadınları siyasetten silemedi, bundan sonrada asla silemeyecek.

Mücadelemiz sürüyor sürecek ve sonunda kazanan biz kadınlar olacağız.

Bu gün; 2 Mart. 1994'te DEP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının yıl dönümü. O günkü iktidar siyasetçilerinin bugünkü mirasçılarına hatırlatmak istiyoruz; bugün o günden çok daha kalabalığız, çok daha büyüğüz, çok daha güçlüyüz.

O gün bu parlamentodan atılan 1 kadın milletvekilimiz vardı şimdi her alanda her yerde örgütlenen kadın meclislerimiz var. Siyaset üreten parlamento grubumuz var, Cezaevinde ve parlamentoda onlarca kadın milletvekilimiz var. Belediye Eş başkanlarımız var.

Gün be gün bu alanlarımızı çoğaltacak, genişleteceğiz ve kadınların her alanda kazanımlarını arttırarak erkek egemenliğine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Sizi temin ederiz ki tarihin tanık olduğu üzere yarınımız da bugünümüzden çok daha güçlü olacak. Daha kararlı olacak ve bu mücadele hiç bitmeyecek.

Tekrar ediyoruz kazanan biz olacağız. Hedeflediğimiz o eşitlik, barış ve adalet düzenini kuracak güç biz kadınlarda her zaman olacak.

Semra vekilimizin dokunulmazlığının kaldırılmasını asla kabul etmiyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım