Menu
RSS

Antalya’da Sokak Hayvanları Yasasının Geri Çekilmesi Talebi Sürüyor: Susma Haykır Katliama Hayır

Antalya’da Sokak Hayvanları Yasasının Geri Çekilmesi Talebi Sürüyor: Susma Haykır Katliama Hayır

Günlerdir Antalya’nı n değişik yerlerinde, değişik zamanlarda yasa çıkmadan da yasa çıktıktan sonra da Sokak hayvanları ile ilgili yasa protestolara sahne oldu.

Yasanın meclisten geçmesini hile ve hurda ile oldu diye niteleyenler yine alanlardaydı.

Yasanın geri çekilmesi talebini seslendiren Özlem Gezginci: “Yasayı sokakta bizler yazacağız!” dedikten sonra şöyle devam etti:

“Yurttaşını saymayan, halkını dinlemeyen hiç kimse muhatabımız değildir artık. Zorla, hile ile geçirilen yasa da yasa değildir. Kimse meşru kılmaya kalkmasın. Bizler sokakta yaşayan kedileri de köpekleri de koruyacak olan halkız. Artık bizler birbirimizle konuşacak, sokaklarda nöbette olacak, 

yasayı sokaktan geri çektirecek bir dayanışmayı örgütleyeceğiz. Defalarca muhatap olmamıza rağmen bizi muhatap almayan iktidarın katliam yasasını meşrulaştırmaya izin vermeyeceğiz.

Yasayı sokakta bizler yazacağız!

Mahallelerinizde komşularınıza anlatın. İktidarın söylediği yalanlara inanmasınlar. Ötenaziyi kaldırdık dediler, kaldırmadılar. Hasta, yaşlı, engelli bütün hayvanları öldürecekler. Kedileri toplamayacağız dediler, toplayacaklar. Mahalle maskotlarına dokunmayacağız dediler, yalan söylüyorlar,

önce onları toplamaya gelecekler. Çünkü ele gelen hayvanlar mahallede onların tabiriyle “maskot” bizim tabirimizle yoldaşlarımızdır. İnsancıllardır, kafalarını sevdirmeye geldiklerini sanırken alıp boğma tasmalarla ağızlarından kan gele gele, nefesleri kesile kesile toplayacaklar.

Mahalleleriniz ıssız birer mezara dönüşecek. Bütün sokaklar kan kokacak,  hayvanların kanı bütün mahallelere yayılacak.

Bu yüzden sizlere sesleniyoruz dostlar. 7X gündür sizlere anlattığımız gerçekleri gidin komşunuza,  esnafınıza anlatın. Hayvanları öldürmek için geldiklerinde mahallenize sokmayın. Sokaklar onların değil, bizlerindir. Binlerce yıldır yemeğimizi, bahçemizi,

ağaç gölgelerimizi paylaştığımı hayvan yoldaşlarımızındır.

Barınak denilen tecrit kamplarını sık sık ziyaret edin. Ben göremem, bakamam demeyin, bizlerin görmeye dayanamadığı şeyleri o hayvanlar her gün her dakika yaşıyor. Barınaklarda aç kalmalarına, şiddete uğramalarına, kendi dışkılarının içinde bırakılmalarına göz yummayın.

Çocuklarınıza hayvanları anlatın. Onlarla nasıl oyun oynayacaklarını, haklarının olduğunu, yaşanabilir bir dünya yaratabilmek için bunları bilmeleri gerektiğini anlatın.”

yukarı çık
0
Paylaşım