Menu
RSS

Akdeniz Çiftçileri Derneği: AKP İktidarından Üretici Fiyatlarına Dolaylı Müdahale

Akdeniz Çiftçileri Derneği: AKP İktidarından Üretici Fiyatlarına Dolaylı Müdahale

Akdeniz Çiftçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Grubu sosyal medya hesaplarında, “yaş sebze ve meyve hallerinde yapılan denetimler ile komisyonculara baskı uygulayıp dolaylı olarak sebze ve meyve fiyatlarına müdahale edilmektedir” dedi.

Dernek açıklamasında “Sonbaharın gelmesiyle daha da artmasını beklediğimiz sebze ve meyve fiyatlarına şimdiden müdahale etmeye çalışan AKP iktidarı üretime karşı üreticiye ise düşmandır” diyerek açıklamalarında şunları belirtmektedirler:

“AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan; "İnşallah enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, tezgahlardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz” demişti

Bugün Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un talimatıyla enflasyonun yüksek çıkmasına sebep olan gıda ürünlerine yönelik Türkiye genelinde 10 büyük toptancı halinde eş zamanlı denetim yapılıyor.

İstanbul Bayrampaşa ve Ataşehir, Bursa, Ankara, Aydın, İzmir, Antalya, Adana, Mersin ve Samsun yaş sebze ve meyve hallerinde yapılan denetimler ile komisyonculara baskı uygulayıp dolaylı olarak sebze ve meyve fiyatlarına müdahale edilmektedir.

Sonbaharın gelmesiyle daha da artmasını beklediğimiz sebze ve meyve fiyatlarına şimdiden müdahale etmeye çalışan AKP iktidarı üretime karşı üreticiye ise düşmandır.

Bu denetim bugünden sonra kurulacak olan piyasalara da yansıyacaktır. Piyasaya katılım sağlayan tüccar ve komisyoncu üzerlerindeki baskı ile fiyatları düşürme eğilimine girecektir. Üreticilerimizin özellikle Alibeyli'de kurulacak piyasaya katılım sağlayarak

piyasa fiyatlarının tepeden gelen baskı ile düşürülmesine engel olmaları gerekmektedir.

Zincir marketleri, naylon, damlama, gübre ve ilaç firmalarını denetlemek yerine üretici ile uğraşan iktidar tarım politikasını değiştirmediği sürece ne enflasyonu düşürebilir ne de tarım sektörünü atakta tutabilir. Bu denetim üretimin bitmesi anlamına gelmektedir.

Bu düzene son vermek elinizde. Üretim bizim son kurtuluşumuz. Üretimden vazgeçmek istemiyorsak yapılan bu denetim ile baskı altına alınacak olan tüccar ve komisyoncunun piyasaya müdahalesine engel olmalıyız. Tek yapmanız gereken işi gücü bırakıp piyasaya katılım sağlamaktır.”

yukarı çık
0
Paylaşım