Menu
RSS

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı Uzun’dan Türkiye'nin Bölünmez Bütünlüğü İçin Çağrı!

Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı Uzun’dan Türkiye'nin Bölünmez Bütünlüğü İçin Çağrı!

Adalet Birlik Partisi (AB PARTİ) Genel Başkanı İrfan Uzun, bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın temel ilkelerini ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunmak amacıyla düzenlenen basın açıklamasında, Uzun, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un 13 Ekim 2024 tarihindeki açıklamasına sert tepki gösterdi.

İrfan Uzun, basın mensuplarına hitaben yaptığı konuşmada, "Bugün burada, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 3. ve 4. maddelerinde güvence altına alınmış olan ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak için toplandık. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un

'Devletin milleti olmaz, devletin ülkesi olmaz' açıklaması, Anayasamızın 3. maddesine açık bir saldırıdır ve derhal cezai süreç başlatılmalıdır" dedi.

Uzun, Türk Ceza Kanunu’nun 309. maddesine atıfta bulunarak, "Anayasamıza karşı her türlü girişim, cebir ve şiddet olmasa dahi, ağır bir suç olarak değerlendirilir. Bu nedenle, Kurtulmuş’un beyanları, milletimizin birliğine ve vatanımızın bütünlüğüne yönelik bir tehdittir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Uzun, Kurtulmuş’un milletvekili dokunulmazlığına sahip olmasının bu durumu mazur kılmadığını vurguladı ve Anayasa'nın 83. maddesi uyarınca dokunulmazlığın kaldırılmasının gerektiğini belirtti. Uzun, "Anayasal düzeni hedef alan bu tür suçlar için dokunulmazlığın

kaldırılması mümkündür ve bu doğrultuda harekete geçilmelidir" dedi.

Adalet Birlik Partisi (AB PARTİ) Genel Başkanı İrfan Uzun, Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasası'nın değiştirilemez ilkelerine yapılacak her türlü saldırıya karşı duracaklarını belirterek, yetkilileri göreve çağırdı. Uzun, açıklamasının sonunda şu mesajı verdi: "Birlik ve beraberlik içinde,

vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü ve anayasal düzenini savunan herkesi bu mücadeleye destek vermeye davet ediyorum."

Uzun, Türkiye’nin geleceği ve bağımsızlığı için bu mücadelenin önemini vurgulayarak, Türkiye’nin bütünlüğüne ve Anayasasına sahip çıkma çağrısında bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım