Menu
RSS

Antalya’da 30 Ağustos’da Değişmeyen Şey: İkili Törenle Kutlama

Antalya’da 30 Ağustos’da Değişmeyen Şey: İkili Törenle Kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılı tüm Türkiye’de coşkuyla kutlandı. Antalya’da ise Cumhuriyet Meydanı’nda resmi tören ve ardından alternatif tören yapıldı.

Alternatif törene Antalya Cumhuriyet İçin Elele Platformu üyeleri ve CHP’liler katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılı kutlamaları Antalya’da başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen resmi törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekilleri Sururi Çorabatır, Mustafa Erdem, Aliye Coşar,

Haberin Videosu:

İYİ Parti Antalya Milletvekilleri Aykut Kaya, Uğur Poyraz, MHP Antalya Milletvekilleri Hilmi Durgun, Abdurrahman Başkan, AKP Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik, Mustafa Köse, İbrahim Ethem Taş, Saadet Partisi Milletvekili Şerafettin Kılıç, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal,

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, AKP Antalya İl Başkanı Ali Çetin, DEVA Antalya İl Başkanı Ölem Arlıer, DİSK, Eğitim İş Antalya Şube başkan ve yöneticileri, Tüm Yerel Sen, Harita Mühendisleri Odası, Asmo, Elektrik Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası başkan ve yöneticileri de törende yerlerini aldılar.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan ve ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş katıldı.

Saat 9.15’de başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası çelenk sunumu gerçekleştirildi. Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çelenk sunumu sonrası tamamlanan tören tamamlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında bir dizi etkinliğin ve turnuvanın yapıldığı Antalya’da kutlamalar Akşam yapılan Athena konseri ile sona erdi. Tören sonrası ADD Antalya Şubesi ve CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz 30 Ağustos Zafer Bayramı konuşmasını gerçekleştirdi.

Alternatif Tören

Resmi törenin tamamlanmasının ardından konuşan ADD Antalya Şube Başkanı ve Cumhuriyet İçin El Ele Platformu Sözcüsü İbrahim Daş, “Başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran tüm şehit ve gazilerimizin ruhları şad olsun. Onları, gururla ve minnetle anıyorum.

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tam bağımsızlık mücadelesine ve ilke ve devrimlerine sahip çıkmak için buraya geldiniz. Türkiye, ABD emperyalizminin silahsız işgali altındadır. Bağımsızlığımız Büyük Ortadoğu Projesi ile ABD'ye teslim edilmiştir.

16 Nisan'da; Atatürk'ün kurduğu rejim değiştirilmiş, vatanımızın bütünlüğü milletimizin dirliği tehlikeye sokulmuştur. 100 yıl önce olduğu gibi cebren ve hile ile ordusu Ergenekon ve balyoz davaları ile terhis edilmiş, yer üstü yeraltı zenginlikleri milletimizin elinden alınmış,

limanlarımız, fabrikalarımız, kurumlarımız satılmıştır. Biz ABD'ye karşı mücadele ediyoruz diyenlerin izniyle hatta ortak tatbikat yaptıktan sonra Antalya limanına demirleyen ABD'nin kanlı uçak gemisi, bunun en bariz örneğidir” diye konuştu

İbrahim Daş, “Elbette umutsuz değiliz! 100 yıllık milli mücadele tarihimizden aldığımız güçle bunu söylüyoruz. Bu millet 100 yıl önce Atatürk önderliğinde birleşerek başardı, tekrar başaracak gücümüz vardır. Hiç şüpheniz olmasın ki Atatürkçü Düşünce yenilmedi, yenilmeyecek! 

Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk ruhuna; ulusal onuruna, Anadolu devrimine ve çağdaş değerlere sahip çıkarak güçlenecek! 100 yıl önce; Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle omuz omuza mücadele vermiş ve başarmış bir milletin çocuklarıyız. Hiç şüpheniz olmasın yine başaracağız.

Nasıl ki 100 yıl önce Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk ruhu çevresinde birleştiysek bugün de bunu büyüterek başaracağız! Değil 6'lı 16'lı, sayısına bakmadan ABD emperyalizmi ve işbirlikçileri dışında herkesi birlik olmaya çağırarak başaracağız.

Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk! Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın tam bağımsız Türkiye” ifadelerini kullandı.

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz ise, “26 Ağustos günü Büyük Taarruz ile atılan ilk adım, bundan tam 101 yıl önce, tarihin gördüğü en büyük zaferlerden biri ile taçlanmış; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, egemen güçlerin prangalarından kurtularak tam bağımsızlığa kavuşmuştur!

Bu öyle bir zaferdir ki ne kadar kutlansa azdır! 30 Ağustos, emperyalistlerin sömürüsü altındaki bütün mazlum milletlere ışık tutan, onlara direniş ruhunu aşılayan bir zaferdir! 30 Ağustos bir direniş destanıdır! 30 Ağustos emperyalizme karşı “Ya İstiklal ya ölüm” diyenlerin zafer çığlığıdır!

30 Ağustos bağımsızlıktır, egemenliktir! 30 Ağustos kadınıyla, erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla baş eğmeyenlerin, yurtseverlerin zaferidir! 30 Ağustos bir inançtır! 30 Ağustos bir umuttur! 30 Ağustos çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin çimentosudur!

30 Ağustos memleketi bin bir parçaya bölen Sevr’in yırtıp atıldığı emperyalistlerin Anadolu topraklarından kovulduğu şanlı bir gündür! 30 Ağustos çağın en büyük devrimcisi, en büyük komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür!

Bu şanlı zaferin, bu şanlı direnişin 101. yılı kutlu olsun! Ebediyete kadar yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti’ni, hak ve özgürlüklerle taçlandırmak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, gençlerin hayal kurabildiği, geleceğe umutla bakabildikleri bu ülke haline getirmek hepimizin boynunun borcudur!

Kurtuluş ve kuruluş felsefesiyle Atatürk’ün emanetine sahip çıkacağız!  Kurtuluş Savaşı’nın önderi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde bedel ödeyen, hayatını kaybeden bütün yol arkadaşlarımızı saygıyla, sevgiyle, rahmetle anıyorum” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Çelenk sunum töreninin ardından Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Valiliği bahçesinde tebrikleri kabul etti. Cumhuriyet Caddesi’ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı TSK askeri bandosu eşliğinde İstiklal Marşı söylendi. 

Antalya Valisi tarafından, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı ile törene katılanların ve halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiir okunması, halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Piyade Üsteğmen Arif Yılmaz, TSK adına konuşma gerçekleştirdi.  Büyük Zafer’in coşku ile kutlandığını hatırlatan Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922'de kazandığımız büyük zaferin 101'inci yılının haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Yılmaz, “Milli egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de rehberimiz olmaya devam edecektir’ diyerek konuşmasını tamamladı. Konyaaltı Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi sonrasında Jandarma,

emniyet, 3'üncü Piyade Tugay Komutanlığı birlikleri, atlı birlikler ve Zabıta güçlerine ait donanımlı araçlar protokolü selamlayarak geçiş yaptı.

Antalya Büyükşehir Önünde Tören

Büyük Zafer’in 101’inci yıl dönümü dolayısıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde de tören düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer tarafından Başkan Muhittin Böcek adına, hizmet binası önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Çelenk sunumunun ardından Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitler ve gaziler için saygı duruşunda bulunuldu. Tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım