Menu
RSS

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya Ziyaretinde Turizmcilerle Buluştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya Ziyaretinde Turizmcilerle Buluştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya ziyaretinde turizm alanındaki sivil toplum kuruluşları ve önde gelen kanaat önderleri ile buluştu.

Özel, “Bir ülke dışarıdan endişelerin çok olduğu bir ülke olarak görülüyorsa o ülkeye turist gelmez” dedi. Özel, “Biz savaş politikaları yürüten faşist Netanyahu hükümetine karşıyız, İsrail halkına karşı değiliz. İsrailli turistleri Antalya’ya bekliyoruz” dedi.

Özel’in turizm alanına yönelik yaptığı açıklamalardan öne çıkan satırbaşları şöyle:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya ziyareti programı kapsamında turizm alanındaki sivil toplum kuruluşları ve önde gelen kanaat önderleri ile buluştu.  Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrasında konuşan Özel,  “Bir ülke dışarıdan endişelerin çok olduğu bir ülke olarak görülüyorsa

o ülkeye turist gelmez” dedi. Özel, “Bir İsrailli ve Filistinli’nin kardeşçe yaşayabileceği ve her ikisinin de dostluk görebileceği ülke Türkiye’dir. Biz savaş politikaları yürüten faşist Netanyahu hükümetine karşıyız. İsrail halkına karşı değiliz. İsrailli turistleri Antalya’ya bekliyoruz” dedi.

Özel’in turizm alanına yönelik yaptığı açıklamalardan öne çıkan satırbaşları şöyle:

“Tacirin Gırtlağına Çöken Tefeci Gibi”

Bin kere söyledik ama bin birinci kez söylemekte fayda var. Bu şehre 2.7 milyon kişi yaşıyor diye para yollayıp 27 milyon misafire hizmet bekleyemezsiniz. Beklerseniz bir sürü hizmet aksar, zorlaşır, O zaman Büyükşehir Belediyesi 27 milyon kişinin atık suyu için arıtma tesisi yaptıracak gücü bulamaz. .

36 tane arıtmamız da var zaten. Olmayınca ne oluyor, geliyor ilgili bakan, “arıtmayı ben yapacağım  at imzayı, 27 yıllık atık su gelirini alırım” diyor gidiyor.  Olur mu, bu belediye zaten 10 kat insana hizmet ettiği için oraya yetişemiyor. 

Biraz zorda olan tacirin gırtlağına çöken tefeci gibi 27 yıllık alacağına el koyuyor. Bunlar doğru değil. Emin olun, ayıptır söylemesi, bu kıyı şeridi kırmızı değil sarı olsa kendi belediyenize yapmayacaktınız. Sırf bu belediyeler CHP’li diye size de bize de oy verenleri cezalandırmak insaf değildir. 

Sen konaklama vergisini alıp bu vergiyi merkezi yönetime götürürsen, bu dünyada olmadık şey, buna itiraz ediyoruz.

Türkiye Tanıtım Ajansı’nın Denetimi

Turizmcilerin de destekledikleri, Türkiye’nin tanıtımı için kesilen paraya kimsenin dediği bir şey yok ama bu fonun yaptığı işlerin Sayıştay denetimine tabi olması lazım.

Antalya’nın Ulaşım Sorunu

Buradan özellikle hepimizin ortak derdi olan ulaşım sorununa dikkat çekmek istiyoruz. Türkiye’ye kimi iki saatte kimi üç saatte uçup geliyor, havaalanında iniyor, bir dört saatte yolda otele gitmek için zaman harcıyor.

İhalesi yapılmış, bütün hazırlıkları yapılmış otoyolun bir an önce Antalya Alanya otoyolunun yapılmasına başlanmalıdır, alternatif yaylı sistemlerle ilgili projeler üretilip yerel yönetimlerle işbirliği yapılmalıdır. Turizm Bakanı’nın yerey yönetimle buluşup,

biz bu turisti hızla alıp hızla götürmemiz lazım, ne proje yapalım demesi lazımdır. Bu çileye dönmüş meselenin çözülmesi gerekmektedir”

Turizmcilerin Döviz Kuru Sorununu

Sene başında döviz başında fiyat öneriyorlar ve rezervasyonlar kapanıyor ve anlaşmalar yapılıyor. Bu insanlar her şey dâhil konseptte dünyanın en yüksek gıda enflasyonu yaşanan ülkesinde, her gün artan gıda fiyatlarıyla, her şey dahil- ye yiyebildiğin hizmeti veriyorlar ve o günden bu yana kur sabittir.

Bu insanların nasıl ayakta kalacaklarına bir önermeniz olsun, bir desteğiniz olsun.

Turizm Çalışanlarına Sendikal Güvence

Sorun burada çalışan arkadaşlarımızın hem kira ile ilgili hem ücretle ilgili hem örgütlenme ile ilgili sorunları. Kamuda çalışanlar dışında hiçbirinin sendikal güvencesi yok. Bu şartlar altında da olamaz da. Turizmde sendikal güvence turizmin kaliteli, iyi yetişmiş,

sürdürülebilir kadrolarla belli bir hizmet standardında müşteri memnuniyetini arttıran,  işverenin sürekli eleman aramak zorunda kalmayacağı, kışın sorun yaşamayacağı makul toplu iş sözleşmelerinin bağıtlanması lazım.

Bir ülkede demokrasi de sorun varsa o ülkenin en çok sorun yaşayacağı alan turizmdir. Ülkede güvenlik kaygısı varsa, demokrasi kaygısı varsa,  mal güvenliği, can güvenliği kaygısı varsa, o ülke dışarıdan endişelerin çok olduğu bir ülke olarak görülüyorsa o ülkeye turist gelmez,

gelse de az gelir ya da az para bırakanı, risk alanı gelir. İsrailli turistler gönül rahatlığı ile gelebilir. Türkiye Filistin davasına sahip çıkar. Filistin’in dostudur. Türkiye İsrail’in savaş politikalarını savunan Netenyahu’ya düşmandır ama İsrail halkına düşman değildir.

Bir İsrailli ile Filistinli’nin gelip kardeşçe yaşayabilecekleri ikisinin de dostluk göreceği şehir Antalya’dır. Biz İsrail halkını değil, İsrail’in bu faşist yönetiminin karşısındayız. Tüm İsrailli turistleri Antalya’ya bekliyoruz.

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Turizm Gölge Bakanı Gülşah Deniz Atalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı, Mustafa Erdem, Fatma Aliye Coşar, Sururi Çorabatur, Aykut Kaya, CHP Antalya İlçe Belediye Başkanları,

TÜROFED Başkanı Erkan Yağcı, AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, ANSİAD Başkanı Ercan Özbek, DİSK Turizm İşçileri Sendikası Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, AESOB Adlıhan Dere,

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Muhasebeciler Odası Başkanı Sacittin Hancıoğlu, ile pek çok turizm sektörünün önde gelen isimleri katıldı. Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

yukarı çık
0
Paylaşım