Menu
RSS

İş İnsanı Melih Beken, Kolombiya Antalya Fahri Konsolosu Oldu!

İş İnsanı Melih Beken, Kolombiya Antalya Fahri Konsolosu Oldu!

Kolombiya Cumhuriyeti Büyükelçisi Julio Anibal Riano'nun da katılımı ile, Kolombiya Cumhuriyeti’nin özgürlüğünü pekiştirildiği,

Boyaca Muharebesinin 205. Yıldönümü seronomisi ve Kolombiya Antalya Fahri Konsolosluğu açılış töreni Antalya’da gerçekleştirildi.

Akra Otel Athena salonunda gerçekleştirilen seronomi ve Fahri Konsolosluk açılışına ilgi büyük olurken, törene Antalya Protokolü, Antalya’nın iş insanları, birçok dernek ve SİAD Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Antalya Kolombiya Fahri Konsolosu Melih Beken, misafirler ile tek tek ilgilendi.

Törende, Kolombiya Cumhuriyeti Büyükelçisi Julio Anibal Riano, Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Büyükelçi Deha Erpek, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Oğuz ve Antalya Kolombiya Fahri Konsolosu Melih Beken kurdelayı keserek, Antalya Konsolosluğunun resmi açılışını gerçekleştirdi.

Konsolosumuz Sayın Melih Beken’in başkanlığında Antalya Fahri Konsolosluğunun açılışının gerçekleştirilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz!

Kolombiya Cumhuriyeti Büyükelçisi Julio Anibal Riano, davete katılım gösterenlere teşekkürlerini sunarak yaptığı konuşmasında, ‘Kolombiya Cumhuriyeti’nin özgürlüğünü pekiştirildiği Boyaca Muharebesinin 205. Yıldönümü nedeniyle bu etkinliğe katılanlara en içten teşekkürlerimi sunarım.

Aynı zamanda hem doğası hem de tarihi ile göz kamaştıran ve batının babası olan Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, burası dünyanın en güzel bölgesidir. Bu bölgede konsolosumuz sayın Melih Beken’in başkanlığında Antalya Fahri Konsolosluğunun açılışının

gerçekleştirilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Katılımınızın ülkeme yönelik dostluğun ve Kolombiyalıların sevgili vatanınıza olan sevgisini bir göstergesi olduğunu yinelemek istiyorum. Dışişleri Bakanlığı temsilcisi ekselansları Büyükelçi Deha Erpek, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Oğuz,

diplomatik misyon şefleri, konsolosluk mensupları ,şehrin diğer yetkililerine ve tabii ki bugün bizim ile olan Kolombiyalı ve Türk halkı temsilcilerine teşekkür etmek isterim” dedi.

Konsolosluğumuz, Melih Beken İle Emin Ellerde!

Büyükelçi Julio Anibal Riano, “Bu bereketli şehrin seçkin bir vatandaşı olan Melih Beken’in bu etkinliğe ev sahipliği yapmak üzere, atanmasını büyük bir memnuniyetle karşılıyorum. Bu vesile ile yeni konsolosumuzun seçkin, başarılı ve profesyonel birisi olduğunu örnek bir ailenin üyesi olduğunu,

değerleri ve kişisel erdemlerinin onu böyle sorumluluklarını yerine getiren bir kişi haline getirebileceğini, ahlaki sağlamlığı, sadakati, dayanışma ruhu, geniş iş hizmet vizyonu ile bunu taşıdığını belirtmek isterim. Kendisi cana yakın kişiliği ve erdemleri ile kamuya mal olmuş durumdadır.

Buna sadece vatandaşlarımızın değil bugün insanlık mirasının bir parçası olan sayısız cazibe merkezinin tadını çıkarmaya gelen yüzlerce turistin de taleplerinin nasıl savunulacağını bu taleplere nasıl özen gösterileceğini teminatıdır. Hiç şüphesiz Melih büyük bir sorumluluk taşımaktadır.

Yurttaşlarımız ülkemizin çıkarlarının emin ellerde olduğunu ve onlara gereken gayreti göstereceğinden eminiz. Hükümetimiz adına Büyükelçilik adına ve kendi adıma bu hassas görevi kabul ettiği için kendisine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kolombiyalı dostlarımıza Türk misafirperverliğini, zengin Türk kültür ve tarihini tanıtma fırsatı bulacağız!

Kolombiya Antalya Fahri Konsolosu Melih Beken konuşmasına, kendilerini yalnız bırakmayan ve törene katılım sağlayan konuklara teşekkür ederek başladı. Melih Beken, “Antalya’daki Kolombiya Fahri Konsolosluk açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Bugün benim için çok önemli ve özel bir gün.

Bugün Ayrıca Kolombiya halkı için de çok önemli bir gün.  Kolombiya Cumhuriyeti’nin özgürlüğünün pekiştirildiği Boyaca Muharebesinin 205. Yıldönümü. Bu vesileyle tüm Kolombiya halkının bu özel gününü canı gönülden kutluyorum. Bu önemli günde bu göreve başlıyor olmam benim için büyük bir onur. 

Kolombiya 52 milyon nüfusuyla özellikle petrol, kömür ve altın başta olmak üzere madencilikte, en meşhuru kahve olmak üzere, kesme çiçek, muz, pirinç, kakao ve bunun gibi birçok tarım ürünü üretmekte ve ihraç etmektedir. Umut ediyorum ki iki ülke arasında kilometrelerce mesafe olmasına rağmen,

ilişkilerimizi daha da üst ve yakın düzeye taşıyacağız. Bunun yanı sıra Kolombiyalı dostlarımıza Türk misafirperverliğini, zengin Türk kültür ve tarihini tanıtma fırsatı bulacağız.” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım