Menu
RSS

Antalya’da Filistinlilerden, Protesto Eylemine Destek

Antalya’da Filistinlilerden, Protesto Eylemine Destek

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından bildiri dağıtarak meydana gelindiğinde katil İsrail’i protesto etme eylemine alandan izleyen Filistinlilerden destek geldi.

KESK dönem sözcüsü ve Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt ile sohbet eden Filistinliler, “Biz Türk halkından razıyız. Bütün kalbinizle yanımızda oldunuz. Haklı davamızda yanımızda durdunuz ve gördüğüm kadarıyla da durmaya devam ediyorsunuz” dedi.

Karakurt devrimcilerin özellikle de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Filistin’e destek için bizzat onlarla beraber cephede İsrail’e karşı savaşa katıldıklarını, kimisinin orada can verdiğini ama o günden bu yana ülkenin devrimcilerinin her zaman Filistin’e destek olduğunu vurguladı.

Bu desteğin her zaman olacağını, halkların kardeş olduğunu, katliamlardan kurtuluşun ancak halklar arasında kardeşliğin geliştirilerek yok edilebileceğini anlattı.

Karşılıklı konuşmaların çevirisini de Antalya Hürses Gazetesi’nden İsa Arı kardeşimiz yaptı.

Filistinliler İlhan Karakurt’a şunları söyledi:

“Sizin gibi onurlu insanlar oldukça ve biz Filistinlilerin yanında durdukça dünya daha yaşanılası bir hale geliyor. Biz Türk halkından razıyız. Bütün kalbinizle yanımızda oldunuz. Haklı davamızda yanımızda durdunuz ve gördüğüm kadarıyla da durmaya devam ediyorsunuz.

İnsanlık suçunun işlendiği ülkemizde dış devletler sessizliğini koruyor ya da korkuyor ses çıkarmaktan ben bir senedir Türkiye’deyim ve gördüğüm kadarıyla Türk kardeşlerimiz davamızda bizim yanımızda duruyor Antalya halkın’ da çok teşekkür ediyorum ve

bu tür eylemlerin içerisinde bulunan sivil toplum kuruluşlarını canı gönülden tebrik ediyorum. İşgal başladıktan beri Türk halkı yanımızda durdu haklı davamızda Siyonizm’e karşı birlik olduklarını bütün dünyaya gösterdiler Sağ olun var olun yaşasın özgür Filistin yaşasın Türk halkı” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım