Menu
RSS

Döşemealtı Sokakları CHP’li Kadınların “Kadınlarımız ve Çocuklarımız Yalnız Değildir” Sloganlarıyla Çınladı

Döşemealtı Sokakları CHP’li Kadınların “Kadınlarımız ve Çocuklarımız Yalnız Değildir” Sloganlarıyla Çınladı

Antalya’nın Döşemealtı İlçesi’nde CHP’li kadınlar yenidoğan çetesini ve kadın cinayetlerini protesto ederek “Biz de bugün buradan en yüksek tonda haykırıyor,

Kadına ve çocuğa her türlü şiddete HAYIR! diyoruz. Kadınlarımız ve çocuklarımız asla yalnız ve kimsesiz değildir” dediler.

Protesto eyleminde ilk önce CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Veli Çot konuştu. Çot hergün kadın cinayet haberlerini duymaktan nefret ettiklerini, bu cinayetlere bir de çocukların eklenmesine tahammül etmediklerini belirtti.

Haberin Videosu:

Kadın Bir Annedir Öldürmeyin

“Bugün burada durmak bilmeyen gitgide çığ gibi artan kadın cinayetlerine dur diyebilmek için bir aradayız” diyen Çot konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gün yok ki haberlerde bir kadınımızın kızımızın çocuğumuzun cinayet haberini duymayalım,

Ne yazık ki her gün başka vahşete, başka cinayetlere uyandığımız bir dönemden geçiyoruz. Memlekette bir takım cani, bu konu üzerine bahse girmiş de arttırırcasına bizleri en savunmasız anımızda öldürmeye devam ediyor. Henüz Narin’in acısını yüreğimizden, 

İkbal ve Ayşenur’un katledilişinin şokunu üzerimizden atamamışken bir kaç gün önce #yenidoğançetesi gerçeğine uyandık.

Yenidoğan bebeklerin ölümünden menfaat sağlayan canilerin, çetelerin bu kötülüğü yaparken ortaya çıkan konuşmaları kan dondurucu ve maalesef sayılarının çok daha fazla olduğunun endişesi sürmekte. Bebeklerimiz hastanede güvende değilse artık bu ülkede hiçbir kurum bizlere güven veremez.

Ülkemizdeki ekonomik krizle beraber toplumsal ilişkilerde ailede ve toplumda kadınlara verilen daha düşük değer bireysel ve biyolojik etkenler yakın ilişkilerdeki sorunlar kültürel olarak erkek egemen toplumlarda iki cinsiyet arasında eşit olmayan ilişkileri sürdürmek için

baskı aracı olarak kullanma kadına yönelik şiddetin en temel sebepleridir.

Kadına yönelik bu şiddet sebeplerini Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarına son vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın,

Fakat bugün hepimizin yapması gereken bir şey var ki o da şudur toplumsal olarak bir araya gelip kadına çocuğa hayvana ve topluma olan katliam ve cinayetlerin kanıksanmaması için toplumsal olarak sesimizi duyurmak birleşmek kadınımıza çocuklarımıza hayvanlarımıza ve

çevremize olan katliamlara yüksek sesle tepki vermektir

Bugün burada kadınlarımızla, partililerimizle Gönüldaşlarımızla Bir arada biraz sonra havaya balonlar uçuracağız balonlarla kadın çocuk hayvan ve çevre katliamlarının bitmesini dileyeceğiz,

Kadın cinayetlerinin hiçbir haklı sebebi olamaz kendini bilmezlerin söylediği gibi mutlaka kadının da bir suçu vardır söylemini kınıyoruz ve asla kabul etmiyoruz Ve diyoruz ki kadın yoldaştır aldatmayın, kadın bir ışıktır söndürmeyin, kadın bir umuttur yok etmeyin, Kadın bir annedir öldürmeyin”

Daha sonra CHP Döşemealtı Kadın Kolları İlçe Başkanı Selmay Atik konuşmasını gerçekleştirdi. Atik konuşmasında şunları söyledi:

“Bir ülkede kadınlar ve çocuklar şiddet görüyor ve öldürülüyorsa, o ülkede adaletin ve güvenliğin varlığından söz edilemez.

Türk kadını, binlerce yıllık Türk tarihi boyunca, erkeğiyle omuz omuza her alanda mücadele etmiş, değer ve kıymet görmüştür. Han'ın yanında Hanım’ı olmuş, Sultan'ın yanında Hatun olmuş, en önemli kararlarda söz hakkı bulmuştur.

İşte eşsiz ve ölümsüz önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, Cumhuriyeti kurmuş ve Türk kadınlarını bir daha koparılamayacak kadar sıkı bağlarla köklerine bağlamış ve bu bağı yasalarla koruma altına almıştır.

Kadınlarımız toplumların mimarları olarak, bu gücünün farkında ve her alanda görevinin başındadır. Silahlı kuvvetlerin askeri, Sağlık ve eğitim ordusunun bir neferi, bağının bahçesinin işçisi, mutfağının ve ocağının emekçisidir.

Bu kadar yüksek değerler ve görevler atfedilen kadınların, caniler tarafından katledilmesini önlemek için, yasaların uygulanması ve adaletin işlemesi gereklidir.

Kadının değersizleştiği, cahil bırakılıp ötekileştiği toplumlarda, ahlaki ve sosyal çürüme başlar ve toplumlar en ağır çöküşleri yaşar.

Bebekleri bile öldürecek kadar insanlıktan yoksun canilerin ortaya çıktığı bu günlerde, adaletin ve eğitimin en ahlaki şekilde işletilmesi gerektiğinin önemi çok açık ortadadır.

Biz de bugün buradan en yüksek tonda haykırıyor, Kadına ve çocuğa her türlü şiddete HAYIR! diyoruz. Kadınlarımız ve çocuklarımız asla yalnız ve kimsesiz değildir.

Konuşmaların ardından kırmızı ve siyah balonlar havaya bırakıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım