Menu
RSS

Antalya SGK İl Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde CHP’den Emeklilerin Acı Tablosu Haykırıldı

Antalya SGK İl Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde CHP’den Emeklilerin Acı Tablosu Haykırıldı

Emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekmek için SGK Antalya İl Müdürlüğü önünde açıklama yapan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı,

geçmişe göre emekli maaşlarındaki düşüşe dikkat çekti. Kamacı, aldığı maaş yetmeyen emeklilerin markete ve bakkala

Emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekmek için SGK Antalya İl Müdürlüğü önünde açıklama yapan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, geçmişe göre emekli maaşlarındaki düşüşe dikkat çekti. Kamacı, aldığı maaş yetmeyen emeklilerin markete ve bakkala gitmeye korktuğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, il ve ilçe yöneticileri, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Emeklilerin sorunlarına dikkat çeken Kamacı, geçmişte en düşük emekli maaşının asgari ücretin 1 buçuk katı olduğunu hatırlattı. Bugün emeklilerin kiralarını ödeyemez, marketlere gidemez halde olduğuna işaret eden Kamacı, kendi iktidarlarında bunun düzeleceğini söyledi.

Partililer, “Emeklilikte adalet istiyoruz, emekliler susmayacak, birlikte mücadele edeceğiz” yazılı pankart açtı.

Emeklilerin eskiden emekli olduklarında, emekli ikramiyesiyle ev alabildiklerini hatırlatan Kamacı, “Sonra ev almak hayal oldu, ancak araba almaya yeter oldu. Şimdi ise yılların emeğine bir motosiklet parası kadar emekli ikramiyesi veriyorlar.

Emekliler Türkiye’deki büyümeden yeterli ölçüde hakkını alamadı. Bu iktidar geldiğinde, maaş bağlanma katsayısı yüzde 70’den, yüzde 30’a düşürüldü. EYT yasası ile vatandaşlar arasında ayrım yaptılar. BAĞ-KUR’luları emekli etmediler. 1999 öncesi emekli edilirken

bir gün sonra işe giren vatandaş 15 yıl beklemek zorunda kaldı. 2002 yılında emekli maaşı ile 26,5 gram altın alınırken bugün 4,4 gram altın alınabiliyor. En düşük emekli maaşı 1 buçuk asgari ücretti. Yani sizinle hiç uğraşmasalar, size hiç ilişmeseler bugün 26 bin lira emekli maaşı alacaktınız” şeklinde konuştu.

İktidarın 2024 yılını emekli yılı ilan ettiğine dikkat çeken Kamacı, “Genel Başkanımız Özgür Özel, Alman Başbakanı ile konuşmasında; ‘Türkiye’de emekli maaşı 270 Euro’ diyor. Alman Başbakanı, Genel Başkanımızın yanlış söylediğini sanıyor ve düzeltiyor. ‘2 bin 700 olmasın diyor.’

İngilizce, Almanca, Fransızca’ya tercümesi olmayan bir emekli maaşına sizleri mahkum edenlere yazıklar olsun” dedi.

Yabancı emekli turistlerin Antalya’ya tatile gelerek istediği yeri gezebildiklerine işaret eden Kamacı, şöyle konuştu:

“Benim emeklim, markete ve bakkala gitmeye korkuyor. Borcu var, önünden geçmeye korkuyor. Utanıyor, çekiniyor, manava gidemiyor, pazara çıkamıyor gidip alışverişini yapıp, borcunu, hesabını veremeyeceği için filesinin üçte birini gittiği marketin kasasında bırakıyor.

Böyle bir hayatı reva görenlere yazıklar olsun. Şimdi diyorlar ki efendim yaz aylarında toplam kapasitesi 65 bin olan öğrenci yurtlarını emekli misafirhanesi yapacaklarmış, yazlık yerlerde. Alay ediyorlar. Emekli açım diyor, bu yurda git tatil yap diyor.

Emekli sokağa çıkamıyor, kendi kirasını ödeme, karnını doyurma derdinde. Verdiğiniz para ile ev kirası verirsen aç kalırsın, karnını doyurursan sokakta kalırsın.”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçen seçimlerde emeklilerden en çok oy alan parti olduğunu kaydeden Kamacı, “Bunun çok önemli katkısıyla Türkiye’nin birinci partisi olduk. Emeklilere söz veriyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde CHP’yi,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini birinci parti ve iktidar yapacağız. Önce hükümeti alacağız, sonra size hakkınızı vereceğiz. İlk seçim vaadimiz olarak ilk 100 gün içinde yasal düzenlemeler derhal tamamlanıp en düşük emekli maaşı önce asgari ücrete,

iki yıl sonra bırakıldığı yere, 1 buçuk asgari ücrete çıkarılacak” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım