Menu
RSS

Antalya Saadet Partisi İl Başkanı Düzen: Karacaören Sevdasından Vazgeçin

Antalya Saadet Partisi İl Başkanı Düzen: Karacaören Sevdasından Vazgeçin

Antalya’nın içme suyu ihtiyacının karşılanması için Karacaören Barajı’ndan su getirilmeye çalışıldığına dikkat çeken Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Karacaören Barajı’ndaki suyun kirli olduğunun altını çizerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

“Karacaören Barajı sevdasından vazgeçin” diyen Düzen, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel’in Manavgat Suyu Projesi’ne dikkat çekerek, kentin içme suyu ihtiyacının Manavgat’taki temiz sudan karşılanması gerektiğini vurguladı.

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, parti il binasında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 3 aydan fazla süren Koronavirüs tedavisi tamamlandıktan sonra görevine başlayan

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e geçmiş olsun dileklerini ileten Düzen, Böcek’in görevine döndüğü gün açıklanan yüzde 15’lik ulaşım zammına ilişkin öneride bulundu.

Ülke ekonomisine ilişkin de değerlendirme yapan Düzen, ekonominin kötü yönetildiğini kaydederek Türkiye için sağlıklı bir büyümenin söz konusu olmadığını belirtti. Asgari ücretin yoksulluk sınırına doğru ilerlemesi gerektiğini belirten Düzen,

2021 yılı için asgari ücretin 3 bin 500 liraya yükseltilmesini isteyerek vatandaşın ekonomik olarak rahatlatılmasının her şeyin önünde olduğunu söyledi. Antalya’nın içme suyu ihtiyacının Isparta-Burdur sınırlarını kapsayan

Karacaören Barajı’ndan karşılanmaya çalışıldığına da dikkat çeken Düzen, buradaki suyun kirli olduğunu belirterek Antalya’nın su ihtiyacının Manavgat’taki Oymapınar Barajı’ndan karşılanması gerektiğini kaydetti.

“İnsan Hakkı Bizim İçin Her Şeyin Üzerinde”

Toplantıyı Dünya İnsan Hakları Günü’nde düzenlediklerine dikkat çeken Düzen, “Bizim için insan hakları her şeyin üzerindedir.  İnanç ve fikir hürriyeti, yaşama hürriyeti her biri diğerinden kıymetlidir. Bizim için emek, hak, adalet ve ahlak çok kıymetli.

Bu düşüncemizden dolayı bize bedel ödetmeye çalışanlar var. Hiç umurumuzda değil. Biz hak, adalet ve emek mücadelesi veriyoruz” dedi.

 “Doğrularını Kabul, Yanlışlarını İkaz Edeceğiz”

3 aydan fazla süren Koronavirüs tedavisinden sonra görevine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e geçmiş olsun dileklerini ileterek, çalışmalarında başarı dileyen Düzen, “Doğrularını kabul edecek, yanlışlarını uygun bir şekilde ikaz edeceğiz” diye konuştu.

 “Yüzde 15’lik Ulaşım Zammına Pandemi Süresince Belediye Katlansın”

Başkan Muhittin Böcek’in görevine döndüğü gün Antalya’daki toplu ulaşıma yüzde 15 zam yapıldığının açıklandığını hatırlatan Düzen, yapılan zammın enflasyon miktarında olduğunu belirtti.

Toplu ulaşım esnafının yüzde 30-35 oranında zam beklediğine işaret eden Düzen, “Yapılan zamma pandemi süresince belediyenin katlanmasını talep ediyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin biraz fedakarlık yapmasını istiyoruz.

Halk zaten biçare durumda” açıklamasında bulundu.  

 

 “Karacaören Barajı’ndan Su Geterilmesi Doğru Değil”

Antalya’nın içme suyu ihtiyacının karşılanması için Karacaören Barajı’ndan su getirilmeye çalışıldığına geçtiğimiz yıldan bu yanadır dikkat çektiklerini hatırlatan Düzen, Karacaören Barajı’ndaki suyun temiz olmadığını belirterek

yapılma sebebinin enerji ve sulama olduğuna işaret etti. Karacaören’den Antalya’ya 30 kilometrelik boru hattı ve arıtma tesisleri ihalesinin yakın tarihte yapılacağına dair duyum aldıklarını bildiren Düzen, “Karacaören Barajı’ndaki su temiz değil.

Bu konuda çeşitli bilim adamlarının görüşleri var. Karacaören Barajı’ndaki su Antalya’ya içme suyu olarak getirilemez. Isparta atık su ve arıtma tesisleri, Isparta Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tabakhanelerden gelen kimyevi atıklar,

logar atıkları, balık çiftliklerinden gelen kimyevi yem atıkları, tarımsal atıklar bu ve buna benzer atıkların, trafiğin doğurduğu sebeplerden dolayı bu suyun Antalya’ya getirilmesi doğru değil. Bu konu siyaset üstü bir konu.

Bütün Antalyalıları yakından ilgilendiriyor” dedi.  Karacaören Barajı’ndan çekilen fotoğrafları gösteren Düzen, “Ne kadar arıtma tesisi kurarsanız kurun bu suyu temizlemeye yeterli değil” şeklinde konuştu.

 “Türel’in Manavgat Suyu Projesini Destekliyoruz”

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel’in Antalya’nın içme suyu ihtiyacıyla ilgili Manavgat’tan karşılanacağına yönelik geçmişte yaptığı açıklamaları hatırlatan Düzen, “2014 seçimlerinden önceki seçim broşüründe

‘Manavgat suyu ile musluklardan kaynak suyu akacak. Önceki dönemde ön protokolünü imzaladığımız Manavgat Suyu Projesini hayata geçirecek, Antalya merkezinin, Alanya ve Manavgat’ın içme suyu problemini çözeceğiz.

Dünyanın en temiz kaynaklarından Manavgat suyu şehir şebekesine bağlanacak. Antalya’nın içme suyu kalitesi artarken su problemi yaşanmayacak’ diyor. Türel’in bu projesini yürekten destekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Seslendi

Antalya’nın içme suyunun Karacaören Barajı yerine Manavgat Oymapınar Barajı’ndan karşılanması gerektiğini vurgulayan Düzen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Manavgat suyu ivedi bir şekilde Antalya’ya kazandırılmalı.

Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Yıllarca Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, 2 dönem belediye başkanı yaptığınız Menderes Türel’in projesine sahip çıkmak istiyoruz. Karacaören Barajı sevdasından vazgeçin.

Devlet Su İşleri bürokratlarının Cumhurbaşkanımızı yanlış bilgilendirdiğini düşünüyoruz. Manavgat suyu dünyada en temiz olan 3 sudan birisi. Bu su Antalya’ya kazandırıldığında Kemer ile Alanya arasında

24 saat kesintisiz çalışan binlerce pompadan kurtulacağız” ifadelerini kullandı.

Düzen’i yönetim kurulu üyelerinin yalnız bırakmadığı toplantıya Çevre Mühendisi Abdulkadir Kayabaş, Maden Mühendisi Mehmet Fatih Tekin, Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi Mehmet Akbal, Bilgisayar Mühendisi Ahmet Tekin,

Biyolog Uğur Koca, İnşaat Mühendisi Mehmet Akif Bilgin, İlahiyatçı Muharrem Koçak, Vural Yalçın, Aydın Çevik, Selman Güler ve Mustafa Sır katıldı.

 

yukarı çık
0
Paylaşım