Menu
RSS

Antalya Halkevi: Savaş Örgütü NATO Ülkemizden Defol!

Antalya Halkevi: Savaş Örgütü NATO Ülkemizden Defol!

Antalya Halkevi Antalya’da düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’na katılmak üzere kente gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in gelişini protesto ederek ülkemizden defol dedi.

Antalya Halkevi yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti: “NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bu yıl ikincisi düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’na katılmak üzere Türkiye’ye geliyor. Tarihi boyunca halkların özgürlük ve demokrasi mücadelelerine, ulusların egemenlik haklarına saldıran bir emperyalist savaş aygıtı olan,

bugün de Ukrayna’da yaşanan haksız ve yıkıcı savaşın asli sorumlularından biri olan NATO’nun genel sekreteri kentimize geliyor. Stoltenberg, "Diplomasiyi yeniden kurgulamak" başlıklı forumda, esasen emperyalist savaş ve işgallerin devamını sağlamak üzere işbirlikçi diplomatlarla görüşecek.

Tam da Rusya-Ukrayna savaşının yaşandığı bugünlerde yapılan bu görüşme, NATO’nun savaştaki sorumluluğunu, kirli operasyonlarını perdelemek ve genişleme siyasetini destekleyip ve meşrulaştırmaya yönelik bir harekettir.

Bu forum NATO’nun Ukrayna’yı ateşe iten genişleme siyasetine ve emperyalist savaşlara diplomasi kanalıyla çanak tutmadır.

Halkevleri olarak bu emperyalist ve gerici paylaşım savaşının karşısında olduğumuzu, savaşın herhangi bir tarafını masumlaştırmaya ve desteklemeye yönelik doğrudan ya da dolaylı çabalara karşı çıktığımızı, ancak ve ancak halkların emperyalist-kapitalist sistemden bağımsız çıkarlarının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.

Rusya’nın NATO’ya karşı “savunma” bahanesiyle işgal ve yayılma siyasetine karşı çıktığımız gibi, NATO’yu “otokrasilere karşı bir demokrasi gücü” olarak sunan, ülkemizin bu kirli savaş aygıtı ile bağlarını daha da güçlendirmeyi telkin eden yaklaşımların da karşısındayız.

NATO ne barış ne bağımsızlık ne özgürlük ne de demokrasi getirir. Barış, bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi isteyenlerin yeri NATO’nun karşısıdır.

Uzağımızda görünen bu savaş, ülkemize ağır bir enerji ve gıda krizi olarak yansımış, halkımız yoksullaşmış, ücretlerimiz erimiş, yaşam pahalılığı görülmemiş bir noktaya gelmiş ve ekonomik kriz olağanüstü derinleşmiştir.

Bölgemizdeki ateşten çemberi daha da büyüten bu savaş işbirlikçi egemen sınıflara kârlı kapılar açacak; halklara ölümden, yıkımdan, gericilikten, yoksulluktan başka bir şey getirmeyecektir.

Ukrayna’da Rusya işgali ile NATO’nun genişleme ve Ukrayna’yı bir bölgesel bataklık haline getirmek üzere silah ve savaşçı taşıma siyaseti son bulmalıdır.

Ülkemiz ve geleceğimiz için NATO ile ilişkilerin sonlandırılması, emperyalist-kapitalist çatışmanın bütün taraflarına karşı halkların çıkarlarını savunan bir siyaset izlenmesi gerekir.

Türkiye NATO’dan çıkmalı, AKP iktidarının çatışmalardan medet uman işbirlikçi siyasetine son verilmelidir.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg kentimizden, ülkemizden defol!

Savaşa hayır, yoksulluğa son!

Kahrolsun emperyalist savaşlar, yaşasın halkların kardeşliği!”

yukarı çık
0
Paylaşım