Menu
RSS

Antalya EMEP: NATO Savaş Örgütünün, Barış Üzerine Söyleyecek Sözü Yoktur!

Antalya EMEP: NATO Savaş Örgütünün, Barış Üzerine Söyleyecek Sözü Yoktur!

Emek Partisi Antalya İl Başkanı Hasan Alkan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak üzere Türkiye'ye gelecek olmasına tepki göstererek NATO’nun ancak özür dilemeye gelebileceğini söyledi.

Ukrayna’da sürmekte olan savaşta olan halka oluyor diyen Alkan, “Savaşın ekonomik etkisini Türkiye halkları da yakından hissediyor, hissedecek. Putin’i savunan olmadığı halde NATO’nun ideolojik uzantıları ‘NATO’cu değilsen Putinci’sin saldırısı ile kitleleri NATO’ya yedeklemeye uğraşıyor.

Tavrımız nettir; Emperyalist savaşa ve işgale karşı barışı, halkların kardeşliği ve işçilerin enternasyonal birliğini savunuyoruz!” dedi.

Alkan konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti: “Ukrayna halkı savaş bataklığında göç yollarına da cepheye sürülürken, emperyalist devletler bu pazardan ne koparırız hesabını sürdürüyor. Oligarklar ülkesi Rusya işgalden geri adım atmıyor,

AB ülkeleri de kamuoyu baskısı ile yapılan açıklamalardan bir adım öteye geçemiyor. Olan her emperyalist savaşta olduğu gibi Ukrayna ve Rusya’daki masum halka oluyor. Daha ikinci haftasında 2 buçuk milyona yakın insan ülkelerinden göç etti. Vicdan anlık, politika bakidir. Göçmenler için kalıcı çözüm üretilmelidir.

Savaşın ekonomik etkisini Türkiye halkları da yakından hissediyor, hissedecek. Putin’i savunan olmadığı halde NATO’nun ideolojik uzantıları ‘NATO’cu değilsen Putinci’sin saldırısı ile kitleleri NATO’ya yedeklemeye uğraşıyor. Tavrımız nettir;

Emperyalist savaşa ve işgale karşı barışı, halkların kardeşliği ve işçilerin enternasyonal birliğini savunuyoruz! 

NATO Ancak Özür Dilemeye Gelebilir!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak üzere Türkiye'ye gelecek. Bir savaş örgütünün barış üzerine söyleyecek sözü yoktur. Barış tesis etmek üzere girdiği Irak’ın, Suriye’nin, Libya’nın, Afganistan’ın ve nicelerinin hali ortadadır. N

ATO ancak ve ancak özür dilemeye gelebilir! Ancak halk mahkemesinde sanık sandalyesine oturabilir. Kurulduğu günden bu yana kana boğduğu ülkelerin, ya da kurduğu gizli teşkilatlarla sokak ortasında öldürdüğü milyonların hesabını vermelidir.

Bulaştığı darbelerin, savaşların hesabını veremeyecek bir savaş ve propaganda örgütünün, diplomasi adına söyleyecek sözü yoktur.

Çözüm İşçi Sınıfının Enternasyonal Birliği

İç ve dış politikada tutunacak dal arayan AKP iktidarı, BAE, İsrail, NATO, Putin nerede bir halk düşmanı varsa aralarında mekik dokuyor. Antalya’da pratiğe bürünen bu arabuluculuk hevesi de halkları barıştırmanın değil dış politikada ve pazar ekonomisinde bir arpa boyu yol alabilme ihtimalinin hevesidir.

Antalya Diplomasi Formu’nda ‘Liderler’ nutuklarını okuyacak, her lider en demokrat olduğunu iddia edecek, görünenle gerçek gizlenmeye çalışılacak. Nitekim ilk üçlü toplantıdan barışa dair bir işaret dahi çıkmış değildir. Bu orta oyununu  halkların, emekçilerin ortak sesini yükseltmek bozabilir.

Uluslararası pasta paylaşım savaşında pastanın asıl sahibi işçi sınıfının enternasyonal birliği çözümsüzlük masalarının tam karşısında, gerçek bir seçenek olarak kurulmalıdır. Emperyalistlerin ellerindeki en yüce koz olan ekonomik ambargo seçeneği işçi sınıfının birikimidir.

Değeri üreten de grev hakkını kullanabilecek olan da işçi sınıfıdır. Bu değeri üretenler sözünü söylemelidir. Gerçek ve nihai çözüm ancak buradan çıkacaktır. Putin de NATO da Zelenskiy de Ukrayna halkının kurtarıcısı olamaz. Çözüm halk demokrasisinde ulusların kendi kaderini tayin edebilmesindedir.

yukarı çık
0
Paylaşım