Menu
RSS

Antalya’da Lisedeki Taciz Skandalına TİP’ten Tepki

Antalya’da Lisedeki Taciz Skandalına TİP’ten Tepki

TİP Antalya İl Başkanlığı’nca, “Hakkında etkin bir soruşturma yürütülmüyor ve taciz rezaletinin üstü kapatılmaya çalışılıyor. Gericiler, kadın düşmanları kaybedecek” denildi.

TİP Antalya İl Başkanlığı adına basın açıklamasını okuyan Simge Nur Sığlam, “Yine bir tacizin üstü el birliğiyle kapatılmaya çalışılıyor! Muratpaşa Lisesi’nde bir kız öğrenciye sistematik tacizde bulunduğuna dair hakkında kuvvetli şüphe ve iddialar bulunan müdür yardımcısı halen açığa alınmış değil.

Hakkında etkin bir soruşturma yürütülmüyor ve taciz rezaletinin üstü kapatılmaya çalışılıyor” dedi.

Simge Nur Sığlam, “Buna asla izin vermeyeceğiz. Bu utancın, bu rezaletin üstünün örtülmesine engel olacak, her fırsat ve ortamda gündemde tutacağız. Sadece müdür yardımcısından değil, bu rezaleti kapatmaya, faili korumaya, olayın üstünü örtmeye çalışan herkesten,

bu karanlık zihniyetten hesap soracağız. Bir eğitim kurumunda çocukların güvenliğinden devlet sorumludur. Gerici, kadın düşmanı AKP iktidarı bu sorumluluğu almak bir yana şiddet faillerini, tacizcileri korumaya devam ediyor. ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ mantığıyla harcadıkları bizim çocuklarımızın hayatı!” diye konuştu.

Sığlam, “Antalya’da, Muratpaşa Lisesi’ndeki taciz rezaletini kamuoyundan saklama, unutturma, üstünü örtme çabası bunun bir örneği durumundadır. Öğrencileri, velileri, öğretmenleri, tüm yurttaşları, bütün Antalya halkını birlikte ses vermeye çağırıyoruz.  Taciz faili müdür yardımcısı bir an önce,

hemen şimdi açığa alınsın ve hakkında en etkin şekilde soruşturma başlatılsın. Çocuklara, öğrencilere, kadınlara yönelik taciz ve saldırılar cezalandırılsın, cezasızlık politikalarına son verilsin! Tacize, şiddete, zulme uğrayan hiçbir kardeşimiz yalnız değildir!

Yan yanayız, omuz omuzayız, birbirimizi bırakmayacağız! Susmuyoruz, korkmuyoruz! Gericiler, kadın düşmanları kaybedecek!” ifadelerini kullandı.

yukarı çık
0
Paylaşım