Menu
RSS

Antalya'da Göreve Başlayan Yeni İl Sağlık Müdürü Özkan: Laf Laf Üzerine Değil, Taş Taş Üzerine Koyacağız

Antalya'da Göreve Başlayan Yeni İl Sağlık Müdürü Özkan: Laf Laf Üzerine Değil, Taş Taş Üzerine Koyacağız

İki hafta önce Antalya'da göreve başlayan yeni İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Behzat Özkan, "Laf laf üzerine değil, taş taş üzerine koyarak, daha fazla iş üretmeye çalışarak ilerleyeceğiz" dedi.

23 Eylül'de Antalya İl Sağlık Müdürü olarak atanan ve 2 hafta önce göreve başlayan Prof. Dr. Behzat Özkan, kent basınıyla ilk buluşmasını gerçekleştirdi. İl Sağlık Müdürlüğü binasında gerçekleşen buluşmada Özkan, kendisini tanıtarak yapmak istediği çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ailecek Antalya'ya yerleşmeyi düşündüğünü de belirten Özkan, görev süresince yapacağı çalışmaları restorasyon, tırmanma ve hızlanma olarak 3 döneme ayırdı.

"Biz Kavramını Ve Aidiyet Duygusunu Oturtacağım"

Konuşmasına mesleki deneyimlerini paylaşarak başlayan Özkan, Antalya'ya gelir gelmez ne yapması gerektiğini düşündüğünü ve önceliğinin personeliyle, ötekileştirilmiş birisi varsa onlarla kucaklaşmak olacağını söyledi. Herkese eşit mesafede olacağının altını çizen Özkan,

"Kurumsal aidiyetin eksik olduğunu gördüm. Onun için biz kavramını oluşturmam, insanlarla konuşmam, gözlerine bakmam lazım. Birlikte çalışacağım insanlarla aidiyet içerisinde olacağım. Onun için biz kavramını ve aidiyet duygusunu oturtmak için çalışacağım" şeklinde konuştu.

"Sorunları Dinliyorum"

Göreve başladığından bu yana başhekimlerle, ilçe sağlık müdürleriyle ve aile hekimleriyle toplantılar yaptığını belirten Özkan, bundan sonraki süreçte hastane müdürleriyle de toplantı yapacağını bildirdi.

Sağlık hizmetlerinde bütünün her parçasının önemli olduğunu dile getirerek özel hastanelerin de çözüm ortakları olduğunu söyleyen Özkan, özel hastane başhekimleriyle de toplantı yaparak sorunlarını dinleyeceğini söyledi.

Özkan, şehirdeki tüm hastaneleri dolaşarak inceleyeceğini ve tıbbi, idari ve mali yönden eksiklikleri tespit edeceklerini bildirdi.

"Acilde Çok Fazla Bekleyen Hastayı Başhekime Sorarım"

Hastanelerdeki acilde bekleyen hasta sayılarını her gün düzenli olarak aldığını belirten Özkan, "Bunlar hem özel hastaneler, hem devlet hastaneleri hem de eğitim hastenesi başhekimlerine atılır. Bir acilde 8 satten fazla bekleyen hasta varsa başhekime hemen nedenini sorarım.

Özel hastane, devlet hastanesi fark etmez, acilde standart ölçünün dışında kimseyi bekletmeye hakkımız yok. Çözüm bulmak zorundayız. Burada olmazsa il dışında bulacağız. Her gün acile başvuru oranını, acildeki yatak doluluk oranını, çocuk yoğun bakım doluluk oranını,

mhrs açtığımız oranı ve gerçekleşme oranını takip ederim. Bunlar işimiz. Oranları alacak, paylaşacağız ve etkin çözüm için uğraşacağız. Önemli olan yapmak için gayret sarf etmek. Hekimlik mesleğinin yüzde 70'i ilgi, yüzde 30'u bilgidir. Eğer siz ilgilenmezseniz o bilginin bir anlamı yok" dedi.

"Taş Taş Üzerine Koyarak İlerleyeceğiz"

Sorunlara adım adım ilerleyerek çözüm arayacaklarını aktaran Özkan, çalışma sürecini restorasyon, tırmanma ve hızlanma olarak 3 döneme ayırdı. Özkan, "Anlattığım restorasyonu yaptıktan hemen sonra tırmanma dönemimiz olacak. Tırmanma döneminde yatırımlar öncelikli olacak ve yatırımları yerinde göreceğim.

Yatırımların izlenmesini sağlayacağız. Laf laf üzerine değil taş taş üzerine koyarak, daha fazla iş üretmeye çalışarak ilerleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"Eski Binaya Taşınmak Şuanda Gündemimizde Yok"

Kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayarak Antalya'daki Sağlık İl Müdürülüğü binalarının yerleşkelerinin çok dağınık olduğunu söyleyen Özkan, bunu çözmek için çalışma yapacağını bildirdi. İl Sağlık Müdürlüğü eski binasının Konyaaltı'nda olduğuna dikkat çeken ve

ilk düşüncesinin oraya taşınmak olduğunu açıklayan Özkan, şehrin gündemini müdürlüğün yeriyle meşgul etmemek için anda oraya geri taşınmanın gündemlerinde olmadığını belirtti. Özkan, taşınmayı ilerleyen günlerde düşünebileceklerini de sözlerine ekledi.

"Şehir Hastanesi'nde 400 Personele İhtiyacımız Var"

Şehir hastanesinde yeni alanlar açacaklarını ve klinikleri geliştireceklerini kaydeden Özkan, personel eksiğini de en kısa sürede gidereceklerini açıkladı. Şehir hastanesinde şuan 600 yatağın boş olduğunu belirten Özkan, "Onları aktive edeceğiz. 400 personele ihtiyacımız var" diye konuştu.

"Kimseyi Mağdur Etmeyeceğiz"

Yıkılacak olan Atatürk Devlet Hastanesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özkan, kimseyi mağdur etmeyeceklerini söyledi. Özkan, kimse mağdur olmadan nasıl bir çözüm bulunabileceğini çalışacaklarını bildirdi.

"Hızlı Ve Etkin Olmak İçin Değişiklikler Yapacağız"

Sağlık Müdürlüğü'nün gerek mekansal gerekse işlevsel hantal yapısını değiştireceğine işaret eden Özkan, "Hızlı ve efektif çalışacağız. Onun için bir takım değişiklikler yapacağız. Hızlı ve etkin olmak, sonuç alıcı işlemler için değişiklikler yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

"Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerini Güçlendireceğiz"

Sağlık Bakanlığı'nın birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirme hedefinde olduğunu belirten Özkan, "Sayın Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek için Aile Hekimliği müessesesini güçlendiriyor. Bizde toplantı yaptık.

Hedefimiz her ilçenin aile sağlığı merkezi ve orada çalışan aile hekimlerinin sayısını, popülasyon başına düşen aile hekimi sayısını artırmak. Bunu yaptığımızda hastaların sevkini aile hekimi yapacak. Randevusunu da aile hekimi alacak.

Bizim hedeflerimiz doğrultusunda 82 aile hekimi eksiğimiz var. Onların taleplerini yapıyoruz" şeklinde konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım