Menu
RSS

Antalya Birleşik Kamu İş Temsilcisi Iltar: Kumluca’daki Başhekim Cezasız Kalmamalı

Antalya Birleşik Kamu İş Temsilcisi Iltar: Kumluca’daki Başhekim Cezasız Kalmamalı

Birleşik Kamu-Iş Antalya İl Temsilcisi Fatin Iltar Kumluca Devlet Hastanesi’nde yaşanan başhekim skandalına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada sert bir dille kınayarak, Kumluca Devlet Hastanesi’ndeki başhekimin cezasız kalmaması gerektiğini belirtti.

Birleşik Kamu-Iş Antalya İl Temsilcisi Fatin Iltar açıklamasında şunları söyledi:

“Akp döneminde liyakatsız atamaların sonunda skandal olaylar bir türlü bitmek bilmiyor.

Son 1 yıldır pandemi ile mücadele eden sağlıkçılar yeterince çile çekerken bir de liyakatsız bir şekilde atanan ve sık sık çalışma ortamında huzursuzluk ve mobing yaratan Kumluca Devlet Hastanesi Başhekiminin yapmış olduğu hareket cezasız kalmamalıdır.

Sadece bu kişilerin değil bu atamalarda imzası olanrında bir şekilde cezalandırılması gerekir.

Hata yapan bir memur yasa gereği disiplin yonünden değerlendirilir. Ortaçağ'dan kalma uygulamalar ile 500 defa  bu olayı yazdırmanın anlamı nedir. Dalga geçer gibi sadece alkışlanarak ödüllendirilen sağlık emekçileri özlük haklari verilmezken

Kumluca'da yaşanan onur zedeleyici  olayı hak etmiyor. Pazar günü meydana gelen bu olay bugün ortaya çıkıyor ve adı geçen başhekim hala görevinin başında çalışmaya devam etmektedir.

Yoksa bu arkadaş daha büyük kurumlara yetkili olarak atanmayı mı bekliyor merak etmekteyiz. Sağlıktaki bu skandalların bir an önce sonlandırılması ve yetkililerin gerekli işlemleri yapmalarını bekliyoruz.

Bu olayın takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz.”

yukarı çık
0
Paylaşım