Menu
RSS

Akdeniz Üniversitesi’nde Konuşan Çerkezoğlu: O İmza Hayatımda Attığım En Önemli İmzadır

Akdeniz Üniversitesi’nde Konuşan Çerkezoğlu: O İmza Hayatımda Attığım En Önemli İmzadır

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Dev Sağlık-İş Sendikası, Akdeniz Üniversitesi’nde çoğunluğu sağlamasının ardından hastane önünde açıklama yaptı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuşmasında: Biz haklıyız, gerçeği eninde sonunda ortaya çıkaracağız. Bugün hali hazırda çoğunlukta olduğumuz Akdeniz Üniversitesi Hastanesi için imzamızı attık, yetki başvurumuzu yaptık. O imzayı atarken inanın o kadar duygulandım ki.

Akdeniz’de 20 yıllık emeğimiz var. O imza tek başına bir imza değil 20 yıldır bu hastanede mücadele veren arkadaşlarımın alın teri var. O imza hayatımda attığım en önemli imzadır” diye konuştu.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, istatistikler ile oynanarak baraj altı bırakıldıklarını ileri sürdü. Sağlık emekçileri ise pandemi dönemini hatırlatarak, “Hakkınız ödenmez dediler, ödemediler” mesajı verdi.

DİSK Dev Sağlık-İş, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde çoğunluğu sağlamalarının ardından yetki için başvuruda bulundu. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun katılımı ile hastane önünde gerçekleşen eylemde, toplu sözleşme yetkisi verilmemesi için baraj altı bırakılmaya çalışıldığını ileri süren

Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, sağlık işçisi statüsüne girmeyen 4B’li çalışanların, memurların, intörn doktorların ve ek ders ücretli çalışanların da sağlık işçisi sıfatıyla sayılmaları ile barajın yükseltildiğini belirtti. Dev Sağlık-İş Sendikası’nda kendisi ile birlikte 200 işçinin kaydının silindiğini ifade eden

Genel Başkan arzu Çerkezoğlu, “Genel Başkan’ın dahi kaydını silecek kadar komik duruma düştüler” diyerek baraj altında kalmadıklarını istatistikler ile oynandığını iddia etti. Toplu sözleşme yetkisi için yüzde 1 barajı gerektiğini ancak istatistikler ile oynanarak

yüzde 0.99 gösterilen Dev Sağlık-İş Sendikası’nın gerçek verilerinin ortaya konması için gerekli başvuruların yapıldığını kaydetti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, Dev Sağlık-İş Akdeniz Şube Başkanı Erol Şahin ve DİSK üyelerinin katıldığı eylemde

‘hakkımızı alacağız’ diyen işçiler yapılan yanlışlığın düzeltilmesi talebinde bulundu.

Haberin Videosu:

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Süreç olması gerektiği gibi ilerleseydi, sendikalar kanuna uygun olsaydı biz sözleşmeyi konuşuyor olacaktık. Bir sonraki görüşmemizde bu haksızlık ve hukuksuzluk ortadan kalkmış olacak. Hep birlikte tüm zorlukları aşarak kazandığımız hakkı

kapalı kapılar arkasında ortadan kaldırmaya çalışanlara en iyi cevabı vereceğiz. Resmi istatistikte sendikamız 0.99 ile baraj altında bırakılmak isteniyor. Bu 0 99’u nasıl bulduklarına baktık. Sendikamızın barajı geçtiğini biz 1 ay öncesinden görmüşüz.

Sendikamızın üye sayısı 7 bin 400 gösterilmiş, sağlık kolundaki işçi sayısı ise 750 bin gösterilmiş. Sendikamızın üye sayısını düşürmüşler, 200 üyemizi silmişler. Bunlardan bir tanesi de benim. Sendikanın genel başkanını bile üyeliğini silecek kadar komik duruma düşmüşler.

Haberin Videosu:01

İkincisi ise sağlık kolundaki işçi sayısını yüksek göstermişler. 200 üyemizi silmeleri yetmemiş. Yine barajın üzerindeyiz bu seferde sağlık iş kolundaki işçi sayısını yükselterek barajı yükseltmişler. Bizi aşağı barajı yukarı çekmişler. 0.99’a ayarlamışlar. Bu rakamlar doğru değil.

Sendikamızın üye sayısı 7 bin 500’ün üzerinde sağlık işkolunda çalışan sayısı ise 750 binin altında. Hastanelerde çalışan, memur olan, memur sendikasına üye olan 4B’li çalışanları da bu sayının içerisine koymuşlar. Hastanede 220 intörn doktor arkadaşları da bu sayının içerisine koymuşlar.

4B’li çalışanları, intörn doktorlar, ek ders ücretli çalışanları toplam sayıya dahil etmişler ve barajı yükseltmişler” dedi.

Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, “Resmi itirazımızı yaptık. Çalışma Bakanlığı önünde nöbet tuttuk. Her gün defalarca Çalışma Bakanı ve Çalışma Genel Müdürü ile görüşüyoruz. Bu haksızlığa sağlık işçileri teslim olmayacak. Çalışma Bakanlığı bize yaptığı bu haksızlığı açıkça kabul etti.

Haberin Videosu:02

Bizi baraj altı bırakmak için kurdukları tezgah, Çalışma Bakanlığı’nda Türk-İş ve Hak-İş arasında yetki kavgasında onların ayaklarına dolandı. Bugün bakanlıktan hem üniversite hastanelerine hem de sağlık bakanlığı hastanelerine gidecek.

Bu sayılar gelecek ve bu sayılar toplam sayıdan çıkarılacak ve tüm gerçekler ortaya çıkacak. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamı ne kadar doğruysa Çalışma Bakanlığı’nın açıkladı Dev Sağlık-İş’in baraj altında kaldığı da o kadar doğrudur.

Her türlü yalanı ortaya koyarak, kim bu haksızlığa ortak olduysa hepsinden tek tek hesap soracağımızı bilsinler. Biz kanunlara yasalara ve gerçeklere uygun biçimde ilerliyoruz. Her iddiamızın gerçek olduğunu belgeleriyle ortaya koyuyoruz.

Bu defteri kapatmamızı kimse beklemesin. Dev Sağlık-İş’in üyesi olan 7 bin 500’ün üzerinde ki sağlık işçisi arkadaşlarımızın hepsini biliyoruz. O yüzden sizin üye sayınız şudur budur diyerek bu defteri kapatmamızı kimse beklemesin.

Haberin Videosu:03

Biz haklıyız, gerçeği eninde sonunda ortaya çıkaracağız. Bugün hali hazırda çoğunlukta olduğumuz Akdeniz Üniversitesi Hastanesi için imzamızı attık, yetki başvurumuzu yaptık. O imzayı atarken inanın o kadar duygulandım ki. Akdeniz’de 20 yıllık emeğimiz var.

O imza tek başına bir imza değil 20 yıldır bu hastanede mücadele veren arkadaşlarımın alın teri var. O imza hayatımda attığım en önemli imzadır” diye konuştu.

Dev Sağlık-İş Akdeniz Şube Başkanı Erol Şahin, “Resmi Gazete yayınlandıktan sonra o günden itibaren bakanlığın önünde nöbet tuttuk. Biz bakanımız da dahil tüm bürokratlarımıza 7 bin 500’ün üzerinde üyemizin tek tek yazılarını çıkarıp gönderdik.

Haberin Videosu:04

Biz bunları tek tek belgeledik ve en sonunda bakanlık uzmanları da bunu kabul etti. Ocak’tan bu tarafa ciddi çalışma yaptık. Akdeniz Üniversitesi işçisini Türkiye’nin diğer üniversite hastanelerinden ayrı tutuyorum. İstediğimiz tek şey yapılacak düzgün bir sözleşme.

Başka bir talebimiz yok. Bu hayat standartları içerisinde bizimde standardımızın yükselmesini istiyoruz. Pandemide sağlık emekçileri için ‘hakkınız ödenmez’ demişlerdi. Evet sarı sendikalar ile birlikte hakkımız ödenmedi. Geçen ay aldığımız para ortada. 24 bin TL maaş aldık.

Bunun içerisinde hemşiresi, paramediği, teknisyeni, mühendisi, laboratuvar görevlisi hepimiz dahildik buna. Bizim buradaki mücadelemiz haklı bir mücadeledir. Biz devlete ve millete karşı gelmiyoruz. Bizler sadece ekmek peşinde koşan sağlık emekçileriyiz. Hakkımızı istiyoruz” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım