Menu
RSS

Antalya Feminist Gece Yürüyüşü Tertip Komitesi: "Geri Dönüşü Yok, Vazgeçmeyeceğiz!"

Antalya Feminist Gece Yürüyüşü Tertip Komitesi: "Geri Dönüşü Yok, Vazgeçmeyeceğiz!"

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Feminist Gece Yürüyüşü adı altında yapılmak istenen toplantı ve yürüyüşe polis izin vermedi.

Edinilen bilgiye göre polisin kadınlara sert müdahalede bulunması üzerine arbede yaşandı. Gözaltına alınan 39 kadının polis merkezine götürülerek ifadelerinin alındığı ve ifade alınmasından sonra tümü serbest bırakıldı.

Haberin Videosu:

Yürüyüşün organizasyonunu gerçekleştiren Feminist Gece Yürüyüşü Tertip Komitesi de, "dün akşam Antalya'da 9.'sunu düzenlediğimiz feminist gece yürüyüşünde polis yasadışı bir şekilde 39 arkadaşımızı gözaltına aldı. Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi bizler de 8 Mart'ta Antalya'da tüm coşkumuzla alanlardaydık.

Haberin Videosu:(01)

Gaspedilen haklarımız için, artan kadın ve nefret cinayetleri için,ve hayatın her alanında eşitlik taleplerini yükseltmek için düzenlediğimiz eylemde polis, alandan çıkmamıza bile izin vermedi.

Oysa biz polis barikatlarını eşitlik talebini yükseltmek için eylem yapan kadınların ve LGBTQ+'ların karşısında değil,tecavüzcü, tacizci, kadın katili erkeklerin karşısında görmek isterdik.

Biz polisleri; eylem alanından çıktıktan sonra ara sokaklarda kadınları kovalayıp, darp ederken değil, Aleyna Çakır'ı öldürdükten elini kolunu sallayarak gezen Ümitcan Uygun gibi katillerin peşinde görmek isterdik.

Dün alanda söyledik, bugün de buradan tekrar edelim. Biz gaspedilen hayatlarımız için ve hayatımıza sahip çıkmak için tüm renklerimizle ve farklılıklarımızla alanlarda olmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Ve bir tek arkadaşımızı bile geride bırakmayacağız. Çünkü feminist mücadelemizin geri dönüşü yok" dedi.

 

yukarı çık
0
Paylaşım