Menu
RSS

CHP Muratpaşa Gençliği’nden Anlamlı Narin Anması

CHP Muratpaşa Gençliği’nden Anlamlı Narin Anması

CHP Muratpaşa İlçe gençlik örgütü Diyarbakır’da hunharca katledilen Narin’i anma etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan CHP Muratpaşa Gençlik Kolları Başkanı Salih Can Akbaş:

” Narin’in katledilmesine göz yumanlar, bu suça ortaktır!” dedi.

Can Akbaş ektinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün burada, vicdanımızı derinden sarsan bir vahşeti, 8 yaşındaki Narin Güran’ın hunharca katledilişini anmak için toplandık.

Narin daha çocuktu. Hayatının baharında, daha oyunlar oynayacak, hayaller kuracak yaştaydı. Ama bu ülkenin karanlık düzeni, Narin gibi masum bir çocuğu bile koruyamadı!

Bugün Narin’in yasını tutuyoruz, ama aynı zamanda öfkemizi de haykırıyoruz!

Her geçen gün büyüyen şiddet, kadın cinayetleri, çocuklara yönelik istismar olayları ve artan adaletsizlik karşısında biz susmayacağız!

Narin Güran’ın katledilmesi, mevcut iktidarın toplumsal çöküşü göz ardı eden, adaleti sağlayamayan ve halkı korumaktan aciz politikalarının sonucudur.

Bu sistemin sorumsuzluğu, halkın çocuklarını koruyamaz hale getirdi. Narin’i bu zalim düzenin, adaletsizliğin, korumasızlığın kurbanı olarak kaybettik!

İktidarda olanlar saraylarında saltanat sürerken, biz sokaklarda çocuklarımızın can güvenliği için mücadele veriyoruz. Sözde adalet sisteminiz, gerçekte çürümüş bir mekanizmanın parçası!

Suçlular cezasız kalırken, masum çocuklar toprağa veriliyor! Bugün burada, yaktığımız her mumla bu düzeni yıkacağımıza ve Narin gibi çocukların daha fazla kurban edilmesine izin vermeyeceğimize söz veriyoruz!

Bu iktidar çocuklarımızı, kadınlarımızı, işçilerimizi koruyamıyorsa, bu ülkeyi yönetme meşruiyetini de kaybetmiştir! Bu halk, iktidarın sorumsuzluklarına daha fazla göz yummayacak.

Narin Güran’ın kanı bu ülkenin boynundadır ve biz bunun hesabını sormak için buradayız.

Narin’in anısını yaşatmak, bu adaletsiz düzene son vermek için daha güçlü, daha kararlı bir mücadele vermek zorundayız! Adalet sağlanana kadar bu davanın takipçisi olacağız.

Çocuklarımızın güvende olduğu, şiddetin ve istismarın son bulduğu, adaletin gerçekten sağlandığı bir Türkiye için, gençliğin devrimci mücadelesi sürecektir. Buradan bir kez daha sesleniyoruz: Narin’in katledilmesine göz yumanlar, bu suça ortaktır!

Adalet sağlanana kadar susmayacağız! Bu zalim düzen yıkılacak, halkın gerçek temsilcileri bu ülkeye barışı ve adaleti getirecek!”

yukarı çık
0
Paylaşım