Menu
RSS

Barış Akademisyeni Dr. Öğretim Üyesi Suzan Yazıcı, Akdeniz Üniversitesi’nde Göreve Başladı

Barış Akademisyeni Dr. Öğretim Üyesi Suzan Yazıcı, Akdeniz Üniversitesi’nde Göreve Başladı

Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’ne imza attığı için KHK ile Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ndeki görevinden uzaklaştırılan

Dr. Öğretim Üyesi Suzan Yazıcı, dün geri döndü. Suzan Yazıcı, Sağlık Bilimleri Fakültesi önünde meslektaşları tarafından çiçeklerle karşılandı. Kendisi de mahkeme tarafından göreve iade edilen Barış Akademisyenlerinden birisi olan Prof. Dr. Taha Karaman,

Suzan Yazıcı’ya çiçek verdi ve başkanı olduğu Antalya Tabip Odası adına bir açıklama yaptı. Taha Karaman, insan haklarının her bireyin doğuştun sahip olduğu evrensel ve dokunulmaz haklar olduğunu hatırlatarak “Biz hekimler daima yaşamı savunduk, yaşama yönelik ihlallerle karşı çıktık.

Bu nedenle yargılandık. Bin türlü sorunlarla karşılaştık” dedi.

Kendisi de KHK ile işinden atılan ve mahkeme kararı ile göreve dönen KESK adına Eğitim Sen Antalya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Güneş Adsız, Suzan Yazıcı’nın görev dönme töreninde bir konuşma yaparak destek verdi. Güneş Adsız, konuşmasında, barış akademisyenlerinin gece yarısı çıkarılan kararnamelerle

işlerinden atıldığına dikkati çekerek şunları söyledi: “O günlerde bizlere odun kabuğu yesin diyenlere inat, bizler alanlarda, sokaklarda, yaşadığımız her yerde direnmeye mücadele etmeye devam ettik. O zaman attığımız bir slogan vardı. KHK’lar gidecek, biz kalacağız” dedik.

Haberin Videosu:

Şimdi geldiğimiz süreçte, ben de KHK’lı olarak iki yıl önce göreve döndüm. Ama bir çok arkadaşımız hala mahkemelerden gelecek olan cevapları bekliyorlar. Ki bizler yıllarca, adına oyalama komisyonu dediğimiz OHAL Komisyonlarından kararlar çıkmasını bekledik.

Bir çoğumuz hakkında herhangi bir soruşturma, herhangi bir ceza olmadan, neden atıldığımızı bilmeden o süreci yaşamak zorunda bırakıldık. Bizler ağaç kabuğu yemedik. Çünkü bizler dayanışmayı bilen insanlardık. Dayanışarak, beraber direnerek bugüne geldik.

Haberin Videosu:01

Bugün Suzan Hoca’nın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Ama şunu söylemek istiyoruzki, tek bir arkadaşımız dahi kalmayana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Ve biliyoruzki mutlaka KHK’lar gidecek, bizler onurumuzla yaşamaya, direnme devam edeceğiz.

” Daha sonra söz alan Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hilmi Uysal, konuşmasında, Suzan Yazıcı'nın göreve dönmesinden mutlu olduklarını ve atılan tüm meslektaşlarının göreve başlamasını beklediklerini söyledi.

Suzan Yazıcı da basın açıklamasında, “bugünleri göreceğimizi biliyorduk” diyerek Akdeniz Üniversitesi’nde atılması sonrasında yedi yıldır kendisine destek olan KESK’e, Antalya Tabip Odası, Çağdaş Hukukçular Derneği ve Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği ile meslektaşlarına teşekkür etti.

Suzan Yazıcı şöyle devam etti: “Benimle başladı, hepimiz geleceğiz, tek tek, devam edecek. Umarım Üniversite daha güzel bir yer olur. Umarım Üniversitenin aşağı doğru gidişi yukarı doğru döner.”

yukarı çık
0
Paylaşım