Menu
RSS

Antalya Valisi Yazıcı Ve Bakan Soylu YİKOB Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Antalya Valisi Yazıcı Ve Bakan Soylu YİKOB Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Vali Ersin Yazıcı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarının Kapasitesinin Güçlendirilmesi için

Teknik Yardım Projesi kapsamında düzenlenen Yönetici Eğitimleri programının katıldı. Vali Yazıcı; “YİKOB’ların hizmetlerinin kendini yenileyerek ve kapasitesini güçlendirerek arttıracağına inanıyorum.” dedi.

YİKOB’ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi için Teknik Yardım Projesi kapsamında düzenlenen Yönetici Eğitimleri programının, Genel Değerlendirmesi Oturumuna Vali Ersin Yazıcı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger,

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, YİKOB Daire Başkanı Muhsin Eryılmaz, Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Mehmet Mut, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı SG. Yrb. Murat Sezgin ve

30 Büyükşehir’de faaliyet gösteren YİKOB’ların başkanları ve yöneticileri katıldı.

YİKOB Personel Takip Modülünü Geliştirdik

YİKOB’ların 2014 yılından bugüne kadar sürekli kendilerini geliştirme gayreti içinde olduklarını dile getiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; “En son, Mart 2021’de Adana’da başladığımız ve 30 il için planladığımız ziyaretlerimizi tamamladık. Valilerimiz, YİKOB başkanlarımız ve müdürlerimizle toplantılar düzenledik.

Ziyaretlerimiz öncesinde her bir YİKOB için mali durumlardan iş ve işlemlerin değerlendirildiği formlar istedik. Toplantı heyetlerimizde Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğünden de her zaman bir personel yer aldı ve bu sayede YİKOB yazılımında daha sağlıklı bir süreç takip ettik.

YİKOB’larca kullanılan tüm modüllerde iyileştirmeler yapıldı. Yönetici ve personel takip gibi modüller yeni baştan geliştirildi. Ayrıca YİKOB mobil uygulamasını geliştirdik. Uygulamanın veri kontrolleri tamamlandığında rapor sayfaları büyükşehir il valileri, YİKOB başkanları,

ilgili YİKOB müdürlerinin kullanımına da açılacaktır. YİKOB kapasite güçlendirme projesini, pilot illeri olan İzmir, Trabzon ve Van’da tamamladık. Kalan illerimizin de süreçleri de rehber halinde paylaşılmıştır. Halihazırda mevcut personel sayımız 4 bin 401’dir.

Buradaki personelimizi detaylı bir şekilde, nitelik ve nicelik olarak takip edilmesi için YİKOB personel takip modülünü geliştirdik.” dedi.

Verimliliği Arttıracağız

Eğitim çalışmalarıyla birlikte, yaklaşık 3 bin 500 yöneticiye, teknik ve idari personele eğitim verdiklerini vurgulayan Bakan Soylu, “Bütün bu çalışmalar süresince, elbette ki bazı tespitlerimiz ve arkadaşlarımızdan bazı beklentilerimiz oluştu.

Öncelikle YİKOB'ların merkezi kamu kurum ve kuruluşları ile Bakanlığımız merkez birimlerine yönelik olarak yaptıkları yazışmaları, YİKOB Daire Başkanlığı aracılığıyla yapmaları veya YİKOB Daire Başkanlığını bilgiye eklemeleri, bizim için oldukça önemlidir.

Çünkü sahada kapasiteyi güçlendirmek yetmez, merkezde de güçlenmek, böylece karar süreçlerinin verimliliğini arttırmak durumundayız. Bu itibarla hem yazışmalar üzerinden hem de diğer iletişim kanalları adına merkezle iletişimimizi arttırmanın gayreti içinde olalım.” şeklinde konuştu.

YİKOB’ların Kapasitesi Arttırılmalı

YİKOB’ların kurulma sürecinde küçük katkılarda bulunduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı; “YİKOB’ların kurulması ile ilgili süreçte ben de naçizane katkılar da bulunmuştum. 2012 yılında kanun hazırlanırken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olduğum için o dönemde tecrübe paylaşımı adı altında

hem Mali İdareler Genel Müdürlüğümüzün çalışmalarına hem de Belediyeler Birliği’nde yapılan çalışmalara katkı sağlamaya çalışmıştım. O günden bu yana 30 ilde uygulanan ve her geçen gün ihtiyaçlarının ve kapasitesinin arttırılmasını değerlendirdiğim YİKOB’ların hizmetlerinin gelişerek,

dönüşerek, kendini yenileyerek ve kapasitesini güçlendirerek arttıracağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen toplantıların iyi sonuçlar çıkaracağına inandığını belirten Vali Yazıcı; “İnanıyorum ki bu haftaki toplantılarımız, panellerimiz, tartışmalarımız YİKOB’larımızın geleceği için hayırlı olacaktır.

Başta İçişleri Bakanımız olmak üzere kıymetli konuklarımızı Türkiye’nin misafir odası olan Antalya’mızda ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyor, programda emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum.” dedi.

YİKOB Yönetici Eğitimleri programının ardından Vali Yazıcı ve Bakan Soylu KOM Daire Başkanlığı Değerlendirme Toplantısı’na katıldılar.

yukarı çık
0
Paylaşım