Menu
RSS

Antalya TKP Hem 104. Kuruluş Yılını Kutladı Hem de Narin İçin Eylem Yaptı

Antalya TKP Hem 104. Kuruluş Yılını Kutladı Hem de Narin İçin Eylem Yaptı

TKP Antalya İl Örgütü Konyaaltı Alevi Bektaşi Kültürü Cemevi Derneği Korkmaz Tedik Salonunda TKP’nin 104. kuruluş yıldönümü toplantısı yaptı.

Toplantıda TKP Antalya İl Başkanı Erhan Altınkaynak bir konuşma yaptı. Altınkaynak partilarinin kuruluşunun tarihsel sürecine değindikten sonra “Gelin hep birlikte değişmez denilen bu yaşamı değiştirelim, hepimizin hak ettiği, eşit ve özgür yaşayacağımız günleri inşa edelim” çağrısı yaptı.

Altınkaynak konuşmasında şunları dile getirdi:

“TKP bugün 104 yaşında. Emperyalist işgale ve işbirlikçi saltanata karşı bu topraklarda başlayan kurtuluş mücadelesinin başlangıcı ile partimizin kuruluşu aynı tarihsel dönemin iki kritik gelişmesidir.

Bağımsızlık savaşının zafere ulaşması ve Cumhuriyetin kurulması nasıl ileri bir adım olmuşsa, TKP’yi kuran yoldaşlarımız bu zaferin kalıcı hale gelmesinin yegâne koşulu olan toplumsal kurtuluşu sağlamak için güçlü bir irade ve iddia ile hareket etmişti.

Kurulacak cumhuriyet, eşitliğin sağlanması ve sömürünün ortadan kalkması ile gerçek güvencelerine kavuşabilirdi.

Mustafa Suphi ve yoldaşlarının tarihsel iddiası budur… Kurtuluş mücadelesiyle kazanılan zafer ancak eşit, özgür ve sömürünün olmadığı bir cumhuriyet ile kalıcı hale gelebilirdi.

TKP’nin 104 yıl önce yükselttiği bu iddia, hâlâ güncelliğini koruyor. Bugün emperyalizmin, işbirlikçisi patron sınıfının ve piyasa kurallarını tartışılmaz kılmak için palazlandırılan gericiliğin yıktığı cumhuriyet başka bir yolla yeniden kurulamaz. Ülkemiz başka türlü ayağa kalkamaz.

Türkiye’nin zengin kaynaklarını bir avuç patrona aktaran kapitalist düzen, sorunlarımızın asıl nedenidir. Sermaye sınıfının çıkarları ve bitmek bilmez kâr hırsı, Türkiye’ye vurulmuş sıkı bir prangadır.

Ülkemizin kaynaklarını yağmalayan, halkımızı yoksullaştıran bu holding saltanatını yıkmadan ülkemizde güvenli ve güzel bir gelecek kuramayız.

Uzlaşmayacak, ertelemeyecek ve sabretmeyeceğiz. Sömürünün kalktığı sosyalist bir cumhuriyet için kavga etmekten başka çaremiz yok.

Gericilikle, çocuklarımızın hayatlarını karartan tarikatlarla, bu soygun düzeninden nemalananlar ile kavga edeceğiz.

Patronların kasası dolmaya devam etsin diye Türkiye’ye deli gömleği giydirmeye çalışanları başımızdan defedeceğiz.

Ülkemizi savaşa sürüklemek isteyen NATO’cuları bu topraklardan kovacağız.

TKP ülkemizi prangalarından kurtarmak, karanlığın hâkim olduğu ve yoksulluğun derinleştiği şartları kökünden değiştirmek için kol kola girmeye çağırıyor.

TKP emekçi halkımızı, çürüten, yoksullaştıran ve insanlığımızdan utandıran bu düzeni değiştirmeye, yeni ve güçlü bir cumhuriyet kurmaya çağırıyor.

Gelin hep birlikte değişmez denilen bu yaşamı değiştirelim, hepimizin hak ettiği, eşit ve özgür yaşayacağımız günleri inşa edelim.”

Narin’i Anma Etkinliği

Toplantı sonrası partililer Konyaaltı Kent Meydanı’na geçerek Narin’in katledilmesini ve sorumluluranı yakalanmamasını protesto ettiler. Edindiğimiz bilgiye göre TKP üyesi Nazlı Ece Mutlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ensar Vakfı'nda istismara uğrayan çocuklar için bu düzen yıkılmalıdır. Aladağ'da tarikat yurdunda yanarak can veren kızlar için bu düzen yıkılmalıdır. El kadar çocuğun acısının bu kadar taze olduğu bir günde, gözümüzün içine baka baka, 'Aileyi tanıyoruz' diyerek vahşeti sümenaltı etmeye çalışan milletvekilleri varsa,

hiç utanmadan mezarlıkta poz veren milletvekilleri varsa, onların temsil ettiği bu düzen yıkılmalıdır.

Ve onlara sesleniyoruz: Narin’i toprağın altına koymaya cesaret eden gericilik, gücünü sizden alıyor. Okullara imamları sokanlar sizlersiniz, tarikatlarla cemaatlerle yapılan protokoller gücünü sizden alıyor. Her emekçi mahallesine açılan tarikat yurtlarının sebebi sizsiniz.

ÇEDES'le, Maarif Modeli'yle eğitimde dibin de dibini yaşamamızın sebebi sizlersiniz. Bugün okullar açıldı, on binlerce tarım işçisi çocuk sizin yüzünüzden okulda değil. Sizin çarkınız dönsün diye işliyor bu düzen."

Katılımcılar tarafından şu sloganlar atıldı: Narinin Hesabı Sorulacak-Şeriata faşizme karanlığa geçit yok -Düzeniniz batsın çocuklar yaşasın -Narin için Antalya Sokağa -Narinin Katili tarikat düzeni-Karanlığa geçit vermeyeceğiz”

yukarı çık
0
Paylaşım