Menu
RSS

Antalya HDP: Bu Baskı Siyaseti Ne Kadıları Ne De Partimizi Asla Yıldıramayacak

Antalya HDP: Bu Baskı Siyaseti Ne Kadıları Ne De Partimizi Asla Yıldıramayacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Örgütü ve HDP Kadın Meclisi üyeleri, Antalya'da 8 tutuklu eşleri ve annelerine cezaevindeki yakınlarına para gönderdikleri için

yaşları 55 yaş üstü kadınlara gözdağı vermek için gözaltına alınmasına olan tepkilerini göstermek için Attalos Meydanı’nda toplanarak basın açıklaması yaptılar. HDP Eş Başkanı Hülya Hasbay etkinlikte yaptığı konuşmada Kürt öğrencilerin ev tutmadaki zorluklarına değindi.

Hasbay şunları söyledi: “Hiç anti demokratik olmayan bir seçim sürecini yaşarken otoriter rejim ittifakı tüm seçim politikasını muhalifleri özellikle partimizi, mücadelemizi, kadın ve LGBT’Lİ mücadelesini hedefine koydu.

Beraberinde seçimlerde ve sonrasında partimize ve kadın mücadelemize yönelik

Saldırılar da artarak devam ediyor.

Dün Antalya'da 8 tutuklu eşleri ve annelerine cezaevindeki yakınlarına para gönderdikleri için yaşları 55 yaş üstü kadınlara gözdağı vermek için gözaltına aldılar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

Bu baskı siyaseti ne kadıları ne de partimizi asla yıldıramayacak.

Son birkaç günde yaşadıklarımız bile devletin partimize ve halkımıza yönelik düşmanca tavrını ortaya koymaktadır.

Gençlerimiz Antalya 'da ev tutamaz hale geldiler. Ev tutmaya kalktıklarında kolluk güçleri ev sahiplerini tehdit ederek ev tutmalarını engellemekle uğraşıyor.

Dün Yüksekova’da 5 yaşındaki Erdem Aşkan'a aracıyla çarparak ölümüne neden olan Uzman Çavuş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bugün HDP Ağrı Patnos Belediye Eş Başkanları gözaltına alındı.

Yine bugün Cizre'de sabah saatlerinde şiddet uygulanarak birçok kişi gözaltına alındı.

Kadın katilleri, depremde yüzlerce kişinin ölümüne neden olanlar, uyuşturucu tacirleri, İŞİD’li katiller elini kolunu sallayarak dolaşırken demokrasi ve özgürlük mücadelesi yürütenlere yönelik saldırılar AKP rejiminin yabancısı olmadığımız “adalet" gerçeğini açıkça ortaya koymaktadır.

Kürt kadın mücadelesinin büyük bedeller ödeyerek elde ettiği kazanımlarına kayyım atayan, gözaltı ve tutuklamalarla mücadelemizi sindirmeye çalışan kadın düşmanı faşist iktidarın hedefini biliyoruz.

Ne partimize yönelik saldırılarınız ne de gerici faşist ittifakınız bizi yıldıramayacak. Dün olduğu gibi bugün de sessiz kalmıyoruz, kalmayacağız. Bulunduğumuz her yerde /e her koşulda baskı rejimine karşı partimize ve tutuklu yakınlarına sahip çıkacağız

Bizleri otoriter baskıcı yöntemlerinizle sindiremeyeceksiniz. Partimiz ve Tutuklu yakınları yalnız değildir.

HDP KADIN MECLİSİ

HDP ANTALYA İL ÖRGÜTÜ”

Etkinliğe EMP Antalya İl Başkanı Hasan Alkan’da destek verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım