Menu
RSS

Antalya Eğitim İş 2 Nolu Şube Başkanı Güneş: Temizlikten Tasarruf Olmaz

Antalya Eğitim İş 2 Nolu Şube Başkanı Güneş: Temizlikten Tasarruf Olmaz

Eğitim İş Sendikası Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Önder Güneş Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullardaki temizlik görevlilerinin bundan böyle

istihdam edilmeyeceği açıklamasına tepki göstererek Temizlikten tasarruf olmaz dedi.

Eğitim İş Sendikası Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Önder Güneş yazılı açıklamasında konu ile ilgili şunları söyledi:

“Tasarruf tedbirleri Antalya’daki okulları vurdu. Eğitim İş olarak “Eğitim yeni döneme ağır yaralı olarak girdi.” tespitini yapmıştık. Ülke genelinde derslik sayılarından, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ulaşım ve beslenme sorununa; öğretmenlerin atama sayısından çağ dışı müfredat dayatmasına kadar

bir yığın sorunun içinden özellikle Antalya’mızda okulların temizlik ve güvenlik sorunu okulların ilk haftasında yakıcı bir sorun olarak öne çıkmıştır. Veliler ve öğretmenlerce tarafımıza ulaşan çok sayıda şikâyette okulların temizlik bakımından eğitim öğretime hazır olmadığı şikâyetleri şubemize iletilmiştir.

Yardımcı personel eksikliği nedeniyle okullarda temizlik ve güvenlik sorunları ortaya çıkmış ve bu durum eğitim öğretimi olumsuz etkilemiştir. Bu duruma çözüm olarak bazı okullarda temizlik işleri için velilerden ve öğretmenlerden yardım istenmiştir.

Okullar; veliler ve öğretmenlerin yardımıyla temizlenmiştir. İlimizde eğitim öğretimin ilk haftası günü kurtarmaya yönelik bu geçici çözümlerle karşılanmıştır. Bakanlığın okulların temizliği için bulduğu çözüm ise sorunu daha da derinleştirecek niteliktedir.

Buna göre Bakanlık haftanın 3 günü 8 bin 447 TL’ye çalıştırılacak personel arayışına çıkmıştır. Emek sömürüsünün en dibi olarak nitelenebilecek bu şartlarda personel bulunsa dahi haftanın 3 günü yapılacak olan temizliğin okulların hijyenine katkı sağlamayacağı açıktır.

Bu durum ilerleyen dönemlerde okullarda öğrenci ve öğretmenlerin sağlık sorunlarına yol açabileceği gibi salgın hastalıklara da davetiye çıkaracaktır.

Eğitim İş olarak diyoruz ki temizlikten ve eğitimden tasarruf edilemez. Öğretmenlerin iş ve görev tanımları bellidir. Temizlik işleri için öğretmenlerden yardım istenmesi büyük bir acziyetin ürünüdür. Tasarruf tedbirleri kapsamında akla ilk olarak eğitim ve eğitimcilerin gelmesini esefle kınıyoruz.

Bu durum aynı zamanda ekonomik krizin boyutlarını göstermekte ve faturanın emekçilere kesildiğini gözler önüne sermektedir. Sorunun çözümü için yeterli yardımcı personellerin ataması yapılmalı ve emek düşmanı uygulamalardan vazgeçilmelidir.”

yukarı çık
0
Paylaşım