Menu
RSS
Travmatik Parklar

Travmatik Parklar

Her gün başka bir utançla, üzü...

Başkan Böcek, Doyran (HES) Projesi İptal Edildi: Geleceği Hep Birlikte Koruyacağız

Başkan Böcek, Doyran (HES) Projesi İptal Edildi: G…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya Veli Der: Kalıcı Yaz Saati Uygulamasından Vazgeçin, Çocuklarımız Karanlıkta Yollara Düşüyor

Antalya Veli Der: Kalıcı Yaz Saati Uygulamasından …

Öğrenci Veli Derneği (Veli Der...

CHP’li Kadınlar Cinayetlere Öfkeli: Kadınların Korkuyla Değil, Huzurla, Güvenle Yürüdüğü Bir Türkiye İstiyoruz

CHP’li Kadınlar Cinayetlere Öfkeli: Kadınların Kor…

CHP Antalya İl Kadın Kolları ö...

Antalya Kadın Platformu Üyeleri Öfkeli: Burası Bizim Değil Bizi Öldürmek İsteyenlerin Ülkesi

Antalya Kadın Platformu Üyeleri Öfkeli: Burası Biz…

Tüm ülkede kadın cinayetlerini...

61.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Coşku Dolu Bir Törenle “Hikayemiz Birlikte” Diyerek Başladı

61.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festiv…

12 Ekim’e kadar sürecek sinema...

Prev Next

AGİDER’den Finansal Okuryazarlık Eğitimi

AGİDER’den Finansal Okuryazarlık Eğitimi

Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER), finansal okuryazarlık eğitimi düzenledi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ve

Antalya Bilim Üniversitesi Öğretim Üyesi Demet Ceylan tarafından verilen eğitime dernek üyesi iş kadınları ve ATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu katıldı. Toplantının açılışında AGİDER Başkanı Mimar Gökçen Atmaca bir konuşma yaptı.

AGİDER Başkanı Gökçen Atmaca beş gün süren STEM Kızlar Projesi hakkında üyeleri bilgilendirdi. Bir diğer projeleri olan Kişisel Gelişim Zirvesi’nin kasım ayında Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenleneceğini söyleyen Gekçen Atmaca,

koordinatörlüğünü Yönetim Kurulu Üyesi Melisa Oral’ın yaptığı AGİDER Talks projesinin detaylarını yakında paylaşacaklarını belirtti.

Geleceğe Daha Güvenli Bakmak

Günümüzde finansal okur yazarlığın, sadece ekonomi ile ilgilenenlerin değil her bireyin sahip olması gereken hayati bir beceri olduğunu söyleyen Atmaca; bütçe oluşturmak, borç ödemek, finansal hedefler belirlemek, emeklilik planları yapmak, tasarruf etmenin ve

yatırım yapmayı öğrenmenin geleceğe daha güvenle bakmaya yardımcı olacağını söyledi. Başkan Atmaca, Demet Ceylan’a sunumu için teşekkür etti. İnteraktif bir sunum yapan ve katılımcılarla sanal bir şirket kuran konuşmacı Demet Ceylan, muhasebe kodlarının şifrelerini açıkladı.

Bir işletmenin vergi kaçıramayacağını ancak yasal olarak vergiden kaçınabileceğini söyleyen Demet Ceylan, bankalardan kredi çekmenin inceliklerini anlatırken, “Bankalar sizden her türlü evrağı isteyebilir. Size göre gereksiz gördüğünüz istekleri geri çevirebilirsiniz” dedi.

Mal Stokçunun Elinde Kalsın

Muhasebe işleyişleri hakkında çok detaylı bilgiler veren Demet Ceylan, bir işletmenin mali yönden sağlıklı gidişatını izlemenin yollarına değindi. Bankaların reelde çok zor durumda olduğunu söyleyen Ceylan, “Borsa, bankaların lotomotifi. Borsada en güvenilir BİST 30,

daha sonra BİST 100. Yatırım için borsadan birkaç lot hisse alın, şirket ortağı olun ve bilgi alın. Karlı yatırımların yolunu öğrenin” dedi. Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sorunlara da değinen konut konuşmacı, “Devlet piyasadaki talebi kısmaya çalışıyor. İhtiyaç olmayan hiçbir şey satın almayın.

Mallar stokçunun elinde kalsın. Piyasayı yavaşlatmak zorundayız. Aksi takdirde enflasyonu düşüremeyiz. Türkiye en az bir yıl daha sıkı para politikasına devam etmeli” diye konuştu. Toplantı Demet Ceylan’a hediye takdimi ile sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım