Menu
RSS

A’dan Z’ye Serik Projesi Bu Ayki Etkinliğinde Nesli Tükenmekte Olan Canlılara Yer Verdi

A’dan Z’ye Serik Projesi Bu Ayki Etkinliğinde Nesli Tükenmekte Olan Canlılara Yer Verdi

2021-2022 Eğitim öğretim yılında etwinning projesi olarak yürütülen olan A’dan Z’ye SERİK Projesi yine değişik bir etkinlikle Şubat ayı etkinliği için “TANI ve YAŞAT” teması ile  bir araya geldi.

Proje Serik Kaymakamlığı, Serik Belediyesi, Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Aşağıkocayatak İlkokulu, Deniztepesi  İlkokulu, Tekeli İlkokulu ve Karadayı İlkokulundan 10 öğretmen  ortaklığı ile yürütülüyor.

Ekim ayı etkinliği olan  “Tarihi ve Doğal Güzelliklerini Keşfet” etkinliği için bir araya gelen ortaklar ve öğrenciler  Serik İlçesinin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek, tanımak ve yaşatmak amacı ile ilk önce Zeytintaşı Mağarası gezisi, Şahin Tepesi , Su Kemerlerini,

Aspendos Antik Tiyatroyu  gezerek Serik’in en önemli tarihi güzelliklerini keşfedip tanımışlardı.

Kasım ayı etkinliğinde “YEŞİLİME MAVİME SAHİP ÇIKIYORUM” teması ile sahil temizliği ve fidan dikim etkinliği gerçekleştirilmişti.

Aralık ayı etkinliğinde  “KARDEŞ OKULUMLA KİTABIMI PAYLAŞIYORUM” teması ile ilçe merkezindeki okullardan yaklaşık 3000 adet kitap toplayarak,  Alacami Kadir Demir İlk-Orta Okulunda kütüphanenin gerekli malzemelerini bularak AdanZyeSerik Kütüphanesi kurmuşlardı.

Ocak ayı etkinliğinde “GEÇMİŞİNİ TANIYARAK UFKUNA GÜZELLİK KAT” ile  İlçemizde yaşayan ve geçmişte kullanılan tarihi eşyaları biriktirip bunları sergileyen  Ali KARA’nın evinde bu eşyaları tanıyıp ardından, Kepez Belediye Başkanı sayın Hakan TÜTÜNCÜ ‘nün misafiri olarak Bilim Sanat Merkezinde çocuklar gezerek oraları tanıma fırsatı buldular.

Şubat ayında ise  “TANI VE YAŞAT” teması ile bu ayki etkinliğimize start verildi.

Serik ilçesinde bulunan nesli tükenmekte olan hayvan ve endemik bitkileri tanıyıp bunları koruyarak gelecek kuşaklara aktarmamız gerektiğini kavratmak ve çevre koruma bilincinin kazanılması üzerinde durmak adına Akdeniz Üniversitesi hocalarından Öğretim üyesi Dr. Deniz Hazar ve Öğretim üyesi Doç. Dr Hasan Meydan tarafından

ilçemizde nesli tükenme tehlikesi olan endemik bitki ve hayvanları tanıtmak amacı ile Serik Belediyesi Toplantı Salonunda bir söyleşi düzenlendi. Söyleşide çocuklar ilçede nesli tükenme tehlikesi olan bitki ve hayvanları tanıyarak bunları nasıl korumaları gerektiği hakkında bilgi edindiler.

Söyleşiye proje okullarının öğrencileri ve  Serik Belediye Başkanı sayın ENVER Aputkan ve davetli veliler de katıldılar. Söyleşi sonunda Serik Belediye Başkanı sayın Enver APUTKAN tarafından öğretim üyelerine Serik hatırası olarak, isimlerine yapılmış Aspendos biblosu takdim edildi.

Söyleşi sonrası Proje ortakları Aşağıkocayatak İlkokulu Öğretmenleri Asuman DEMİRAY, Gülsüm KOCA, Hatice AÇIKALIN, Nurcan YILDIRIM, Deniztepesi İlkokulu Öğretmenleri Halime İLTAR, Arif DAĞLI, Serap TAŞ, Tekeli İlkokulu Öğretmenleri Ferit İLTAR, Elif ZENGİN ve Karadayı İlkokulu Öğretmeni Özlem TAŞ tüm bu organizasyon,

gezi  ve destekleri için Serik Kaymakamlığı, Serik Belediyesi ve Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne  teşekkürlerini sundular.

yukarı çık
0
Paylaşım