Menu
RSS
Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam Kapıda!

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam …

Temmuz ayında, genel seçim ve ...

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Yurttaşlar bırakın kurban alma...

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Kazası

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Ka…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,...

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Örnek Bir Belediyecilik Yapacağız

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Ö…

Antalya Büyükşehir Belediyesi’...

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz Alkışlarla Karşılandı

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz…

Antalya Büyükşehir Belediyesi ...

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücadelesini Kazandı ve Tahliye Oldu

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücad…

Antalya'nın Konyaaltı ilçesind...

Prev Next

20. Çocuk Filmleri Festivali, Sona Erdi!

20. Çocuk Filmleri Festivali, Sona Erdi!

Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından 2004 yılından bu yana her yıl düzenlenen; “Çocuk Filmleri Festivali” 29 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle gerçekleşti. Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen festivalde 1500’ün üzerinde minik sinemasever, Şanlıurfa’da kültür ve sanatla buluştu.

Çocukların sanatsal üretimle iç içe olmalarına, sinemayla tanışmalarına ve erken yaşta sinema kültürü edinmelerine rehberlik eden; Çocuk Filmleri Festivali’nin 20’ncisi Şanlıurfa’da düzenlendi. Atölyeler ve film gösterimleri ile çocukları kültür sanatla buluşturan festival,

çocukları sinema ile yazım, yapım aşamasından izleme kültürüne dek bir araya getirdi.

Birbirinden Keyifli Atölyeler Çocuklarla Buluştu

20.Çocuk Filmleri Festivali’nde birbirinden keyifli atölyeler düzenlendi. Dijital İçerik Üreticisi Berk Keklik (Uberkuloz) ve Oyuncu Özge Gürel “Oyunculuk Atölyesi”, İstanbul Şehir Tiyatrosu Çocuk Eğitim Birimi Sorumlusu Deniz Yeşil Mavi “Drama Atölyesi” ve Kuklacı ve

Yönetmen Abdullah Gün “Tiyatro Atölyesi” gerçekleştirdi.

Yönetmen Bora Talat Oyacı “Yönetmenlik Atölyesi” ile çocuklardan büyük ilgi gördü. Atölyeye katılan çocuklar, hikaye oluşturma, karakter ve diyalog yaratma süreçlerini deneyimleyerek sıra sıra yönetmenlik yapmanın keyfini çıkardılar. Bu süreçte eğlenceli ve yaratıcı anlar yaşandı.

Yönetmen Ecem Anay ise “Yazarlık Atölyesi” ile çocukların yazarlık ve hikaye anlatma becerilerini geliştirmeyi amaçlarken, eğlenceli ve interaktif bir öğrenme ortamı sundu.

Oyuncu ve Senarist Etem Caner Karaüç “Yazarlık Atölyesi” ile çocukların senaryo yazımına dair bilgi edinmelerini ve kendi yazarlık becerilerini geliştirmelerini sağladı.

Oyun Yazarı ve Senarist Derem Çıray da “Yazarlık Atölyesi”nde çocukların yazarlık ve hikaye anlatma becerilerini geliştirmeyi amaçladı. Atölye yaratıcı ve ilham verici atmosferiyle dikkat çekti. Atölye süresince çocuklar, yazarlık dünyasını keşfederken kendi hikayelerini yaratma fırsatı buldular.

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Fatma Yılmaz “ORF-Ritim Atölyesi” de çocukların büyük ilgisiyle karşılandı. Atölye, çocukların ritim duygusunu geliştirmeyi, müzikle olan bağlarını güçlendirmeyi ve yaratıcı ifadelerini artırmayı hedefledi.

Yazar ve Yayıncı Gülşah Koryürek’in “Okuma Atölyesi” Zaman Yolcusu Kreta film gösterimi ve tanışma ile başladı. Ardından sohbet ve soruşturma bölümü ile devam etti. Bu atölyede çocuklar, dünyamızın neresi ve nesi bozuluyor, neden bozuluyor gibi sorulara yanıtlar verdi ve bu yanıtlar kartlara yazıldı.

Eğlenceli Filmler Miniklerin Beğenisine Sunuldu

  1. Çocuk Filmleri Festivali eğlenceli filmlere ve tiyatro gösterimine de ev sahipliği yaptı. Festivalde “Yaramaz Kediler” tiyatrosu miniklerin beğenesine sunuldu. Festival boyunca ise “Cesur Balina Katak”, “Benim Tatlı Diş Perim”, “Altın Gaga ve Macera Çetesi”, “Harika Kanatlar:
  2. Maksimum Hız”, “Küçük Don Kişot’un Maceraları”, “Cesur Balina Katak”, “Cesur İtfaiyeci”, Süper Ajan Bernard: Görev Mars”, “Kardeş Takımı”, “Karlar Kraliçesi ve Prenses”, “Altın Gaga ve Macera Çetesi” ve “Ejderham ve Ben” filmlerinin gösterimleri yapıldı
yukarı çık
0
Paylaşım