Menu
RSS
Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

AFAD'dan alınan bilgiye göre A...

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Krize Sebep Olanlardan Başlatılmalıdır

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Kri…

TMMOB Şehir Plancıları Odası t...

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Araştırma’nın "Bu Pazar se...

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kişi hayatını kaybetti

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kiş…

Bakan Yerlikaya, “Lütfen aşırı...

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 1295 Yaralı

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 12…

İçişleri Bakanı Yerlikaya, bay...

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam Kapıda!

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam …

Temmuz ayında, genel seçim ve ...

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Yurttaşlar bırakın kurban alma...

Prev Next

Antalya Eğitim İş: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i Sözlerini Geri Almaya Çağırıyoruz

Antalya Eğitim İş: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i Sözlerini Geri Almaya Çağırıyoruz

Eğitim İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Sadık Acar Milli Eğitim Bakanı’nın özel okullardaki öğretmenlerle ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstererek

Milli Eğitim Bakanı’nın sözlerini geri almaya çağırıyoruz dedi.

Acar konu ile ilgili şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bakanlığı’nı tarikat ve cemaatlerin kol gezdiği bir alan haline getiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, her yaptığı açıklama ile kamuoyuna aslında nasıl bakanlık yaptığının ipuçlarını veriyor. Göreve geldiği günden itibaren piyasacı bir yaklaşım ile özel okulların patronları ile görüşmesi sonrasında;

"Bu konuları özel okul temsilcileri ile görüşüyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızın mağdur olmayacakları çözümler üretmeye çalışıyoruz. Görüşmeler sağladığımız temsilcilerimizden istediğimiz şey: Özel okullarda görev yapmakta olan öğretmenleri mağdur etmemeleri." demiş

ama özel okul öğretmenlerine verilen “Taban Maaş” sözünü bile yerine getirememiştir.

Derslik sayısı ve öğretmen açığı konusunda gerekli çalışmaları yapmayan Bakan Tekin, özel okullarda ve kamuda görev yapan ücretli öğretmenleri açlık sınırı hatta asgari ücretin altında ücretler almasına sessiz kalmıştır.

Bakan Tekin son olarak Erzurum’da görev tanımını unutarak; “Sokakta gördüğünüz 80 kişiden 1 tanesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından maaşı ödenen öğretmen statüsünde. Dünyanın hiçbir tarafında bu kadar büyük bir öğretmen kitlesi, kamu tarafından fonlandırılmıyor" demiştir.

Bakanlığa bağlı devlet okullarındaki kamu emekçilerinin aldıkları ücret için Tekin’in “kamudan fonlandırılma” ifadelerini kullanması, eğitim emekçilerinin maaşlarında iyileştirmeler yapması gerekirken, aslında toplumda eğitimcilerin itibarını düşürmeye hizmet ettiğinin göstergesidir.

Bakan Tekin’e şunu hatırlatmak isteriz; öğretmenler kamuda verdikleri hizmetin karşılığı bu maaşları almaktadırlar. Eğer Bakan kamu kaynaklarından fonlananları görmek istiyorsa vakıf ve dernek maskesi takmış tarikat ve cemaatlerin proje adı altında okullarda yaptığı çalışmalara bakmalıdır.

Bu açıklamaları, Eğitim-İş olarak okulların kapandığı 14 Haziran’da Bakan Tekin’e tasdikname vermekte ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymaktadır. Buradan Milli Eğitim Bakanına seslenmek istiyoruz;

  • ⁠Bakan olarak göreviniz, öğretmenleri toplumda itibarsızlaştırmak değil, tam tersine öğretmenlerin mesleki itibarını korumaktır.
  • ⁠Bakan olarak göreviniz, MEB bünyesinde çalışan eğitim emekçilerinin insanca yaşayacağı ücretleri alması için çaba göstermektir.
  • ⁠Bakan olarak göreviniz, piyasacı bir bakış açısı ile ideğil kamucu bir bakış açısı ile eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarını çözmektir.
  • ⁠Bakan olarak göreviniz, ülkedeki özel okul sayılarının artması değil, devlet okullarının derslik ve öğretmen açığını azaltmaktır.
yukarı çık
0
Paylaşım