Menu
RSS
Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Kazası

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Ka…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,...

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Örnek Bir Belediyecilik Yapacağız

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Ö…

Antalya Büyükşehir Belediyesi’...

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz Alkışlarla Karşılandı

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz…

Antalya Büyükşehir Belediyesi ...

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücadelesini Kazandı ve Tahliye Oldu

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücad…

Antalya'nın Konyaaltı ilçesind...

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğrenciler Okula Gönderilmeyecek

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğren…

“Müfredatı Geri Çekin Platform...

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

CHP meclis gurubunda CHP Genel...

Prev Next

Kepez’de Rekor Değişim

Kepez’de Rekor Değişim

Antalya’nın en büyük merkez ilçelerinden biri olan ve önceki yıllarda arka planda kalan Kepez, Tütüncü başkanlığında rekora koşuyor.

Kentin denize kıyısı olmayan ilçelerinden biri olarak geri planda kalan Kepez İlçesi, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 8 yıllık başkanlık döneminde geçirdiği değişimle her gün daha modern bir şehir halini alıyor. Türkiye’nin en genç belediye başkanı olarak göreve geldikten sonra gece gündüz tüm ekibi ve bürokratları ile Kepez için çalışan Tütüncü, yoldan asfalta, eğitimden sağlığa, spordan sanata kadar bir çok alanda attığı önemli adım ve yatırımlarla ilçeyi Antalya’nın değer kazanan, gelecek vaad eden bir yaşam merkezi haline getirmeyi amaçlıyor.

Park sayısı ikiye katlandı

2009 yılında göreve gelen genç başkanın görev döneminde 140 adet park bulunan Kepez bölgesinde, Tütüncü döneminde bu sayı 261’e yükseldi. Mevcut parkların 100’den fazlası da yeni donanım ve ekipmanlar ile çevre düzenlemeleri yapılarak tadilat aşamasından geçirildi. Kepez’de vatandaşların kullanabileceği park ve bahçeler neredeyse iki katına çıkarıldı.

En fazla yeşil alan

Aynı zamanda Antalya’nın akciğerleri olan ormanları ve yeşil alanlarıyla rekor bir değişim yaşayan ilçede, 2009 yılı verilerine göre 563.000 metrekare olan yeşil alan miktarı 2.300.715 metrekareye çıkarıldı. Yeni yapılan parklar ile artırılan yeşil alan miktarı ile Kepez Antalya’nın en yeşil merkez ilçesi haline geldi. 

Birinci etabı tamamlanan Dokuma Park’ın ikinci etabının tamamlanması ile ilçeye 200.637 metrekare daha yeşil alan kazandırılacak.

Mahallelere semt spor sahaları

Mahallelere yapılan semt spor sahaları, yüzme havuzları, kay kay pistleri ile spora gençleri teşvik, yetişkinleri davet eden projelerle ilçenin dört bir yanı spor merkezi halini aldı. İlk olimpik yüzme havuzu olan Adnan Menderes ile ilklere imza atan Kepez Belediyesi,  mahalle yüzme havuzları projenin ilkini halkın hizmetine sunmak için gün sayıyor. Denize kıyısı olmayan Kepez’de yılın 12 ayı yüzme sporu icra edilebiliyor.

Futbol okulları, yaz spor okulları, spor kulüpleri ile yeni yeteneklerin keşfedilmesinde rol oynayan projeler, ilçeyi örnek gösteriyor. Eğitimde yapılan yenilikler Kepez’de bir eğitim devrimi gerçekleştiriyor. Geçen 8 yılda kullanılamayacak kadar kötü durumda olan okullar, akıllı tahtaları, çevre düzenlemeleri, bilgi işlem sınıfları ve spor salonları ile Kepez’de eğitimin çıtasını yükseltti.

Aynı zamanda onlarca yeni okul açılarak yeni eğitim yuvalarına öncülük edildi.

Rekor kıran yeşil alanlar

Etüt merkezleri ile derslerini pekiştiren çocuklar, müzik eğitimi ile kötü alışkanlıklardan uzak tutulan gençler, özel parkurda trafik dersleri alan geleceğin şoförleri, hobi kurslarında üreten ev hanımları, iş arayanlar için meslek edindirme kursları, hastalara evde bakım hizmeti, ihtiyaç sahiplerini israftan kurtarılarak ekonomiye kazandırılan ilaçlar, sağlık merkezleri, akıllı hastaneler, diş hastaneleri, şehre ilham veren kongre merkezleri, ranttan kurtarılarak halka armağan edilen tarihi fabrikalar, rekor kıran yeşil alanları, macera ormanları gibi yüzlerce alanda önemli bir yol kaydeden Kepez, Tütüncü ile kabuk değiştirerek gelişmeye her geçen gün devam ediyor.

yukarı çık
0
Paylaşım