Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Beşkonak Dernek Başkanı Okudan: Antalya Ak Partili Milletvekili Aydın Beni Tehdit Etti

Beşkonak Dernek Başkanı Okudan: Antalya Ak Partili Milletvekili Aydın Beni Tehdit Etti

Atatürk Parkı içi EKDAĞ Sosyal Tesislerindeki toplantıya yönetim kurulu ile birlikte katılan Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan,

mermer ocaklarının Beşkonak’ta açılmaması için yürüttükleri mücadelede Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın’ın kendisini tehdit ettiğini ve ‘Mayın tarlasında geziniyorsun” dediğini iddia etti. “Mermer Ocakları sebebiyle şahsıma ard arda açılan hem idari hem adli soruşturmalar,

İktidar Partisinin Milletvekili tehditleri ile Tarım ve Orman Bakanlığımızın mart ayındaki, memur basın açıklamasında bulunamaz diye sanki şahsım için çıkartmış olduğu genelge ile bölgemizin gür sesi kesilmek istendi” diyen Okudan açıklamasında “Beşkonak Köprülü Kanyon bölgensin tarihin en büyük ve

telafisi mümkün olmayan doğa tahribatı tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Hakan Halim Okudan, “3 yıldır Bölgemizde izin verilen mermer ocaklarına karşı, açılmasını istemeyen bölge halkına öncülük ederek siz değerli basın mensuplarımızın da desteğiyle onurlu bir şekilde dik durduk ve ocakların açılmasına engel olduk.

Dünyanın içerisinden geçtiği çevresel etkileri yoğun olan bu dönemde Beşkonak gibi karstik su özelliği bulunan bölgelere ihtiyacımız her zamankinden çok daha fazladır. Gerçekleştirdiğimiz memleket mücadelesinde geldiğimiz noktaları, hayati öneme sahip kırılmaları ve toprağına sahip çıkan halkımıza öncülük ederken aldığımız tehditlere,

cezalara rağmen dik durarak yalnız bırakmadığımız vatandaşlarımızla aldığımız yolu, ocakların akıbetini siz değerli basın mensupları aracılığıyla Antalya kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Biz düşersek Beşkonak düşer” dedi.

Süreçle ilgili bilgi veren Hakan Halim Okudan, “Biz genç yaşta hayata atılmış, geçmişini bilen, onunla övünen, geleceğimiz için ise dertlenen ve hayalleri olan bu vatanın öz evladıyız. Biz diyorum çünkü vatana millete hizmet aşkıyla çıktığım yolda benim gibi dertli olan ve sadece bir kıvılcım bekleyen birçok dert ortağı,

vatan millet sevdalısı yol arkadaşıyla tanıştık ve tanışmaya devam ediyoruz.18 yaşında devlet memuru olarak başlayan içimdeki milletimize hizmet etme sevdamın beni tatmin etmediğini anladığım anda bu sevdamı daha etkin bir seviyeye taşımam gerektiğini düşünerek 2019 yılı yerel seçimlerinde Aksu Belediye Başkanlığı aday adaylığına başvurdum.

Aday adaylığı sürecinde şahsıma güvenip benimle dertlenen hemşeri, akraba ve yeni yol arkadaşlarımızla sıkı bir aday adaylığı sürecini tamamladık. Bu süreçte vatandaşlarımızla her temasımızda doğru yolda olduğumuzu, bu yolda daha çok mücadele etmemiz gerektiğini çok daha yürekten hissettik. 

Ne kadar aday gösterilmemiş olsak da biz milletimize hizmet etme sevdamızdan asla vazgeçemezdik. Öyle de oldu.Millete hizmetin makamı olmaz dedik ve harekete geçtik. Kendimize bir hareket alanı açmalıydık ve 2019 yılı sonunda Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneğini kurduk.

Bu süreçte Antalya özelinde ve Türkiye genelinde ne kadar çok Beşkonaklı hemşerimizin olduğunu gördük ve kolları sıvadık. Hedefimiz Beşkonaklı hemşerilerimizin her türlü derdine dert ortağı olma noktasında ulaşabilecekleri, çalacakları bir çözüm kapısı olmaktı.

Çok şükür bugün sadece Beşkonaklı hemşerilerimiz değil darda zorda kalan Antalyalı tüm hemşerilerimizin çaldığı bir kapı olma mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi biz hemşerilerimizin dertlerine çözüm oldukça ve dünya turizminin destinasyon merkezi olan Beşkonak coğrafyasının tabiatını koruyarak

gelecek nesillere aktarılması için mücadele ettikçe bazılarının (rant peşinde koşanların, milletimizin menfaatlerini hiçe sayanların) canı çok sıkıldı ve iftiralarla, şahsıma açılan soruşturmalarla, idari disiplin cezalarıyla ve hemşerilerimizi gözaltına almaya varıncaya kadar bizi engellemeye çalıştılar.

Tabi ki bütün bunlar, bizi durduramadığı gibi memleketimize ve milletimize daha iyi nasıl hizmet edebiliriz noktasında bizi daha da cesaretlendirdi ve büyüttü” şeklinde konuştu. 

‘Toroslara Sahip Çıkana Sahip Çıkarım’

Mermer Ocakları sebebiyle hakkında açılan davalardan bahseden Hakan Halim Okudan, “Ne zaman ki bölgemizde kurulmak istenen mermer ocaklarına dur dedik ve hemşehrilerimizi yalnız bırakmadık o zaman Toroslara gözlerini dikenler şerefle çalıştığım Orman Genel Müdürlüğü çatısı altında şahsımı çalıştırmayacaklarını,

açtıkları soruşturmalar ve şikayetlerle dile getirdiler. Memleketimize sahip çıkıyorum, çıkıyoruz diye Rızkımla tehdit edildim. Aynı kişiler içeride bir kısım muhtarları ve rafting kooperatif başkanını bize karşı tavır aldırmak suretiyle halkımızı yalnız bırakarak bölgemizden istediklerini almak istediler. 

Yüce Allah her zaman doğru yolda olanların tarafında oldu. Ve biz memleketimizde açılmak istenen 3 ayrı lokasyon da farklı köylerde izni verilen mermer ocaklarına hemşehrilerimizin iradesine sahip çıkarak izin vermedik, açılmamasına vesile olduk. Bir değil iki değil tam 3 adet mermer ocağına Beşkonak’ta dur dedik.

Mermer Ocakları sebebiyle şahsıma ard arda açılan hem idari hem adli soruşturmalar, İktidar Partisinin Milletvekili tehditleri ile Tarım ve Orman Bakanlığımızın mart ayındaki, memur basın açıklamasında bulunamaz diye sanki şahsım için çıkartmış olduğu genelge ile bölgemizin gür sesi kesilmek istendi.

Memlekete sahip çıktığım için muhalefete çalışıyor diye kamuoyunda lanse edildim.  Mermer Ocakları hakkında basına vermiş olduğum demeçler sebebiyle hakkımda en son kınama cezası da verildi. Bir takım idari uygulamalar neticesinde Orman Bölge Müdürlüğü çatısı altında ata topraklarıma Toroslara sahip çıkamayacağımı anladım.

Rızkın teminatı yüce Allah'tır.  Memlekete sahip çıkıyoruz diye Rızıkla tehdit edildiğimde Muratpaşa Belediye Başkanımız Sayın Ümit Uysal bey, ‘Toroslara sahip çıkana bende sahip çıkarım’ diyerek haklı ve cesur duruşumuza desteğini verdi ve kapılarını Beşkonaklılara açtı.

Bu Memleket duruşundan dolayı Ümit Uysal başkanımıza teşekkür ediyorum.  Yine ilk günden bu yana Antalya’nın ve Türkiye’nin senin gibi cesur liyakatli gençlerine ihtiyacı var diyerek haklı memleket mücadelemizde yanımızda olan gazeteci büyüğümüz Cevat Alp beye ve

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı hemşehrimiz İdris Taş beyin şahsında tüm basın mensuplarına da ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Antalya da mermer ocağı olmayan tek bölge Beşkonak coğrafyasına sahip çıkarak da aktif bir yurttaş olarak devletimize olan vatandaşlık görevimizi yerine getiriyoruz’ diyen Hakan Halim Okudan, “Bölgenin dernek başkanı olarak da aynı misyon ile çalışmalara devam ediyoruz.

Bir memleket sevdalısı olarak Antalya’mızın Gazipaşa’sından Kaş’ ına kadar olan hudutları ata topraklarımız olarak görüyorum. Yeryüzü cenneti olma vasfı, özelliği taşıyan Türkiye’nin 6. Milli Parkı Beşkonak Köprülü Kanyon sınırları olan 11 köyde Mermer Ocağı açılmaması yönünde kararlılığımızı sürdürüyoruz.

En son Kırkkavak bölgemizde izni verilen mermer ocağı davasında geçen hafta 9 adet bilirkişi ve mahkeme heyeti ile köyümüze keşfe gittik. Ara kararda yürütmeyi durdurma kararı çıkan davamızda nihai kararında çed gerekli değildir kararın iptalinin çıkacağını umuyoruz.

Yeryüzünün yüzeyi altından daha değerli bunu da her fırsatta dile getiriyoruz. Hemşerilerim şunu iyi bilmenizi istiyorum; Biz, tek başına bir birey veyahut sivil toplum kuruluşu temsilcisi veya sadece bir dernek başkanı değil; gazetecisinden akademisyenine, memurundan işçisine,

esnafından çiftçisine birçok alanda vatan ve millet sevdasıyla dertli ve taşın altına elini koyan hemşerilerimizle birlikte memlekete can suyu  olan  ve daha fazla olmaya hazır bir ekibiz. Memleket gayretli insanların omuzları üzerinde yükselir. Her ne yaşarsak yaşayalım,

Bizde memleketimizin geleceği için umutluyuz. Çünkü ne bedel isteniyorsa ödüyoruz ve çok çalışıyoruz. Başta Beşkonaklılar olmak üzere tüm Antalyalı hemşerilerim; Memleketin artık doğruları konuşabilen yanlışları dile getirebilen dik duracak insanlara ihtiyacı var.

Sevgili hemşehrilerim Müsterih olun, Bugüne kadar yaşadığımız zorluklar ve mücadelemiz burda son bulmayacak.  İnanıyoruz ki her alanda göstermiş olduğumuz bu dik duruşumuz ve sizlerin de desteğiyle bundan sonra Memlekete can suyu olmak için hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Konuşmasının bir bölümünde ise basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hakan Halim Okudan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın kendisine ne yönde sahip çıktığının sorulması üzerine, “Şöyle ki ilgili bağlı olmuş oldum kurumda 2 yıl içerisinde 6 adet soruşturma geçirdim mermer ocakları ile ilgili. 

Bir uyarı bir kınama cezası aldım ve bunları ilgili idari mahkemeye taşıdım. Ve en son gelen bakanlık soruşturması ile birlikte şu bize iletildi. Dediler ki, ‘ Ya bu Kurumu bırakacaksınız ya da memleketle ilgili çalışmalarınızı.’ Bizde de şunu memleketle ilgili çalışmalarımızı bırakırız.

Nede devletle ilgili İçinde bulunduğumuz ifade ettiğimiz görevimizi İkisi de memlekete hizmet etmek Sonuçta öyle düşündüm yani biz ayrıldık da bu noktada bizi ne dik duruşumuzu sergileyerek memleketimizin gerekçelerini yine açıklama gereği Duyduk ve Mart ayının Ortalarında tarım ve orman Bakanı bir genelge çıkardı.

Sanki şahsımıza ait bir genelge yemiş gibi çıkartılmış gibi 3 yazıyordu. Memur hiçbir şekilde basın açıklaması yapamaz. Bize şunu söyledik, ‘Ne memleketle ilgili çalışmalarımızı bırakırız ne de devletle ilgili içinde bulunduğumuz görevimizi ikisi de memlekete hizmet etmek” dedik.

Ak Parti Milletvekili İbrahim Aydın’dan ‘Mayına basmakla tehdit’

‘Bizi rızıkla tehdit ettiler’ diyen Hakan Halim Okudan, “Mart ayının ortalarında Tarım ve Orman Bakanı bir genelge çıkardı. Sanki şahsımıza ait bir genelge çıkartılmış gibi. Genelgede, “Memur hiçbir şekilde basın açıklaması yapamaz’ Bizde şunu söyledik, ‘Anayasal hakkımızı kullanıyoruz.

Memur da olsak 657’ye tabi de olsak burada sosyal faaliyet ve sosyal statüde bir açıklama yapıyoruz’ dedik. Mart ayı itibariyle biz basın açıklaması yapamadık. Çünkü ihraç edecekleri pozisyona sokacaklardı bizi. Memleketimizin sadece Kırk Kavak'taki sorunu değil valla.

Bucak'ta ne kadar altın Kaya'dan memleketimizin sadece 40 alanda değil. Beşkonak Altınkaya’da, Bozyaka’da mülkiyet sorunları var. Mayıs ayı içerisinde Milli Park Genel Müdürlüğü Ballı Bucak köyünüzün 116 hanesini yıkım ve tahliye kararı gönderildi. Biz bunu basına veremedik.

‘Basın açıklaması yapamazsınız’ dediler. Yeşilbağ köyümüzde en uygun tarım arazisi diyebileceğimiz 500 Hektarlık bir alana bakanlık tarafından güneş panelleri kurmak istediğini muhtarlığa bildirdi. Muhtarımız aradı. Biz de dedik ki, ‘Şu an basın açıklaması yapamıyoruz’ işte geçiş yaptıktan sonra basın açıklamalarına başlayacağız.

Çünkü memleketimizin bir iradesi var. Ekolojik gerekçeleri var. Muhtarlığın ilgili firma ile görüşmesinde şu söylendi. Biz tarım arazilerinde bu işlemi yapılmasını istemiyoruz. Dağlık alanlarda,  Milli Parklardan veya Orman Genel Müdürlüğü'nden kiralama yapabilirsiniz. Niye tarım arazisi?

Tapu alanlar?  diye konuşuldu. Yine farklı köylerimizde farklı projelerle Beşkonak coğrafyası ciddi tehlike ve tahribat ile ilgili telafisi mümkün olmayan alanlar söz konusu olduğu için biz de artık daha gür bir sesle alanı değiştirerek o yüzden bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

Geçen hafta cuma günü itibariyle Muratpaşa Belediyesi'nde işe başlamış oldum. Zaten mahkeme kararı ile biz idari mahkemeye itirazda bulunduk bizi rızıkla tehdit edenler ceza verdi. İktidar milletvekillerinden kendisine tehditler olduğu iddiasında bulunan Hakan Halim Okudan,

“27. Dönem Antalya Milletvekilimiz İbrahim Aydın, bizi mayına basmakla tehdit etti. Mayına basıyorsunuz patlatırım’ dedi. Biz de kendisine, ‘Hodri meydan bizi değil Beşkonaklıları tehdit ediyorsunuz’ dedik. Daha sonrasında rahmetli Büyüknohutçu çiftini örnek gösterilerek,

Bir milletvekili danışmanı kendi şahsıma babama ulaştı. Evladınızı geri çekin mermer ocağı ile ilgili. O ismi vermiyorum çünkü kendisi ile birebir görüşmedim. Ama İbrahim Aydın’la birebir görüştüm.  Beni tehdit etti. Bizim mermer ocaklarını bölgeye sokmamakla ilgili bir hedefimiz var.

Bugün o firma yarım gün başka bir firma başvuru yapacaktır. 2 firma 3 mermer ocağı var şu anda” diyerek konuşmasını tamamladı.  

yukarı çık
0
Paylaşım