Menu
RSS

CHP’liler Adliye Önünde Kepez Belediye Başkanı Kocagöze Destek Eylemi Yaptı: Ne Hakla Tutukluyorsunuz?

CHP’liler Adliye Önünde Kepez Belediye Başkanı Kocagöze Destek Eylemi Yaptı: Ne Hakla Tutukluyorsunuz?

Antalya’da teleferik kazasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Mesut Kocagöz’ün tutuklanma kararının hukuksuz olduğunu savunan CHP Grup Başkan Vekili Başarır,

“Biz belediye başkanımızın arkasındayız. Yargıçlara sesleniyorum, bu hukuksuzluğa son verin. Kepez halkının iradesine gölge düşürmeyin” dedi

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri’nde 1 kişinin ölümü, 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan teleferik kazasının ardından aralarında ANET eski Genel Müdürü ve mevcut Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de bulunduğu 5 kişi tutuklanmıştı.

Haberin Videosu:

Kararı protesto etmek ve Kocagöz’e destek vermek için bir araya gelen CHP’liler, Antalya Adliyesi önünde sloganlar eşliğinde adil yargılama talebinde bulundu. Adliye binası önünde düzenlenen basın açıklamasına CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, Ankara Milletvekili Umut Akdoğan,

Antalya milletvekilleri Cavit Arı, Sururi Çorabatır, Aliye Coşar, Mustafa Erdem, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Muratpaşa, Konyaaltı, Serik, Alanya, Elmalı, Korkuteli, Aksu, Akseki, Manavgat, Gazipaşa, Kemer, Finike, Demre ve Burdur belediye başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci,

CHP il ve ilçe yönetimi, belediye meclis üyeleri, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Haberin Videosu:01

Kamacı: Demokrasiye Sahip Çıkın

CHP İl Başkanı Nail Kamacı, üzüntülerinin Mesut Kocagöz’ün haksız ve hukuksuz şekilde tutuklanması olduğunu belirterek, tutuklama kararının bir hukuk garabeti olduğunu ifade etti. Kamacı, “28 Kasım 2023’te zaten Mesut Kocagöz aday olmak için istifa etmişti.

O yüzden son 4 aylık bakımların içerisinde kendisi yoktu. Onu bu konularda sorumlu tutarak gözaltına alıp arkasından tutuklamak bir hukuk garabetidir. Bugün yaşadıklarımızın altında 30 yıldır alınamayan Kepez Belediyesi’nin CHP tarafından alınması yatıyor.

Hukuk mücadelemizi hem İl Başkanlığı, hem Genel Başkanlık nezdinde devam ettireceğiz ve Kepez Belediye Başkanımızı tekrar o koltuğa getireceğiz. 31 Mart’ta oy verdik, belediye başkanlarımızı seçtik. Demokrasiye sahip çıkın, cumhuriyete, verdiğiniz oylara, seçtiğimiz başkanlarımıza sahip çıkalım” dedi.

Haberin Videosu:02

Başarır: Ne Hakla Tutukluyorsunuz?

Kamacı’nın ardından konuşan CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır ise, “Çok acı bir olay yaşandı. Haber aldıktan sonra teleferik kazasıyla ilgili İl Başkanımız, Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz yaklaşık 26 saat kurtarma çalışmalarına katıldık.

Tek isteğimiz oradaki yurttaşlarımızın kazasız bir şekilde kurtarılmasıydı. Bunu hep beraber yaptık. Daha milletvekillerimiz, arkadaşlarımız dinlenmeden savcılık Kepez Başkanımızı sadece bilgi almak için adliyeye davet ediyor. Sonra bir bakıyoruz bir ekip otosu aşağıda bekliyor.

Haberin Videosu:03

Ben buradan kıymetli yargıçlara sesleniyorum. Bizi hangi şekilde adliyeye davet ederseniz biz geliriz. Bilgi edinmek için çağrılan belediye başkanımız haksız, hukuksuz, dehşet verici bir kararla tutuklu. Buradan seslenmek istiyorum; alt sınırı 2 yıl olan bir suçtan ve

belediye başkanı seçilmiş bir kişiyi neden tutukluyorsunuz? Aynı olayı Çorlu’da yaşamadık mı? Çorlu’da 11 duruşma bu kararı vermeyen mahkeme, suçu olmayan bir belediye başkanını ne hakla tutukluyor” diye sordu.

‘Bu Hukuksuzluğa Son Verin’

Başarır, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Burada hem gülüp hem ağlayacağımız bir karar var. Belediye başkanını, seçildikten sonra tutuklayan mahkeme, ‘Hayır, sen 18 Aralık’ta istifa ettin’ diyor. Yahu, 1 Aralık’ta istifa etmeyen belediye başkanı adayı olamaz.

Peki neden bunu söylüyor? Çünkü o tarihten sonra bu tesisin ağır bakımları yapılmış. Yani, sorumluluğu ortadan kalkmış. Yüksek Seçim Kurulu’nun istifa olarak verdiği tarihi kabul etmeyen bir mahkeme var. Böyle bir şey olabilir mi? Biz belediye başkanımızın arkasındayız.

Biz artık halkın iradesine mahkeme kararlarının darbe vurmasına karşı çıkıyoruz. Mahkemeler birilerinin baskısıyla telefonuyla karar vermesin. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir nedenle belediye başkanı tutuklanmamıştır. Yargıçlara sesleniyorum, bu hukuksuzluğa son verin.

Kepez halkının iradesine gölge düşürmeyin. Onun yeri Kepez Belediyesi’dir, hapishane değildir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerekirse belediyenin, adliyenin önünde yıllarca nöbet tutarız. Alnımızın akıyla kazanmış olduğumuz belediyeyi hukuksuz bir kararla kimselere teslim etmeyiz.

Eğer ki benim belediye başkanımın sorumluluğu varsa biz zaten burada olmayız. Ama benim belediye başkanım istifa ettikten sonra o tesiste üç kez bakım yapılmış. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları olur vermiş. Kendisinin hiçbir sorumluluğu yoktur. Gelin, vicdanınızın sesini dinleyin. Kepez halkının oylarına saygı gösterin. Derhal Mesut Kocagöz’ün tahliyesine karar verin. Biz buradayız, Antalya’nın ve Kepez halkının hakkını kimseye yedirmeyeceğiz.”

yukarı çık
0
Paylaşım