Menu
RSS

CHP’li Yıldız’dan “Lümpen Faşistler” Sözlerine Karşı Tarihi Ders: Ispartalı Yalan İle Gerçeği Görsün

CHP’li Yıldız’dan “Lümpen Faşistler” Sözlerine Karşı Tarihi Ders: Ispartalı Yalan İle Gerçeği Görsün

CHP Isparta Belediye Başkan A.Adayı Tuğrul Yıldız, kendisiyle aynı düşünmeyenlere “Lümpen Faşistler” ifadelerini kullanan Erdoğan’a Türk İslam tarihinden örneklerle verdiği yanıtta;

“Şeriat ile İslam’ı eşitlemek, İslam’a yapılacak en büyük kötülük müdür?”diye sordu. Sessiz kalmanın itaat etmek olduğuna vurgu yapan Yıldız, “Ispartalı hemşerim ak koyun, kara koyunu yani yalan ile gerçeği görsün” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Belediye Başkan A.Adayı Tuğrul Yıldız, din görevlilerine seslenen bir konuşmada aynı düşünmeyenlere; “Lümpen Faşistler” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Hiçbir cumhurbaşkanının yurttaşına

hakaret etmeyeceğini ifade eden Yıldız, şöyle devam etti: “Sayın Recep Tayyip Erdoğan din görevlilerine seslenen bir konuşmada İslam, Türklük ve Şeriat konularında kendisiyle aynı düşünmeyenlere çok sert, üzücü ifadeler kullanarak konuşmuş. ‘Lümpen Faşistler’, ‘Cahiller’ demiş.

Bir ülkenin Cumhurbaşkanı kendisi gibi düşünmeyenlere böylesine karalayıcı sözler söylemeyeceğini düşünerek; metni kendisi okusun diye yazanların kabahati olmuştur temennisinde bulunuyorum. Zira hiç bir Cumhurbaşkanı yurttaşına hakaret etmez. Tayyip Bey de etmemiştir.”

Şeriata Karşı Olmak İslam’a Karşı Olmak Mıdır?

“Lümpen ne demektir, Faşist kime denilir” sorularına yanıt veren Yıldız, şu soruları da yönetti:

“Türk ile İslam özdeş midir? ⁠İslam olmayan geçmişteki Türkler ile bugünkü Türk topluluklar, Çuvaşlar, Gagauzlar, Sakalar, Tuvalar, Hakaslar, Karaylar, Ortodoks Tatarlar ile milyonları geçen Tanrı İnançlı Türkler Türk değil midir? Tarihte büyük devletler kurmuş Kunlar, Sakalar,

Köktürkler, Uygurlar Müslüman mıdır? Şeriat İslam mıdır? Şeriata karşı olmak İslam’a karşı olmak mıdır? Yoksa Şeriat ile İslam’ı eşitlemek, İslam’a yapılacak en büyük kötülük müdür?”

Ispartalı Hemşerim Ak Koyun, Kara Koyunu Görsün

Yönelttiği soruları Ak Partililerle tartışmak istediğini dile getiren Yıldız, “Pek tabi Sayın Cumhurbaşkanımız beni muhatap almayacak ve cevap vermeyecek. O vakit Isparta’da yaşayan başta Ak Partili başta vekiller ve belediye Başkanı ve Ak Parti teşkilatının önde gelenleri ile

bu konuları tartışmak hatta onlara öğretmek isterim. Yetmez bu açıklamalara sesiz kalan her Ispartalı siyasetçiyim iddiası bulunan etliye sütlüye bulaşmayan yalandan muhalefetmiş gibi yapan tatlı su siyasetçilerine de çağrım. Çünkü sükût ikrardan yani sessizlik kabul etmek itaat etmektir.

Cesareti, öz güveni ve bilgisi olanı bekliyorum karşıma! Hodri meydan, Türkiye’nin gözüne belki gerçekleri tek başımıza sokamayız, ancak en azından Ispartalı hemşerim ak koyun, kara koyunu yani yalan ile gerçeği görsün” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım