Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

“AKP ve onun sözünden çıkmayan, bağımsızlığını tamamen kaybettiği anlaşılan yargının, KEPEZ Belediye başkanı sayın Mesut KOCAGÖZ hakkında

alel-acele verilmiş olan tutuklanma kararı Hukuki değil SİYASİ bir karardır” diyen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkez Genel Yönetim Kurulu Adına Akdeniz Bölge Sorumlusu Adnan Arslan yaptığı yazılı açıklamada “”Pir Sultan Abdal Kültür Derneği örgütlülüğü olarak,

nerede haksızlık varsa nerede hukuksuzluk varsa bizler orada mazlumun yanında, zalimin karşısında olacağız. Canı ve yaşam hakkını tüm değerlerden kutsal sayan inancımız gereği, mazlumun yanında zalimin karşısında olmayı kendimize ilke edinmiş,

pirimiz Pir Sultan Abdal gibi dar ağacına götürseler dahi, duruşumuzdan asla vaz geçmeyiz” dedi.

Arslan açıklamasında şunları söyledi:

“Antalya’da yaşanan, Tünektepe teleferik kazası hepimizi derinde üzmüştür. Hakk’a yürüyen vatandaşımızın devr-i daim, devri asan olsun. Yaralılara acil şifalar diliyoruz ve bir an önce gerçek sorumluların ortaya çıkartılmasını ve ihmali bulunan herkesin hak ettiği cezaları almasını beklediğimizi tüm kamuoyu önünde açıklıyoruz.  

AKP ve onun sözünden çıkmayan, bağımsızlığını tamamen kaybettiği anlaşılan yargının, KEPEZ Belediye başkanı sayın Mesut KOCAGÖZ hakkında alel-acele verilmiş olan tutuklanma kararı Hukuki değil SİYASİ bir karardır.

Pamukova ve Çorlu gibi kazaların sorumlularından hesap soruldu mu? Hayır!!!

6 Şubat Depreminde resmi rakamlara göre elli binden fazla vatandaşımızın katlinden sorumlu olanlarda hesap soruldu mu? Hayır!!!

Soma başta olmak üzere madenlerde yaşanan katliamlardan hesap soruldu mu? Hayır!!!

Daha yakın zamanda, İliç’te yaşanan toprak kayması sonucu toprak altında kalan canlarımızın cansız bedenleri toprak altında çıkartılmamışken hiçbir kamu görevlisinden hesap soruldu mu? Hayır!!!

Bu ülke vatandaşlarının can ve mal güvenliğinden sorumlu olanların ihmalleri sonucu yaşanan kazalarda yüzlerce canımız hayatını kaybetmiş ve hiçbirinde, hiçbir kamu görevlisi hakkında soruşturma yürütülmediği ortada dururken, Kepez Belediye başkanı, sayın Mesut KOCAGÖZ’ün tutuklanması

AKP’nin bir intikam planı olarak görünüyor.  30 yıldır sağ partiler tarafında yönetilen Kepez’de, 31 Mart yerel seçimleri sonucunda CHP adayı olarak seçimlere katılan ve halkın büyük desteği ile Belediye başkanı seçilen Mesut KOCAGÖZ’ü tutuklamak aynı zamanda KEPEZ halkının da cezalandırılmasıdır.

Mesut KOCAGÖZ yürütmüş olduğu ANET yönetim kurulu başkanlık görevinden 2023 yılı Kasım ayında istifa ettiğini vermiş olduğu ifadede açıklıyor ve belgeliyor. KOCAGÖZ başkanlık görevinden istifa ettikten sonra TELEFERİK sistemine üç kez daha bakım yapılıyor.

Tüm bunlar belgeli iken ve istifasından dört ay sonra meydana gelen kazada KOCAGÖZ’ün tutuklanmış olması AKP hükümetlerinin kaybettiği belediyelere Kayyum atama alışkanlığının devamıdır.

Biz Canı her şeyden kutsal sayan bir inancın temsilcileri olarak, başta Tünektepe Teleferik kazası sorumluları olmak üzere, Soma, Ermenek, Pamukova, Çorlu, İliç ve Aladağ Kız Öğrenci Yurdu Yangını gibi yüzlerce insanımızın hayatını kaybettiği faciaların gerçek sorumluların adalet karşısında

hesap vermelerinin sağlanması emniyet güçlerinin ve yargının birincil ve asli görevidir.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak başta Tünektepe olmak üzere yaşanan tüm kazaların sorumluları bulunup adalet yerini buluncaya kadar takipçisi olacağız”

yukarı çık
0
Paylaşım