Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

ASAT’tan Kötü Kokular Geliyor

ASAT’tan Kötü Kokular Geliyor

Uzun süredir ASAT’la ilgili bilgiler ve yaşanan olumsuzluklar kulağımıza gelmekteydi. Özellikle de su arızadaki işçilerin yarım günlük işe çıkmama kararı ve

bunu hayata geçirmeleri sonrası oldukça garip gelişmeler yaşanmış ve biz de konu ile ilgili gerekli mercilerle görüşerek gelişmeler hakkında bilgilendirilmiştik.

Şimdi neden kötü kokular geliyor diye başlık attığımız merak ediyorsunuzdur.

Su arızadaki işçilerin işe çıkmamaları ve sonrasında yaşanan gelişmeler gerçekten ASAT müdürlerinden ilgili müdürlerin kural tanımaz davranışları işçiler ve onların bağlı bulundukları sendika arasında gerilimlere neden oldu.

İlk gün, işçilerin arızaya çıkmamaları sırasında müdürlerden Osman Sütçü’nün işçilere sert çıkışlarla hitap ettiği ve sonrasında da hepsinin ifadelerinin alındığını öğrendik. Olabilir ASAT’da grev yasağı vardı ve işçiler grev yasağını bildikleri için greve gidiyoruz demediler ve sadece kendilerine vaat edilen enflasyon farklarının hala yerine getirilmediğini ve

bunun bir an önce yerine getirilmesi talebini daha güçlü seslendirmek için toplandıklarını, grev yapmadıklarını söylediler. Bu aslında tartışılır bur konu elbette. Su arızadakilerin görevi çok önemli. Arıza hemen müdahale edilmediği sürece büyük kayıpların yaşanmasına neden olmakta.

Aynı gün Genel Müdür İbrahim Kurt olaya müdahalesiz kalmış hatta basından konu ile ilgili açıklama isteği geldiği bildirilince ASAT basın müdürü’ne yönlendirilmiş, o da işçilerin yaptıklarının doğru olmadığını, grev yasağının olduğunu bir güzel anlatmış.

Buradaki gariplik şu: sayın müdür Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü var ve belediyenin her haberi bu kanaldan çıkmak durumunda. Ama heyhat bu da unutulmuş.

İfadeye çağrılması sonrası asıl dananın kuyruğunun koptuğu gelişmeler yaşanıyor.

ASAT’ta bazı işçiler sürgüne gönderiliyor. Evet evet, yanlış duymadınız sürgüne gönderiliyor. İlgili müdürlere bu nasıl olur diyoruz, şu yanıtı alıyoruz: Ya bizim yaptığımız sürgün değil yer değiştirme. Yani Gazipaşa’ya ya da İbradı’ya değil de kent içinde yer değiştirme yapıyorlarmış. Yahu bunun adı bal gibi sürgün işte.

Peki kimleri sürüyorlar? Sendikanın işyeri temsilcilerini. Yasal olarak bu hakları yok. İşyeri temsilcisinin yasal dokunulmazlığı vardı. Kimse işyeri temsilcisini herhangi ciddi bir mahkeme kararı olmaksızın yerini değiştiremez, sürgün edemez! Bu gelişmenin karşısında sendikanın avukatı devreye giriyor ve uyarıyor, bunu yapamazsınız diye.

Vaay, sen misin avukat kanalıyla bizi uyaran al sana bir darbe daha, sendikanın disiplin kurulu başkanını sürgüne gönderiyor.

Peki bunu yapanlar kimler?

Birincisi Osman Sütçü. Sütçü’nün bir de arka planda sırtını dayadığı bir Başkan Danışmanı var. Kim mi bu danışman? Cem Oğuz.

Peki Sütçü’nün Hak İş Sendikası’nın işyeri temsilcisi bayanı sekreter olarak yanına aldığını biliyor musunuz? Hani Böcek Büyükşehiri kazanınca hemen grev yazısını asıp sözümona grev yapanların sendikası vardı ya işte onun işyeri temsilcisi.

Sütçü bununla kalmıyor, söylentilere göre bu bayanın kızını da sekreter olarak alıyor. Öte yandan yine bize gelen söylentilere göre ASAT’da Böcek’e ihanet eden, işleri sabote eden, böylece esnafın Böcek’e düşman olmasını sağlamaya çalışanların olduğunu yetkili ağızlardan da öğreniyoruz.

Durun daha bitmedi. Böcek şu meşhur stk danışmanı Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık’ı ASAT’a gönderiyor, kendisine bir oda tahsis ediliyor, işçilerle son yaşanan olumsuzluklara müdahale etmesi isteniyor. O ne yapıyor? Evet kimse işyeri temsilcisini sürgüne gönderemez diyor,

ama nafile kimse dinlemiyor, onun yerine aidat eğitimi veriyor işçilere. Gelin siz yorumlayın ötesini.

Tüm bunlar olurken Genel Müdür İbrahim Kurt ne yapıyor dersiniz. Hiçbir şey.

Dahası var, ama yazı uzadı, onları da daha sonra...

Unutmadan söyleyelim de herkes bilsin, Başkan Böcek enflasyon farkı diye Temmuz ayında işçilere fark vereceklerini bizzat DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’na söylüyor. İşçiler de bu zammı bekliyor.

yukarı çık
0
Paylaşım