Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya CHP’de Seçimlere Giderken, İsimleri Geçen Adaylar!

Antalya CHP’de Seçimlere Giderken, İsimleri Geçen Adaylar!

Antalya CHP’de kongre süreci başladı. Ocak 2018 tarihine kadar sürecek olan iç seçim sürecinde hangi ilçeler kaç tane ilçe delegesi, kaç tane önseçim delegesi, kaç tane de il delegesi çıkartacak öncelikle bu sayıları verelim. Delege sayıları bilindiği gibi partinin o ilçelerde aldığı oy oranına göre belirlenmekte. 

CHP’nin son seçimlerde aldığı oy oranlarına bakalım:

Akseki:2270, Aksu: 9173, Alanya: 35 809, Demre: 4 534, Döşemealtı: 9 803, Elmalı: 7 420, Finike: 9 637, Gazipaşa: 10 579, Gündoğmuş: 964, İbradı: 737, Kaş: 12 384, Kemer: 7 885, Kepez: 76 073, Konyaaltı: 45 556, Korkuteli: 8 573, Kumluca: 12 284, Manavgat: 40 601, Muratpaşa: 136 396, Serik: 21 200. Toplamda alınan oy sayısı ise 451 878.

AKSEKİ: 51 mahallede 67 ilçe delegesi, 33 önseçim delegesi, 5 il delegesi seçilecek
AKSU: 35 mahallede 125 ilçe delegesi, 182 önseçim delegesi, 12 il delegesi seçilecek
ALANYA: 102 mahallede 400 ilçe delegesi, 695 önseçim delegesi, 47 il delegesi seçilecek
DEMRE: 17 mahallede 62 ilçe delegesi, 88 önseçim delegesi, 6 il delegesi seçilecek
DÖŞEMEALTI: 32 mahallede 126 ilçe delegesi, 192 önseçim delegesi, 13 il delegesi seçilecek
ELMALI: 60 mahallede 130 ilçe delegesi, 133 önseçim delegesi, 10 il delegesi seçilecek
FİNİKE: 25 mahallede 120 ilçe delegesi, 190 önseçim delegesi, 13 il delegesi seçilecek
GAZİPAŞA: 53 mahallede 160 ilçe delegesi, 200 önseçim delegesi, 14 il delegesi seçilecek
GÜNDOĞMUŞ: 29 mahallede 50 ilçe delegesi, 13 önseçim delegesi, 5 il delegesi seçilecek
İBRADI: 9 mahallede 50 ilçe delegesi, 12 önseçim delegesi, 5 il delegesi seçilecek
KAŞ: 54 mahallede 173 ilçe delegesi, 234 önseçim delegesi, 16 il delegesi seçilecek
KEMER: 12 mahallede 90 ilçe delegesi, 155 önseçim delegesi, 10 il delegesi seçilecek
KEPEZ: 66 mahallede 400 ilçe delegesi, 1522 önseçim delegesi, 99 il delegesi seçilecek
KONYAALTI: 39 mahallede 400 ilçe delegesi, 906 önseçim delegesi, 59 il delegesi seçilecek
KORKUTELİ: 58 mahallede 138 ilçe delegesi, 155 önseçim delegesi, 11 il delegesi seçilecek
KUMLUCA: 41 mahallede 161 ilçe delegesi, 241 önseçim delegesi, 16 il delegesi seçilecek
MANAVGAT: 106 mahallede 400 ilçe delegesi, 796 önseçim delegesi, 53 il delegesi seçilecek
MURATPAŞA: 56 mahallede 400 ilçe delegesi, 2726 önseçim delegesi, 178 il delegesi seçilecek
SERİK: 66 mahallede 278 ilçe delegesi, 415 önseçim delegesi, 28 il delegesi seçilecek.

Antalya CHP’de mahallelerde yapılacak olan delege seçimleri takvimleri de yavaş yavaş açıklanmaya başlandı. İlçe başkanlıkları tarafından il başkanlığına gönderilen seçim takvimi il yönetimi tarafından değerlendirilerek kesinleşecek. Ancak seçimlerin Ağustos ayının sonlarında başlaması bekleniyor.

Seçim sürecinin başlaması ile birlikte ilçe başkanlıklarına aday olmayı düşünenler de üyelerle görüşmelerini yürütmekte. İlçe başkanlıkları için henüz net açıklama yapan çıkmadı ancak bize gelen bilgiler ışığında ilçelerdeki muhtemel ilçe başkan adaylarını şöyle sıralamak mümkün:

AKSEKİ: Şimdilik mevcut ilçe başkanı Selahattin Göğüş’ün yeniden aday olabileceği, karşısına ise kimsenin henüz çıkmadığı söylenmekte.

AKSU: Şimdilik mevcut ilçe başkanı Kenan Yıldız’ın yeniden aday olduğu, karşısına ise kimsenin henüz çıkmadığı söylenmekte. Bu ilçede tek liste çıkacağı belirtilmekte.

ALANYA: Şimdilik mevcut ilçe başkanı Ali Takavut’un yeniden aday olabileceği, karşısına ise eski ilçe başkanı Şevki Türktaş’ın aday olarak çıkacağı, Türktaş’ın daha önceden yaşadığı disiplin sorununu aştığı, ancak yeniden ilçe yönetimi tarafından disipline gönderilme istemi olduğu söylenmekte. Türktaş ise adaylık çalışması yapmakta.

DEMRE: Şimdilik mevcut ilçe başkanı Mustafa Caner’in yeniden aday olabileceği, karşısına ise bir listenin çıkartılma çalışması olduğu dedikodusu yayılmakta.

DÖŞEMEALTI: Mevcut ilçe başkanı Zekeriya Altun yeniden aday olabileceği, karşısına ise bir aday adayının isminin dolaştığı, bunun sır gibi saklandığı belirtilmekte. Söylentilere göre Bekir Akyol’un eniştesi İbrahim Kara’nın bu isim olduğunu duyduk.

ELMALI: Şimdilik mevcut ilçe başkanı Şakir Aydın’ın yeniden aday olduğu, karşısına ise kimsenin henüz çıkmadığı söylenmekte.

FİNİKE: Şimdilik mevcut ilçe başkanı Okan Tanır’ın yeniden aday olabileceği söyleniyor. Ama kendisi ile yaptığımız görüşmede net bir yanıt alamadık. Şimdilik ortalıkta başka isim de dolaşmamakta.

GAZİPAŞA: Şimdilik mevcut ilçe başkanı Ömer Güven’in yeniden aday olabileceği, karşısına ise kimsenin henüz çıkmadığı söylenmekte. İleri günlerde aday çıkıp çıkmayacağı belli değil.

GÜNDOĞMUŞ: Şimdilik mevcut ilçe başkanı Şakir Özdemir’in yeniden aday olabileceği, karşısına ise kimsenin henüz çıkmadığı söylenmekte.

İBRADI: Şimdilik mevcut ilçe başkanı Sami Demircioğlu’nun yeniden aday olabileceği, karşısına ise kimsenin henüz çıkmadığı söylenmekte.

KAŞ: Şimdilik mevcut ilçe başkanı Ulaş Akbaş’ın yeniden aday olduğu, karşısına ise kimsenin henüz çıkmadığı söylenmekte. İleri günlerde aday çıkıp çıkmayacağı belli değil.

KEMER: Şimdilik mevcut ilçe başkanı Erdem Cesur yeniden aday olabileceği, karşısına ise kimsenin henüz çıkmadığı söylenmekte. Ancak Kemer CHP’de Umut Güneş’in mutlaka alternatif bir isimle ilçe başkanlığına liste çıkarabileceği söylenmekte. Bu ismin Hasan Ali Acar olabileceği söylenmekte.

KEPEZ: Mevcut İlçe Başkanı Garip Erdoğan’ın ismi her ne kadar il başkanlığı muhtemel aday adaylığı şeklinde söylenti yayılsa da kendisine sorduğumuzda il başkanlığı adaylığını düşünmediğini belirtti. İlçe yönetimi ise Erdoğan’ın yeniden ilçe başkanı olması ve yerel seçim sürecinde Kepez Belediye Başkan Adayı olarak sahalara çıkması gerektiği yönünde ısrarlı olduğu belirtilmekte.

İlçe başkanlığına aday adaylığı olarak Servet Yıldız, Zeynel Ergen ve İbrahim Karataş’ın isimleri geçmekte. Servet Yıldız’ın bu konuda henüz kesinleşmiş bir düşüncesinin olmadığını süreçte düşünülebileceğini kendi söylemi ile öğrendik.

KONYAALTI: Şimdilik mevcut ilçe başkanı İlhan Buğdaycı’nın yeniden aday olduğu, karşısına ise Cengiz Kaçar’ın ve eczacı Emrah Mısırlıoğlu’nun aday olarak çıkma çalışmasında olduğu gelen bilgiler arasında.

KORKUTELİ: Bu ilçede CHP’de gelenekselleşmiş bin seçim süreci yaşanmakta. İlçe delegelerinin seçimi sonrası yapılacak olan danışma toplantısında delegelerek sorularak ve aday çıkanların konuşmasından sonra tek liste ile aday belirlenmekte. Mevcut İlçe Başkanı Mehmet Küçükkavukçu ilçe başkanlığı konusunda net bir tavrı yok, aday olmayabileceği söylenmekte.

KUMLUCA: Şimdilik mevcut ilçe başkanı Kemal Bilal Öner’in yeniden aday olduğu, karşısına ise kimsenin henüz çıkmadığı söylenmekte. İleri günlerde aday çıkıp çıkmayacağı belli değil.

MANAVGAT: Şimdilik mevcut ilçe başkanı Aliye Coşar’ın yeniden aday olabileceği, karşısına ise kimsenin henüz çıkmadığı söylenmekte. İleri günlerde aday çıkıp çıkmayacağı belli değil.

MURATPAŞA: Mevcut İlçe Başkanı Ahmet Kumbul’un muhtemel il başkanlığı adaylık sürecinde bir çalışma içerisinde olduğunu geçen haftaki yazımızda belirtmiştik. Kumbul kesin olmamakla birlikte bu çalışmasını kahvaltılı toplantılar ile sürdürdüğü, nabız yokladığı, tek liste ile il başkanlığı seçimine gidilmek gerektiği şeklinde görüşleri olduğunu duyduk. Ancak bu süreç bir şekilde kesintiye uğrarsa veya umduğunu bulamama durumunda yeniden ilçe başkanlığını düşündüğü gelen söylentiler arasında.

Kumbul’un ilçe başkanlığına aday olmaması durumunda ise şimdiden çalışmalara başlayan Mustafa Altan Kızıltan ve Hüseyin Güngör ilçe başkanlığına aday olmayı istemekteler.

SERİK: Şimdilik mevcut ilçe başkanı Osman Demiroğlu’nun yeniden aday olduğu, karşısına ise kimsenin henüz çıkmadığı söylenmekte. İleri günlerde aday çıkıp çıkmayacağı belli değil.

CHP Antalya’da şimdiye kadar olduğu gibi CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde belediye başkanının mutlaka bu seçimlere bir şekilde müdahil olacakları belirtilmekte. Mevcut belediye başkanlarının kimin arkasında olacağı, bu müdahilliğe üyelerin bu süreçte izin verip vermeyeceği bilinmemekte.

CHP Antalya milletvekillerinden Devrim Kök ve Deniz Baykal’ın seçim sürecine ne kadar müdahil olacakları, kimlerle birlikte hareket etmek için listeler hazırlayacakları henüz netleşmemiş.

Kaynak: Gazete Kaktüs

yukarı çık
0
Paylaşım