Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Ankara’da Gazeteciler Sansür Yasasına Karşı Kalemlerini Bıraktı: “Bu Yasada Basın Özgürlüğü Yok; Susturma, Korkutma Ve Hapsetme Var”

Ankara’da Gazeteciler Sansür Yasasına Karşı Kalemlerini Bıraktı: “Bu Yasada Basın Özgürlüğü Yok; Susturma, Korkutma Ve Hapsetme Var”

Meclis'te görüşülen ve sansür yasası olarak da anılan, muhalif medyaya yönelik baskıları artıracak yasa tasarısına karşı gazeteci örgütleri

Ankara'da Ulus Heykel'de yaptıkları açıklamayla tepki gösterirken gazeteciler kalemlerini Heykel önüne bıraktı

Meclis’te görüşülen ve sansür yasası olarak da anılan, muhalif medyaya yönelik baskıları artıracak yasa tasarısına karşı gazeteci örgütleri Ankara’da sokaktaydı. Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, DİSK Basın-İş, Ankara Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti,

Haberin Videosu:

KESK Haber-Sen, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın çağrısıyla Ulus Heykel önünde toplanan gazetecilerin eylemine çok sayıda milletvekili, çeşitli sendikaların ve meslek örgütlerinin temsilcileri de destek verdi.

“Tünelden Önceki Son Çıkış”

Ortak açıklamayı okuyan Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, konuşmasına kendilerinin Meclis kapısında açıklama yapma istemelerine karşın buna izin vermeyen polisi kınayarak başladı.

Yasanın basın üzerindeki sansürü artıracağı, yerel gazetelerin gelir kaynaklarını kısacağına vurgu yapılırken gazetecilerin ve gazeteci örgütlerinin görüşlerinin alınmadan hazırlandığına dikkat çekildi. “Tünelden önceki son çıkışta buradayız” diyen gazeteciler, yasanın geri çekilmesini talep etti.

Açıklamanın ardından gazeteciler Heykel önüne kalemlerini bırakarak sansür yasasına tepkilerini gösterdi. sendika.org

yukarı çık
0
Paylaşım