Menu
RSS

Demre’de Sinekle Mücadele

Demre’de Sinekle Mücadele

Antalya Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara huzurlu bir yaz dönemi sunabilmek için haşere ve sineklerle mücadelesini gece gündüz sürdürüyor. Büyükşehir Demre Koordinatörlüğü'ne bağlı Çevre Sağlığı ve İlaçlama ekibi, ilçenin her bölgesinde çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Larvasit, sisleme, uçkun ilacı, haşere ilacı ve gambusia cinsi balıklarla da biyolojik mücadeleyi sürdüren ekipler, yeni nesil ilaçlama sistemi ULV ile ilçenin her bölgesinde ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.

Gece İlaçlaması 5 Ay Sürecek

İlçe sakinlerinin haşere ve sinekten uzak bir yaz dönemi geçirmesi için gece gündüz çalışmalarına devan eden ekipler, ilaçlama çalışmalarına sabah saatlerinde başlayıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor.

Mayıs ayı itibariyle başlayan ve yaklaşık olarak 5 ay sürecek olan gece ilaçlaması bütün sokak, caddeler ve parklarda vektörlerin üreme, barınma ve beslenme alanlarının tamamını kapsayacak şekilde tüm ilçede düzenli olarak devam ediyor.

Sineksiz Yaz İçin Çalışıyoruz

Amaçlarının vatandaşlara sağlıklı ve rahat ortamlar sunmak olduğunu söyleyen Büyükşehir Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, "Vatandaşlarımızın sağlıklı ve sineksiz bir yaz geçirmeleri için, çevre ve insan sağlığını tehdit eden hastalık yapan; doğaya, bitkilere ve insanlara zarar veren vektörlerle mücadele çalışmalarımız aralıksız sürmeye devam edecek" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım